Newsitamea.gr
AMEA news

Θετική ανταπόκριση της Εγνατίας Οδού σε αίτημα του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο πρόεδρος του σωματείου Τρ. Καρούντζος είχε αναδείξει τις προβληματικές τουαλέτες στα διόδια της Μέστης με σχετικό έγγραφό του

Αίσιο τέλος φαίνεται πως θα έχει το αίτημα του προέδρου του σωματείου Ατόμων με αναπηρία Ροδόπης Τρύφωνα Καρούντζου, προς την Εγνατία Οδό ΑΕ. Πιο συγκεκριμένα, ο κος Καρούντζος είχε αναδείξει την προβληματική δομή υγιεινής για ΑμεΑ στα νεόκτιστα διόδια στο σημείο της Μέστης Ροδόπης.

Πριν μία εβδομάδα περίπου ο ίδιος είχε σχολιάσει αρνητικά, και δημόσια, τη δομή υγιεινής, υπογραμμίζοντας ότι επ’ ουδενί δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας και αυτονομίας. Τότε ο κος Καρούντζος είχε καταγγείλει τα εξής:

“Γυρίζοντας από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ομολογώ, λόγω θεσμικής διαστροφής, είπα να σταματήσω να ελέγξω την τουαλέτα των ΑμεΑ που βρίσκεται στο παρκινγκ κοντά στα νέα διόδια της Μέστης Ροδόπης. Ενός ευρωπαϊκού δρόμου όπως είναι η Εγνατία Οδός. Επιεικώς απαράδεκτη αλλά και επικίνδυνη. Χαμηλή λεκάνη, έλλειψη ανοίγματος για καθετηριασμό και απών ο δεξιός βραχίονας στήριξης. Προς το υπουργείο Μεταφορών αλλά και την εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα διόδια η εξής συμβουλή: Τα σωματεία και οι σύλλογοι ΑμεΑ είμαστε πρόθυμοι να συνδράμουμε με την τεχνογνωσία μας, απλά ρωτήστε μας. Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς”.

Αντίστοιχο περιεχόμενο είχε και η επιστολή που έστειλε προς την Εγνατία Οδό ΑΕ. Η εταιρία δεν αδιαφόρησε και απάντησε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, δεσμευομένη ότι θα επιλύσει το ζήτημα το ταχύτερο δυνατό.

Η απάντηση, υπογεγραμμένη από τον Μιλτιάδη Μπούγαλη, διευθυντή συντήρησης και λειτουργίας αυτοκινητοδρόμου και υποδομών, έχει ως εξής: “Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για την Εγνατία Οδό και για τις παρατηρήσεις που αναφέρετε στην ανωτέρω σχετική επιστολή σας.

Σας ενημερώνουμε ότι η Εταιρία μας θα διερευνήσει το θέμα που θίγετε και θα προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια. Υπογραμμίζουμε τέλος ότι η Εγνατίας Οδός ΑΕ λαμβάνει υπόψη τα σχόλιά σας, έχοντας ως γνώμονα την συνεχή βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας και λειτουργικότητας της οδού και τη μέγιστη εξυπηρέτηση των χρηστών”.

Κληθείς να σχολιάσει αν είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη τον πραγμάτων, ο κος Καρούντζος μας είπε ότι πράγματι πιστεύει ότι θα φτιάξουν τη δομή υγιεινής, ενώ ανέδειξε ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει σε όλες τις τουαλέτες ΑμεΑ κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, αν παρουσιάζουν την ίδια εικόνα με αυτή στη Μέστη.

www.xronos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea