Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Θρήvoς για τη μικρή Τζωρτζίνα και τα 2 αδέρφια της: Γιατί «έφυγαν» και τα 3 παιδιά, οι εκτιμήσεις των γιατρών – ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τραγικό «χτύπημα» της μοίρας για την οικογένεια Δασκαλάκη – «Έφυγε» από τη ζωή και η 9χρονη Τζωρτζίνα

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει στην Πάτρα ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας, της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας Δασκαλάκη.

Η μοίρα έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο στον Μάνο Δασκαλάκη και τη σύζυγό του Ρούλα Πισπιρίγκου που μέσα σε μόλις τρία χρόνια, έχασαν αιφνίδια και τα τρία κοριτσάκια τους.

Η Ρούλα και ο Μάνος Δασκαλάκης, 3 χρόνια μετά την απώλεια της μόλις 3,5 ετών κόρης τους Μαλένας που είχε διαγνωστεί με οξεία λευχαιμία, και σχεδόν ένα χρόνο από τον αιφνίδιο θάνατο του 6 μηνών κοριτσιού τους, «έχασαν» και την πρωτότοκη κόρη τους, την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Η αιφνίδια ανακοπή τον Απρίλιο του 2021 και η μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Τον Απρίλιο του 2021 η 8χρονη τότε Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όταν ξαφνικά υπέστη ανακοπή. Οι γιατροί την επανάφεραν καρδιοαναπνευστικά και αφού νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ Παίδων του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κατάφερε να βγει νικήτρια και να επιστρέψει στο σπίτι της.

Η μητέρα της τότε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε εκφράσει ευχαριστίες στους γιατρούς αλλά και σε όσους συμπαραστάθηκαν στην οικογένεια.

«Επιστροφή στο σπίτι μας!!!έδωσες μεγάλο αγώνα για να κρατηθείς στη ζωή ο Ανδρέας Ηλιάδης που τη πρώτη στιγμή που σε παρέλαβε στα χέρια του είπε αυτό το παιδί θα τα καταφέρει και έτσι έγινε γι’αυτό του οφείλεις και του οφείλουμε τη ζωή σου που πιο σημαντικό για εμάς δε υπάρχει αυτή τη στιγμή..

Όλοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν άψογοι και πάνω από όλα άνθρωποι γι’αυτό και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε δημόσια.. Πετρος Σταμιρης μαζί με το μπαμπά μας βράχος δίπλα τ πέρασαν πολλά βράδια ξάγρυπνοι έξω από την εντατική..

Lefko Parisi σαν πραγματικός βράχος δίπλα μας και αυτή όλες τις μέρες και όλες τις ώρες που περάσαμε αυτούς τους 3 μήνες.. Mantha Kretsi σε ευχαριστώ πολύ γτ με τα βίντεο από τη κολλητή μας Αναστασία γελάσαμε για πρώτη φορά, πραγματικά έχετε μεγαλώσει τα παιδιά σας με αρχές και παιδεία..οι οικογένειες μας σε Πάτρα και Αθήνα στάθηκαν και αυτοί δίπλα σου και δίπλα μας με αγωνία και ξενύχτια σε όλο αυτό τον αγώνα!!

οι δασκάλες σου σε σχολείο και τριλιζα με διακριτικότητα πάντα στο πλευρό μας..τα μηνύματα πολλά από αγνώστους ακόμα ένα απλό ενδιαφέρον και απλή προσευχή έφεραν τη μικρή Τζωρτζινα και πάλι σπίτι της!!!Ο δρόμος είναι μεγάλος από εδώ και πέρα και τα καλύτερα έρχονται», είχε γράψει η μητέρα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γιατί «έφυγαν» και τα 3 παιδιά

Ο ξαφνικός χαμός και των τριών παιδιών της οικογένειας συγκλόνισε τους γιατρούς και ταυτόχρονα έχει προκαλέσει προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης ο οποίος είχε καταφέρει να επαναφέρει την 9χρονη Τζωρτζίνα μερικούς μήνες πριν, αποκάλυψε μιλώντας στο thebest.gr ότι οι πρώτες εξετάσεις που διενεργήθηκαν δεν έδειξαν κάποιο γονιδιακό πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ορισθεί να γίνει νεκροτομή της 9χρονης στην Πάτρα από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αγγελική Τσιόλα.

«Είναι τρία αιφνίδια συμβάντα σε τρία παιδιά» δήλωσε προβληματισμένος και πρόσθεσε ότι τα όργανα της 9χρονης θα σταλθούν σε εξειδικευμένο κέντρο για την ανακάλυψη γονιδιακών συνδρομών: «Είναι στις σκέψεις, μια ιδέα που ήρθε από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, να σταλούν κάποια όργανα του 9χρονου παιδιού που χάσαμε τόσο ξαφνικά σε εξειδικευμένο κέντρο για την ανακάλυψη γονιδιακών συνδρομών ώστε να δούμε αν έχουμε να κάνουμε με μια τέτοια περίπτωση. Είναι πολύ νωρίς ακόμη να πούμε κάτι για αυτό.

Είναι προσπάθεια που θα συντονίσει η ιατροδικαστής κ. Τσιόλα που θα κάνει και τη νεκροτομή. Είναι όμως νωρίς να πούμε το ο,τιδήποτε. Μιλάμε ακόμη για μια προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Ηλιάδης.

Η απώλεια της 3,5 ετών Μαλένας

Στις 13 Απριλίου του 2019, “‘έσβησε” το χαμόγελο της 3,5 ετών Μαλένας καθώς διαγνώστηκε ξαφνικά με λευχαιμία και μέσα σε λίγες μέρες κατέληξε..

«Ήταν πρησμένοι οι λεμφαδένες της. Το ψάξαμε στην Πάτρα, ήταν όλες οι εξετάσεις της καθαρές. Πήγαμε στο “Αγλαΐα Κυριακού”, μείναμε λίγες μέρες και, μετά από ένα μυελόγραμμα που έγινε, διαγνώστηκε με λευχαιμία,. Νοσηλευτήκαμε, για έξι μέρες, στο “Ελπίς”. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν. Το παιδί ήταν μια χαρά. Η λευχαιμία που είχε ήταν 100% ιάσιμη. Και το παιδί έπαθε ανακοπή.

Οι γιατροί ήταν πολύ καλοί όλοι τους. Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κάποιο λάθος. Η διευθύντρια, όταν το έμαθε, έτρεξε, ήρθε πάνω από το παιδί και του είπε “γιατί σε εσένα;”. Το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά εκεί μέσα. Το παιδί έτρεχε όλη μέρα. Χοροπήδαγε, τραγουδούσε το προηγούμενο βράδυ. Και έπαθε ανακοπή στον ύπνο του, το μεσημέρι.

Σε εννιά ώρες πρήστηκαν οι λεμφαδένες της, σε εννιά μέρες πέθανε. Τα παιδί θα έβγαινε 100 τοις εκατό υγιές από το νοσοκομείο. Ήταν ένα τυχαίο, λογικά, γεγονός. Αλλά, το παιδί “έφυγε” και δεν ξαναγυρίζει, ό,τι και να γίνει. Έχουμε και άλλο ένα κοριτσάκι, μεγαλύτερο, πεντέμισι ετών και προσπαθούμε να είμαστε δυνατοί για αυτό. Σας το λέω τόσο ωμά και ακούγεται τραγικό, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς εγώ. Γιατί είμαι ο μόνος μέσα στο σπίτι που πρέπει, κάπως, να κρατηθώ. Υπάρχει και μια μαμά, υπάρχει και άλλο ένα παιδί, που είναι ράκη», είχε δηλώσει ο πατέρας της άτυχης μικρούλας.

Δύο χρόνια μετά το χαμό της κόρης τους, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το 6 μηνών βρέφος

Η οικογένεια προσπάθησε να σταθεί στα πόδια της μετά την τραγική απώλεια της μικρής Μαλένας και η χαρά ήταν μεγάλη όταν πριν 7 μήνες ήρθε στη ζωή η μπέμπα τους.

Ένα βράδυ Σαββάτου του Μαρτίου 2021 το χαμόγελο πάγωσε στα χείλη τους, όταν διαπίστωσαν ότι η 7 μηνών μπέμπα είχε μελανιάσει στον ύπνο της. Το μωρό παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το διακόμισε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε προσπάθεια ανάνηψης τόσο μέσα στο ασθενοφόρο όσο και στο νοσοκομείο Παίδων χωρίς ωστόσο το βρέφος να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

Συλλυπητήρια από τον δήμαρχο Πατρέων

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εξέφρασε την βαθιά του θλίψη για τον τραγικό και άδικο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, που βύθισε στο πένθος τους γονείς της Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνο Δασκαλάκη για μια ακόμη φορά μέσα σε τρία χρόνια και συγκλόνισε την κοινωνία της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατέρρευσε στη μέση του δρόμου: Νεκρός, μπαμ και κάτω, 40χρονος στρατιωτικός την ώρα που έτρεχε με φίλο του

Efi Nika

«Τα πόδια της έβγαζαν φουσκάλες…»: Ξεσπά η οικογένεια της γνωστής κομμώτριας που πέθανε μετά την λιποαναρρόφηση – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Αλλάζουν όλα στα φανάρια κυκλοφορίας: Αυτό είναι το νέο 4ο χρώμα-Ποια η λειτουργία του και πώς κερδίζουμε λεφτά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika