Newsitamea.gr
AMEA news ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τι είναι ο Προσωπικός Βοηθός για τους Aνάπηρους- Θα τους βοηθάει στην καθημερινότητα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Για μια καλύτερη ζωή για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία και τις οικογένειές τους κάνει λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον θεσμό του “Προσωπικού Βοηθού”.

Ερχεται ο προσωπικός βοηθός για τους αναπήρους και η ελπίδα είναι πως για τα άτομα που θα επιλεγούν για τη νέα αυτή υπηρεσία, γιατί το πρόγραμμα είναι πιλοτικό αρχικά, θα δούν να αλλάζει η ζωή τους ριζικά και προς το καλύτερο. Πλέον τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα μπορούν να διαλέξουν τον προσωπικό τους βοηθό, ο οποίος θα τους εξυπηρετεί σε όλες τις δραστηριότητες που θέλουν να κάνουν.

Ο Προσωπικός Βοηθός είναι ο άνθρωπος που θα φροντίζει τις καθημερινές δραστηριότητες των ατόμων με αναπηρία – τα χέρια, τα πόδια, το στόμα και τα μάτια τους, ώστε να μπορούν να ζουν ανεξάρτητα. Η εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινήσει πιλοτικά, με την ένταξη 1.000 ατόμων.

Ετσι πολλοί υπερήλικες γονείς θα πάψουν να ασχολούνται με την καθημερινή υποστήριξη των ενήλικων ανάπηρων παιδιών τους, άρα άμεσα θα απαλλαχθούν από τη σωματική καταπόνηση που υφίστανται σήμερα, κάποιοι χρήστες θα βρουν επιτέλους το μέσο για νέα ξεκινήματα επαγγελματικά, ψυχαγωγικά, εκπαιδευτικά, κάποιοι άνεργοι θα απασχοληθούν ως προσωπικοί βοηθοί, και κάποιοι χρήστες που ήδη πληρώνουν με ιδίους πόρους άτυπους βοηθούς θα ανασάνουν αλλά και θα λάβουν σωστότερες υπηρεσίες.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

“Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία παύουν, πλέον, να μένουν αποκλεισμένοι στο σπίτι και μακριά από την κοινωνική δραστηριότητα. Με τον Προσωπικό τους Βοηθό διεκδικούν μία καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ώστε κανείς να μην είναι μόνος”, αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θεσμό του “Προσωπικού Βοηθού” για τα άτομα με αναπηρία.

“Οι συμπολίτες μας με αναπηρία αποκτούν από σήμερα έναν αληθινό “Προσωπικό Βοηθό” στην καθημερινότητά τους. Ο νέος θεσμός θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από την Αττική ώστε να αξιολογηθεί και, σταδιακά, να απλωθεί σε όλη τη χώρα. Νομοθετήθηκε πριν από λίγους μήνες και τώρα γίνεται πραγματικότητα”, σημειώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του για τον Προσωπικό Βοηθό.

“Σε πρώτη φάση, 1.000 άτομα από 16 έως 55 ετών, με πιστοποιημένη αναπηρία 67% και άνω, θα έχουν δίπλα τους έναν εξειδικευμένο επαγγελματία, που θα τους ενθαρρύνει στην ανεξάρτητη διαβίωσή τους. Καταθέτοντας μέχρι τις 15 Μαΐου τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα” σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία παύουν, πλέον, να μένουν αποκλεισμένοι στο σπίτι και μακριά από την κοινωνική δραστηριότητα. Με τον Προσωπικό τους Βοηθό διεκδικούν μία καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ώστε κανείς να μην είναι μόνος. Τους το οφείλαμε, το είπαμε, το κάνουμε!” καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μου αρέσει πολύ, αλλά μου ζήτησε για πρώτο ραντεβού να πάμε σε εσπερινό – Τι λέτε να κάνω;

Efi Nika

Αν μπορείς να πεις αυτές τις 5 φράσεις με αυτοπεποίθηση, έχεις βρει το νόημα της ευτυχίας

Efi Nika

Μην βάζετε την κάρτα σας, σας τρώνε λεφτά: Τεράστια απάτη με 800.000 θύματα που ψώνισαν από γνωστό κινέζικο eshop

Efi Nika