Newsitamea.gr
AMEA news ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Και το αδερφάκι της Άννας-Ιωάννας θα γεννηθεί με νωτιαία μυική ατροφία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δεν έχει κλείσει μήνας από τότε που μεταδώσαμε την χαρμόσυνη είδηση, ότι η μικρούλα Άννα-Ιωάννα, το παιδί θαύμα από τη Χαλκίδα, θα αποκτήσει αδερφάκι.

Tα σημερινά νέα, όμως, μας έσφιξαν ξανά το στομάχι. Το μωρό που περιμένει η οικογένεια βρέθηκε πως θα γεννηθεί με την ίδια ασθένεια όπως η Άννα-Ιωάννα, δηλαδή με νωτιαία μυϊκή ατροφία.

Η οικογένεια Μπενίση βρέθηκε νωρίτερα σήμερα στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, στο STAR. Mίλησε για τη νέα αυτή περιπέτεια στην οποία μπαίνει, αλλά και την αισιοδοξία με την οποία την αντιμετωπίζει.

Καταρχάς, οι γονείς της Άννας-Ιωάννας είπαν, ότι εδώ και έναν χρόνο που το παιδί τους λαμβάνει την απαραίτη θεραπεία για την σοβαρότατη αυτή γονιδιακή ασθένεια, βλέπουν ένα “άλλο παιδί”.

Όπως λένε και οι γιατροί τους, πρόκειται για ένα παιδί-θαύμα, το οποίο δείχνει σημάδια σπουδαίας βελτίωσης. Μπορεί πλέον να στέκεται, να τρώει μόνο του, να πηγαίνει στην τουαλέτα. Και όλα αυτά χάρη στο φάρμακο που χρειάστηκε να δώσουν αγώνα για να της χορηγηθεί.

Ο κ. Μπενίσης αποκάλυψε, ότι υπήρξαν πολλοί αυτοί που έβαλαν εμπόδια, ώστε να καθυστερήσει η θεραπεία της μικρής. Ωστόσο, με την κινητοποίηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και του απλού κόσμου, η Άννα-Ιωάννα κατάφερε τελικά να το λάβει και μάλιστα στην Ελλάδα.

“Η επιστήμη έχει προχωρήσει – Πιστεύω θα τα καταφέρουμε”

Η μαμά της Άννας-Ιωάννας, η οποία είναι τώρα 5 μηνών έγκυος, έμαθε, ότι το μωράκι που περιμένει έχει το γονίδιο της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας πριν από περίπου δύο εβδομάδες. “Λόγω της Άννας-Ιωάννας κάναμε αμνιοπαρακέντηση. Στο άκουσμα των αποτελεσμάτων ήμουν για δύο ημέρες χάλια. Δεν πίστευα ότι θα μας ξανατύχει κάτι τέτοιο. Μετά το σοκ, όμως, άντλησα δύναμη από την Ιωάννα και την αδερφή της και είπα ‘θα τα καταφέρουμε’. Η επιστήμη έχει προχωρήσει”.

Η μόλις 26 ετών νέα μανούλα έχει ως προστάτη της τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο. Πηγαίνει, μάλιστα, με τα πόδια από την Χαλκίδα για προσκύνημα, για την υγεία του παιδιού της. Σε αυτόν στέφεται και πάλι για βοήθεια.

“Είχα στο μυαλό μου, ότι μπορεί να μας συμβεί ξανά”

Ο πατέρας της Άννας-Ιωάννας, Δημήτρης Μπενίσης, αποκαλύπτει στην εκπομπή, πως φοβόταν ότι το τρίτο του μωρό μπορεί να έχει την ίδια ασθένεια. Και βγήκε σωστός, γιατί πρόκειται για τον ακριβώς ίδιο τύπο. “Η διαφορά τώρα είναι, ότι η θεραπεία υπάρχει”, λέει ο ίδιος. Τονίζει, μάλιστα, ότι καθώς έχουν μπροστά τους 4 μήνες μέχρι τον τοκετό, η διαδικασία μπορεί να γίνει πιο γρήγορα.

“Το μωρό μπορεί να λάβει την θεραπεία ήδη μέσα στον πρώτο μήνα από τη γέννησή του”, λέει πως τον διαβεβαιώνουν οι γιατροί. “Τώρα, λοιπόν, δεν χρειάζεται να περιμένουμε, ούτε να κάνουμε τον ίδιο μεγάλο αγώνα.”

Κι όμως, το ζευγάρι δείχνει έτοιμο για κάθε αγώνα. Είναι μαζί εδώ και 10 χρόνια κι όμως η αγάπη τους παραμένει ισχυρή. Στα 31 του εκείνος, κάνει δύο δουλειές για να μπορέσει να στηρίξει την οικογένειά του, ενώ η μαμά, παρ’όλες τις δυσκολίες, δεν χάνει το όμορφο και λαμπερό χαμόγελό της. Τους αξίζουν συγχαρητήρια!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

18χρονη νύφη ξόδεψε 15.000 για την πιο γιγαντιαία – Κιτς γαμήλια τούρτα και οι καλεσμένοι νόμιζαν πως είναι ο επιτάφιος – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Κρύβονται δισεκατομμύρια ευρώ στο έδαφός της: Αυτή η περιοχή της Ελλάδας θα γίνει η πιο πλούσια στη χώρα

Efi Nika

Θα “κάτσουμε” πολλές μέρες: Όλες οι Αργίες μετά το Πάσχα και το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο…

newsitamea