Newsitamea.gr
Ειδήσεις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τι δεν θα πάρω μαζί μου στις φετινές διακοπές! Δεν είναι αυτό που νομίζεις.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αυτή η εποχή των διακοπών. Αυτή που οι περισσότεροι περιμένουν ολόκληρο το χρόνο για να ξαποστάσουν λίγο. ‘Ενα μικρό ή μεγάλο διάλειμμα από την καθημερινότητα και τη δουλειά. Να περάσουν περισσότερο χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα ή που έχουν να τα δουν μεγάλο διάστημα. Να κρατήσουν απόσταση από όσα άτομα συναντούν κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, σχεδόν όλο το χρόνο. Δεν έχει να κάνει με την αγάπη ή τα συναισθήματα, αλλά με το απλό γεγονός πως όλοι χρειαζόμαστε μια ανάσα απόστασης.

Διακοπές στη θάλασσα, διακοπές στο βουνό. Ταξίδι στο εξωτερικό ή γιατί όχι και σε κάποιους δροσερούς προορισμούς. Βάζεις πλώρη για Πάτμο, Ζάκυνθο ή Ρόδο. Βενζίνη για Πύλο, Βόλο ή Ξάνθη. Ο σκοπός σου είναι να φύγεις από εκεί που βρίσκεσαι. Σε τι οφείλεται αυτή η τάση φυγής του ανθρώπου, θα πρέπει να εξηγηθεί σε ένα ξεχωριστό άρθρο. Τι είναι αυτό όμως που πρέπει να πάρεις μαζί σου και το κυριότερο, τι είναι αυτό που θα πρέπει οπωσδήποτε να το αφήσεις; Ας το εξερευνήσουμε μαζί σε ένα σύντομο καλοκαιρινό ανάγνωσμα.

Τι είναι πραγματικά απαραίτητο για εσένα στις καλοκαιρινές διακοπές;

Ανήκω στον τύπο ανθρώπου που ξεκινά να ετοιμάζει αποσκευές για τις διακοπές αρκετές ημέρες πριν την αναχώρηση. Έχω ανοίξει τη βαλίτσα, διαλέγω ρούχα και τοποθετώ. Περισσότερο όμως το κάνω για να μη ξεχάσω να πάρω μαζί μου ότι θεωρώ απαραίτητο. Από αντιηλιακό μέχρι νυχοκόπτη. Ναι, είμαι από αυτούς που θέλουν να έχουν λίγες από τις ανέσεις τους μαζί τους. Από ρουχισμό είναι πάντα σα να ξέρω τι θέλω και τι δε θέλω να φορέσω. Ειδικά το καλοκαίρι, όσα λιγότερα και πιο εύκολα ρούχα γίνεται. Ούτε κατά διάνοια να σιδερώσω ρούχο ή να φορέσω κάτι που θα με ζορίσει.

Απαραίτητο για μένα στις διακοπές είναι ένα-δυο καλά βιβλία, που θα μου ταξιδέψουν το μυαλό. Σημαντικό είναι να πάω διακοπές με την παρέα που γουστάρω, να τα βρίσκουμε και να ξέρω πως δεν θα έχουμε διαφωνίες. Απαραίτητη είναι η μουσική, τα ακουστικά μου και ο τρόπος να ταξιδέψω με τα μάτια κλειστά. Δυο ζευγάρια γυαλιά ηλίου, γιατί η εμπειρία μου έχει δείξει πως το ένα είτε θα σπάσει, είτε θα το χάσεις εκεί που το χρειάζεσαι περισσότερο.

Για κάποιους άλλους είναι σημαντικό να κουβαλήσουν τα ακριβά τους ρούχα, τα καλύτερα αξεσουάρ, την υπέροχη πετσέτα τους και πάει λέγοντας. Άλλους τους νοιάζει να έχουν μια ψάθα, μια ομπρέλα, ένα μπουκάλι νερό και ένα δροσερό καρπούζι. Όλοι μας αναζητούμε το ίδιο: την ηρεμία στις διακοπές, την ξεκούραση, την βαθύτερη έκφραση του εαυτού μας και ας μην το αντιλαμβανόμαστε. Πως τη στιγμή που ηρεμούμε περισσότερο είναι ίσως η στιγμή που αγγίζουμε καθαρά το εγώ μας, το ποιοι είμαστε. Η’ έστω το ποιοι θα θέλαμε να είμασταν όλο το χρόνο.

Τι είναι σημαντικό να αφήσεις πίσω σου στις φετινές διακοπές;

Ο χρόνος ξεκούρασης είναι ιερός και δεν πρέπει τίποτα να διακόπτει τις διακοπές μας. Για αυτό και είναι σημαντικό να προσέξεις τι δεν θέλεις να πάρεις μαζί σου φέτος το καλοκαίρι. Ας αρχίσουμε λοιπόν:

  • Δεν θα πάρεις άτομα που ξέρεις εκ των προτέρων πως θα σου χαλάσουν τις διακοπές. Πέρασες μαζί τους τις περσινές διακοπές και στις έβγαλαν ξινές και ετοιμάζεσαι να το ξανακάνεις; Δεν κάθεσαι καλύτερα σπίτι σου; Βρες μια καλή δικαιολογία πχ θέλεις να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου ή με άλλους και με ένα χαμόγελο ανανεώστε το ραντεβού σας σε λίγες εβδομάδες. Κάποιοι μπορεί να είναι καλοί φίλοι αλλά χάλια συνοδοιπόροι στο καλοκαιρινό σας διάλλειμα.
  • Δε θα κουβαλήσεις μαζί σου ολόκληρη τη ντουλάπα σου. Είπαμε, ο καθένας κάνει αυτό που γουστάρει. Αλλά δεν πηγαίνεις διακοπές για να δείξεις σε όλους τι αγόρασες. Ούτε για να ανεβάζεις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πόσο μοδάτος/η είσαι. Καλύτερα δείξε μας πόσο ωραία περνάς.
  • Πως να δείξεις ότι περνάς όντως ωραία; Μην μας το δείξεις αμέσως, μη δημοσιεύεις φωτογραφίες και ιστορίες κάθε λίγο και λιγάκι. Να η θάλασσα εδώ, να εκεί ο βράχος, να το παγωτό που έφαγα στην παράλια. Έλεος, δεν είσαι 10 χρονών, μπορείς να φας όσα παγωτά θέλεις και δε θα σε μαλώσει η μαμά σου.
  • Βάλε το τηλέφωνο στο πλάι. Ναι, αυτό που ολόκληρο το χρόνο το έχεις ως προέκταση του χεριού σου, εδώ μάλιστα δηλώνω ένοχος πρώτος εγώ. Δεν πειράζει αν δεν φωτογραφήσεις τα πάντα, τους πάντες και όλα τα μέρη που επισκέφτηκες. Δε θα βάλει τα κλάματα η Μητέρα φύση αν δεν τη διαφημίσεις σε όλα τα social media που διαθέτεις.
Τι είναι ακόμα σημαντικότερο να μην πάρεις μαζί σου;
  • Τα προβλήματα της δουλειάς που κουβαλάς μαζί σου 350 ημέρες το χρόνο. Σίγουρα δε θα τα λύσεις όταν είσαι ξαπλωμένος στην αμμουδιά. Δε θα βρεις τη λύση που θα σώσει τους πάντες και όμως θα χαντακώσει εσένα και τις διακοπές σου.
  • Τις προεκτάσεις της δουλειάς σου, όπως ταμπλετ ή λαπτοπ. Ας σοβαρευτούμε, δεν το χρειάζεσαι. Ούτε για να δεις τα email σου, ούτε κάτι άλλο. Εκτός αν είσαι το τρελό μεγαλοστέλεχος πολυεθνικής. Που και πάλι, δικαιούσαι να αποσυνδεθείς για λίγο από την εταιρεία σου Γιάγκο Δράκο.
  • Και το κορυφαία πιο σημαντικό κατά την άποψη μου: μην πάρεις τα προβλήματα σου. Είτε είναι προσωπικά, είτε επαγγελματικά, οικονομικής ή συναισθηματικής φύσεως. Όχι και ξανά όχι. Εάν κατάφερες να πας διακοπές έστω για 3-4 ημέρες ή για κάποιες εβδομάδες, συγχαρητήρια. Μην καταστρέφεις τις διακοπές σου με το μυαλό σου.

 

Αντιθέτως, η αποστασιοποίηση μπορεί να σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα πιο καθαρά, να βρεις την πολυπόθητη λύση στο πρόβλημα. Ο εγκέφαλος σου χρειάζεται μια παύση και μια επανεκκίνηση. Χάρισε την του χωρίς αναστολές και όρια. Φύγε, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Φύγε μακριά από ότι σε πονάει, σε ενοχλεί, σε πιέζει, έστω για λίγες ημέρες κάνε την μακριά. Εύκολο στη θεωρία, δύσκολο στην πράξη, το ξέρω. Όλα όμως είναι θέμα επιλογών. Κάνε φέτος τη σωστή επιλογή για σένα και θα δεις πως μετά θα την κάνεις κάθε χρόνο.

Καλές διακοπές, καλή σας σωματική και πνευματική ξεκούραση!

*μη ξεχνάτε να μαζεύετε τα σκουπίδια που κουβαλήσατε στις παραλίες και όχι μόνο!

Σύνταξη – επιμέλεια κειμένου: Βογιατζής Ηλίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φορούσε ταμπόν και κόντεψε να πεθάνει: Ακρωτηρίασαν και τα δύο πόδια 24χρονης κοπέλας, έπαθε το χειρότερο

Efi Nika

Οι πρατηριούχοι δεν θέλουν να το ξέρεις: Η αιτία που πρέπει να βάζεις βενζίνη μόνο τη Δευτέρα

Efi Nika

Μου αρέσει πολύ, αλλά μου ζήτησε για πρώτο ραντεβού να πάμε σε εσπερινό – Τι λέτε να κάνω;

Efi Nika