Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το γλυκύτατο αρκούδο που απαλύνει τον πόνο και την αγωνία των παιδιών με καρκίνο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

newsamea

Το γλυκύτατο αρκούδο που απαλύνει τον πόνο και την αγωνία των παιδιών με καρκίνο

Στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστόνης, οι μικροί ασθενείς δεν είναι μόνοι. Στα δωμάτιά τους, στη μονάδα εντατικής θεραπείας, παιδιά που παλεύουν με αρρώστιες που απειλούν τη ζωή τους όπως ο καρκίνος, δέχονται επισκέψεις από ένα μπλε αρκουδάκι. Παίζουν μαζί του, του κρατάνε το χέρι και του διηγούνται ιστορίες.

Το όνομα του χαριτωμένου αρκούδου είναι Huggable, που στα ελληνικά σημαίνει “αυτός που μπορείς να τον αγκαλιάσεις”. Αλλά ο Huggable δεν είναι ένα απλό αρκουδάκι. Μπορεί, επίσης, να μιλήσει, να σε φωνάξει με το όνομά σου και να απαντήσει στις ερωτήσεις σου.

Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς της ερευνητικής ομάδας της Cynthia Breazeal από το Media Lab του MIT, η οποία έχει σχεδιάσει τον Huggable με στόχο να απαλύνει τον πόνο και την αγωνία των παιδιών που νοσηλεύονται στην εντατική.

Στα πλαίσια πιλοτικής μελέτης, ο Huggable έχει πιάσει δουλειά εδώ και κάποιους μήνες, στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστόνης. Οι ερευνητές δεν μπορούν ακόμα να ξέρουν αν η παρουσία του θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα, αλλά είναι σίγουρα ένα σημαντικό βήμα.

Δείτε σχετικό video του Wired με τον γλυκύτατο αρκούδο:

[youtube id=”UaRCCA2rRR0″ width=”620″ height=”360″]

Για να σας προλάβουμε, δεν πρόκειται για περίπτωση τεχνητής νοημοσύνης. Τον Huggable χειρίζεται ένας άνθρωπος, μέσω laptop. Δεν παύει, πάντως, από το να είναι ένα εντυπωσιακό τεχνολογικό επίτευγμα, και μάλιστα με ευγενή σκοπό.

Και εκτός από την Breazeal και την ομάδα της, όλο και περισσότεροι ερευνητές ασχολούνται με τη δημιουργία “θεραπευτικών” ρομπότ. Ίσως η μέρα που ο Baymax πάρει σάρκα και οστά δεν είναι τόσο μακριά…

 

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μου αρέσει πολύ, αλλά μου ζήτησε για πρώτο ραντεβού να πάμε σε εσπερινό – Τι λέτε να κάνω;

Efi Nika

Αν μπορείς να πεις αυτές τις 5 φράσεις με αυτοπεποίθηση, έχεις βρει το νόημα της ευτυχίας

Efi Nika

Μην βάζετε την κάρτα σας, σας τρώνε λεφτά: Τεράστια απάτη με 800.000 θύματα που ψώνισαν από γνωστό κινέζικο eshop

Efi Nika