Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό και τις ιατρικές βεβαιώσεις (ΓΙΑ τις ημέρες του Πάσχα)

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων από νομό σε νομό τις ημέρες του Πάσχα.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στα διόδια και τα λιμάνια, έτσι ώστε να εμποδιστούν οι επίδοξοι εκδρομείς του Πάσχα που θα επιχειρήσουν να ταξιδέψουν.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στα διόδια και στα λιμάνια, έτσι ώστε να εμποδιστούν οι επίδοξοι εκδρομείς του Πάσχα που θα επιχειρήσουν να ταξιδέψουν στην επαρχία.

Στην ΚΥΑ που εκδόθηκε, προστέθηκε η δυνατότητα για υπερτοπική μετακίνηση, με έγγραφο από ιδιωτικά νοσοκομεία, αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης, πχ. για χημειοθεραπείες.

Διευκρινίσεις για τις υπερτοπικές μετακινήσεις με ιατρική βεβαίωση έδωσε ο υφυπουργός Συντονισμού και Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. Ο κ. Σκέρτσος διευκρίνισε ότι η υπερτοπική μετακίνηση επιτρέπεται όταν αφορά ιδιωτική δομή υγείας, όπως κλινική και νοσοκομείο, και όχι ιδιώτη γιατρό.

Τι αναφέρει το ΦΕΚ για τις μετακινήσεις

1. Στην περ. β) της παρ. 2 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.26044/22.4.2021 (Β’ 1678) κοινής υπουργικής απόφασης προστίθεται η δυνατότητα μετακίνησης προς ιδιωτική κλινική, αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης και η περ. β) διαμορφώνεται ως εξής:

“β) Για λόγους υγείας, στην περίπτωση μετακίνησης βα) προς δημόσια δομή υγείας, ββ) αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης, προς ιδιωτική κλινική. Για την πιστοποίηση των λόγων υγείας απαιτείται, πέραν της βεβαίωσης κίνησης της παρ. 5 του άρθρου 3 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης, και έγγραφο της δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων όπου αυτό δεν μπορεί να προσκομισθεί λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της μετακίνησης”.

2. Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της έως και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γνωστός επιχειρηματίας πήρε γλυκό από πασίγνωστο ζαχαροπλαστείο στα Ν. Προάστια κι έπαθε σοκ με αυτό που βρήκε μέσα – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκε όλο το νησί: 87χρονος παππούς χορεύει ζεϊμπέκικο πετώντας 50εύρα στον αέρα & τpελαivει το διαδικτυο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Ζύγιζε 412 κιλά στα 25 του: Νεκρός ο «παχύτερος άντρας της χώρας», σε ηλικία 34 ετών, τον μετέφεραν με γερανό – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika