Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι άλλο μας προκαλεί το junk food εκτός από αύξηση βάρους;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Τι άλλο μας προκαλεί το junk food εκτός από αύξηση βάρους;

 Τι άλλο μας προκαλεί το junk food εκτός από αύξηση βάρους;

 

Όσο περισσότερο junk food καταναλώνετε, τόσο μειώνεται η επιθυμία σας για τροφές υγιεινές και μια συνολική, πιο ισορροπημένη διατροφή, όπως αποκαλύπτεται σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal Frontiers in Psychology.

Η μελέτη βασίστηκε σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια και έδειξε ότι μετά από δυο εβδομάδες κατανάλωσης junk food με 150% περισσότερες θερμίδες, τα ποντίκια αύξησαν το βάρος τους κατά 10% και η συμπεριφορά τους άλλαξε δραματικά, δείχνοντας αδιαφορία στις πιο υγιεινές τροφές, κάτι που δεν συνέβη με τα ποντίκια της άλλης ομάδας, που συνέχισαν να τρέφονται ισορροπημένα.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το junk food προκαλεί μακροπρόθεσμες αλλαγές στον εγκέφαλο και πως οι αντιδράσεις και των ανθρώπων εν προκειμένω είναι παρόμοιες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πάνω από το 10% των ενηλίκων του πλανήτη αντιμετωπίζει πρόβλημα παχυσαρκίας και τουλάχιστον 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τις επιπτώσεις της παχυσαρκίας και της απομάκρυνσης από μια υγιεινή διατροφή.

 

 

clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 τροφές για να ενισχύσετε την εγκεφαλική σας δύναμη

Γιώργος Newsitamea

Αέρια: Τι σημαίνουν για το έντερο και την υγεία μας

Γιώργος Newsitamea

Καρκίνος: Ποια διατροφή βοηθά τους ασθενείς να τον αντιμετωπίσουν καλύτερα

Efi Nika