Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το εκμέκ της τεμπέλας: Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές – Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Είσαι λάτρης του εκμέκ αλλά βαριέσαι τη διαδικασία για να το φτιάξεις; Μην ανησυχείς! Υπάρχει μία πεντανόστιμη συνταγή που θα σου λύσει το ζήτημα της βαρεμάρας καθώς μπορείς να φτιάξεις το αγαπημένο σου γλυκό, εύκολα με φρυγανιές. 

Υλικά

  • 30 φρυγανιές
  • 1φλ. ζάχαρη
  • 1φλ. νερό
  • 1κ.σ χυμό λεμονιού
  • 5κ.σ κορν φλάουρ
  • 500ml γάλα
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 425ml ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί ή ένα πυρέξ άπλωσε τις μισές φρυγανιές. Σε ένα κατσαρολάκι δέσε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για να γίνουν σιρόπι. Αφού δέσει, άφησε το λίγο να κρυώσει και έπειτα ρίξε το μισό στις φρυγανιές.

Περίμενε 2 λεπτά και έπειτα στρώσε και τις υπόλοιπες φρυγανιές από πάνω και ρίξε και το υπόλοιπο μισό σιρόπι. Άφησε τις φρυγανιές σου να απορροφήσουν καλά το σιρόπι και προχώρα με την κρέμα.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κορν φλάουρ με 1/2φλ κρύο γάλα και ανακάτεψε.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος το ζαχαρούχο και τέλος το μείγμα με το κορν φλάουρ. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα σου και να έχει μια ωραία βελούδινη υφή.

Αφού δέσει και γίνει ωραία και λαχταριστή η κρέμα ρίξτην πάνω από τις φρυγανιές και άπλωσε με μια σπάτουλα καλά.

Βάλε το ταψί στο ψυγείο για 6 ώρες. Στα μισά μπορείς να το βγάλεις και να απλώσεις από πάνω σαντιγί και έπειτα πάλι ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβήτης: Κινδυνεύουν να νοσήσουν όσοι τρώνε πολλά γλυκά; Οι ειδικοί απαντούν

Efi Nika

Σας περίσσεψε 3η μέρα αρνί από την Κυριακή του Πάσχα; 9 πανεύκολες και γρήγορες συνταγές για να μην το πετάξετε – ΦΩΤΟ

Efi Nika

10 τροφές για να ενισχύσετε την εγκεφαλική σας δύναμη

Γιώργος Newsitamea