Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Σύψας- κορονοϊός: Αν χρειαστεί ναι… θα εισηγηθούμε τον περιορισμό των μετακινήσεων των άνω των 65 ετών

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ανοιχτό άφησε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, να προταθεί ο περιορισμός των μετακινήσεων των άνω των 65 για να προστατευθούν από τον κορονοϊό.

Αν το επιβάλλει η κατάσταση και η εξέλιξη της πανδημίας, οι λοιμωξιολόγοι θα ζητήσουν να υπάρξει περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών άνω των 65 ετών, τόνισε στο ΣΚΑΙ ο λοιμωξιολόγος- και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊ Νίκος Σύψας

Όπως δήλωσε, το σχέδιο υπάρχει στο τραπέζι, ωστόσο η επιτροπή δεν έχει κάνει ακόμα σχετική εισήγηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος, διαφώνησε με το μέτρο και τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι πολίτες άνω των 65, που προσέχουν, αλλά οι νέοι που συνωστίζονται στις πλατείες, μολύνονται και μεταδίδουν τον ιό στις μεγαλύτερες ηλικίες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πολίτες άνω των 65 ετών.

Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 315 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17228, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες

Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας ειδικά για τους άνω των 65 διχάζει και προκαλεί αντιδράσεις καθώς από πολλούς θεωρείται ρατσιστικό. Ενώ άλλοι επισημαίνουν ότι δεν είναι οι άνω των 65 που είναι το πρόβλημα, αφού αυτοί κατ΄εξοχήν προσέχουν και έχουν και λίγες κοινωνικές συναναστροφές, αλλά οι νέοι που συνωστίζονται στις πλατείες.

Από τους πρώτους που αντέδρασαν έντονα ήταν ο ιστορικός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Λιάκος που έκανε λόγο ακόμα και για νέα Πολυτεχνεία…

Τι έγραψε ο Αντώνης Λιάκος:

“Ο κ. Χαρδαλιάς μας είπε σοβαρά ότι εξετάζεται η επιβολή περιοριστικών μέτρων για τους ανθρώπους ηλικίας 65 ετών και άνω, αυτούς δηλαδή που βρίσκονται στις κρίσιμες ηλικιακές ομάδες.

Καλά ότι δεν πρόκειται να πειθαρχήσουμε ας το έχουν δεδομένο πριν γελοιοποιηθούν και τα μαζέψουν όπως έκαναν με τον Μεγάλο Περίπατο.

…εμπρός λοιπόν για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία!”

liakos

 

thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika

Δεν θα πάω στον επιτάφιο, δεν θα βάψω αυγά, ούτε θα κάνω Πασχαλινό τραπέζι. Μαζεύω λεφτά για το ρεύμα

Efi Nika

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Efi Nika