Newsitamea.gr
AMEA news NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Το κράτος ζητάει από ανάπηρο κορίτσι να πληρώσει φόρο 1100 ευρώ για την αναπηρική του καρέκλα!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το κράτος ζητάει από ανάπηρο κορίτσι να πληρώσει φόρο 1100 ευρώ για την αναπηρική του καρέκλα.

Ένα 18χρονο κορίτσι από τη Χιλή που πάσχει από μυϊκή δυστροφία αναγκάζεται να πληρώσει φόρο για ένα αναπηρικό καροτσάκι που της χάρισε πριν από 7 χρόνια η Ιταλική κυβέρνηση.

Η Maria Luz Pierantoni και η οικογένειά της λένε ότι το Υπουργείο Οικονομικών της Χιλής απειλεί να κατασχέσει το σπίτι τους αν δεν καταβάλουν το ληξιπρόθεσμο ποσό των 1.100 ευρώ, το οποίο δυστυχώς δεν μπορούν να εξοφλήσουν.

Maria Luz Pierantoni suffers from muscular dystrophy and is being forced  by Chilean customs to pay a 19 percent tax on a wheelchair that was donated by the Italian government in 2011

Η Pierantoni έλαβε την αναπηρική καρέκλα το 2011 από την Ιταλική κυβέρνηση επειδή, ως κόρη Ιταλού υπηκόου, δικαιούται να λάβει διάφορες παροχές υγειονομικής περίθαλψης χωρίς καμία επιβάρυνση.

Η ηλεκτρική αναπηρική πολυθρόνα, της οποίας το κόστος ανέρχεται στα 5.770 ευρώ, εκτιμήθηκε ότι έχει φόρο 19% εκτός από τα τέλη εκτελωνισμού.

Η οικογένεια στην αρχή προσπάθησε να λάβει την εξειδικευμένη αναπηρική πολυθρόνα Neatech από το τελωνείο της Χιλής αφότου τους την έστειλε η Ιταλική κυβέρνηση.

Maria Luz Pierantoni, surrounded by her sister and parents, is being billed an import duty fee of  $1,100 for a wheelchair that was donated to her seven years ago

Μετά από προσεκτική επανεξέταση, το τελωνείο αποφάσισε να δώσει προσωρινά στο κορίτσι την εισαγόμενη αναπηρική πολυθρόνα υπό τον όρο ότι η οικογένεια θα κάλυπτε το φορολογικό χρέος στο άμεσο μέλλον.

Ωστόσο, οι γονείς του κοριτσιού, δεν μπορούν να πληρώσουν τα 1.100 ευρώ και λένε ότι έχουν φτάσει στο σημείο να κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

The Chilean government temporary halted collection of an import tax for a period of 30 days that is owed by Maria Luz Pierantoni (pictured in the wheelchair)

“Πιστεύετε ότι είναι δίκαιο το κράτος της Χιλής να χρεώνει φόρους για βοήθεια που λαμβάνει ένας πολίτης από άλλη χώρα για κάλυψη των αναγκών της υγείας του;” έγραψε η Pierantoni στο Facebook.

“Δεν μου έστειλαν ένα αυτοκίνητο ή μετρητά από την Ιταλία, δεν μου έστειλαν κάποιο αντικείμενο πολυτελείας: μου έστειλαν μία ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ, την οποία θα έπρεπε να μου καλύπτει το ίδιο το κράτος της Χιλής. Είναι τόσο δύσκολο για τις αρχές να καταλάβουν;”

Maria Luz Pierantoni (pictured with her mother) says it's not fair that she should have to pay a 19 percent tax for a donated wheelchair that was donated by the government of Italy

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα κάνω δημόσια την περίπτωσή μου, γιατί θέλω όλος ο κόσμος να γνωρίζει την πραγματικότητα που οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες ζουν στη Χιλή. Μιλάτε για ισότητα και για αλληλεγγύη, αλλά αυτή τη στιγμή η χώρα μου με ζημιώνει. Ζήτω μια δίκαιη λύση ΤΩΡΑ.”

Maria Luz Pierantoni (pictured in the wheelchair) was the recipient of a donated electrical wheelchair from the Italian government in 2011

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ρόλος του νονού και της νονάς δεν είναι μόνο για τη λαμπάδα και τα δώρα…

Efi Nika

Το «8ο Θαύμα του κόσμου»: Ο μυστηριώδης ναός του Αγίου Γεωργίου που κανείς δεν ξέρει πως χτίστηκε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Παντρέψου αυτόν που θα σε επιλέγει κάθε μέρα και θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια

Efi Nika