Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣ

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα- Η πρώτη εκτίμηση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Με καλό καιρό φαίνεται ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι μετεωρολόγοι. ‘

Δύο εποχές θα ζήσουμε κατά τη διάρκεια των εορτών. Την Άνοιξη και τον Χειμώνα. Μέχρι και την Πέμπτη θα έχουμε έναν ανοιξιάτικο καιρό και οι οποίες βροχοπτώσεις θα εμφανιστούν τις ακόλουθες ημέρες.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η θερμοκρασία, κάτι που σημαίνει ότι ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο και θα κινηθεί κοντά στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου, αν και τις βραδινές ώρες θα συνεχίσει να υπάρχει ψύχρα.

Από την Παρασκευή μέχρι και τα Χριστούγεννα οι βροχοπτώσεις θα αρχίσουν να γίνονται πιο έντονες και περιμένουμε δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας με τον υδράργυρο να πέφτει σημαντικά. Ίσως στη Βόρεια Ελλάδα, ακόμη και σε λίγο πιο χαμηλά υψόμετρα να έχουμε χιονοπτώσεις.

Από τα 20άρια στις χριστουγεννιάτικες βροχές

Από τις παραμονές των Χριστουγέννων προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια στα ορεινά, ωστόσο ανήμερα των Χριστουγέννων, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καθώς δεν υπάρχει ασφαλής πρόγνωση, δεν προβλέπεται να βρέξει.

Υπάρχει μια τάση, για μια διαταραχή με βροχές, πιθανώς ισχυρές, δίχως όμως κρύο, για το Σαββατοκύριακο προ των Χριστουγέννων. Είναι όμως πολύ νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε με βεβαιότητα και θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα για να έχουμε σαφή εικόνα

Περαιτέρω ενίσχυση των φαινομένων με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται μετά τα Χριστούγεννα, ενώ καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου τα χιόνια αναμένεται να φθάσουν και σε πολλές πεδινές περιοχές της κέντρο-ανατολικής χώρας.

Σάκης Αρναούτογλου

Σύμφωνα με όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος και τα επόμενα 24ωρα με τον υδράργυρο να φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου και όπως όλα δείχνουν κατά πάσα πιθανότητα ο καιρός θα είναι καλός και τις μέρες των Χριστουγέννων.

Όπως έγραψε στη σελίδα του στο Facebook, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα έως τα τέλη της εβδομάδας, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλη τη χώρα, αλλά για κάποιες πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές.

Έως και τα Χριστούγεννα, αναμένεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κατά τόπους, κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα σε συνδυασμό και με πρόσκαιρη ενίσχυση των ανέμων.

Όμως από την Τρίτη ο καιρός θα σημειώσει σταδιακή βελτίωση με μικρά μόνο σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διασώστης του ΕΚΑΒ παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο εν ώρα καθήκοντος

Efi Nika

Βίντεο θαρραλέου ταξιτζής στα Καμίνια, που καταδίωξε και έπιασε ληστή που έκανε τον πελάτη και τον ¨ξάφρισε”

Efi Nika

Φρίκη και οργή: Νεκρός 7χρονος εξαιτίας της μητέρας του, δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους – ΦΩΤΟ

Efi Nika