Newsitamea.gr
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

Τα κοινά συμπτώματα του καρκίνου του εντέρου που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα συμπτώματα  μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος και την τοποθεσία του όγκου. Τα πιο κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Αιμορραγία από το ορθό, είτε ως κόκκινο αίμα στα κόπρανα, είτε ως μαύρα κόπρανα (τα οποία οφείλονται στην αφομοίωση του αίματος από το έντερο).
  • Αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου, όπως διάρροια, δυσκοιλιότητα ή αλλαγές στη σχήμα ή την υφή των κοπράνων.
  • Κοιλιακό άλγος ή κράμπες.
  • Απώλεια βάρους.
  • Αίσθημα ατελούς κένωσης.
  • Ναυτία και έμετος.
  • Κόπωση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται σε άλλες παθήσεις, όπως οι αιμορροΐδες, η κολίτιδα ή η δυσπεψία. Ωστόσο, εάν έχετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να αποκλείσετε τον καρκίνο του εντέρου.

Ο καρκίνος του εντέρου είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών. Ωστόσο, μπορεί να εμφανιστεί και σε νεότερους ανθρώπους, ιδιαίτερα σε άτομα με οικογενειακό ιστορικό της νόσου.

Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του εντέρου είναι ζωτικής σημασίας για την καλύτερη έκβαση. Η κολονοσκόπηση είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για τη διάγνωση του καρκίνου του εντέρου. Η κολονοσκόπηση είναι μια εξέταση που χρησιμοποιεί ένα μακρύ, εύκαμπτο σωλήνα με κάμερα για να εξετάσει το εσωτερικό του παχέος εντέρου και του ορθού.

Εάν έχετε οποιονδήποτε από τους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του εντέρου, είναι σημαντικό να συζητήσετε με το γιατρό σας για το πότε πρέπει να αρχίσετε να κάνετε προληπτικές εξετάσεις.

 

ΠΗΓΗ: giatros-in.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνατε μόλις τατουάζ; Τι να κάνετε για να φροντίσετε το δέρμα σας

Efi Nika

Ποια επικίνδυνη νόσος απειλεί 9 στους 10 ενήλικες

Efi Nika

5 φράσεις που οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν λένε ποτέ στον εαυτό τους

Efi Nika