Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Τι είναι η β-γλυκάνη που χτυπά τη χοληστερόλη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τι είναι η β-γλυκάνη που χτυπά τη χοληστερόλη

Τι είναι η β-γλυκάνη που χτυπά τη χοληστερόλη

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι οι φυτικές ίνες είναι θρεπτικές, αλλά ξέρατε ότι μία από τις πιο σημαντικές είναι η β-γλυκάνη, η οποία μειώνει την χοληστερόλη και ενισχύει την υγεία της καρδιάς;

Η β-γλυκάνη βρίσκεται στα δημητριακά αλλά σε μεγάλες ποσότητες περιέχεται κυρίως στην βρώμη και το κριθάρι.

Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες της β-γλυκάνης;

Είναι πλέον αποδεδειγμένο επιστημονικά, ότι η β-γλυκάνη μειώνει την χοληστερόλη. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η ημερήσια κατανάλωση βρώμης με τουλάχιστον 3 γραμμάρια β-γλυκάνης, μείωσε την κακή χοληστερόλη (LDL) κατά 5-7%.

Πώς η β-γλυκάνη μειώνει τη χοληστερόλη;

Η β-γλυκάνη είναι μια διαλυτή φυτική ίνα που επιβραδύνει τη μεταφορά των τροφίμων στο έντερο, έτσι ώστε χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αφομοιωθούν το σώμα. Επιπρόσθετα, η β-γλυκάνη δεσμεύει τη χοληστερόλη, καθώς διέρχεται από το έντερο, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 3 γραμμαρίων β-γλυκάνης από βρώμη, πίτυρο βρώμης, κριθάρι, πίτυρο κριθαριού ή από μίγματα των εν λόγω β-γλυκανών σε συνδυασμό με μια ποικίλη ισορροπημένη διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Με την συνεργασία της Τίνας Καραΐσκου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΒSc Επιστημονική Συνεργάτης Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

 

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εγκεφαλικό: Ποιοι παράγοντες κινδύνου προλαμβάνονται και ποιοι όχι

Efi Nika

Εάν το κάνεις αυτό ενώ οδηγείς, μπορεί να είσαι ψυχοπαθής, λένε οι επιστήμονες

Efi Nika

Ποιοι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο καταγμάτων στο ισχίο

newsitamea