Συνταγή για την Καταπολέμηση των Συνεπειών του Υποθυρεοειδισμού

 Υποθυρεοειδισμός . Γνωρίζατε ότι, παρά το μικρό του μέγεθος, ο θυρεοειδής αδένας επηρεάζει σχεδόν κάθε κύτταρο, ιστό και όργανο στον οργανισμό;

Γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντική η σωστή του λειτουργία. Θα ξαφνιαστείτε εάν μάθετε ότι περίπου 20 εκ. Αμερικανοί πάσχουν από κάποια ασθένεια του θυρεοειδούς και πως ακόμη, το 60% δεν γνωρίζει ότι πάσχει από τέτοια διαταραχή.

Ένας σημαντικός τύπος ασθένειας του θυρεοειδούς είναι και ο υποθυρεοειδισμός όπου ο θυρεοειδής παράγει πολύ λίγες ορμόνες. Όταν συμβαίνει αυτό, ενδέχεται να παρουσιάσετε συμπτώματα όπως μυϊκές κράμπες, αύξηση του βάρους, κούραση και απώλεια μνήμης.

Ίσως επίσης παρουσιάσετε και απώλεια μαλλιών, ξηροδερμία, έλλειψη αντοχής στο κρύο, μειωμένο λίμπιντο και γενικώς αδυναμία.

Για την αντιμετώπιση του υποθυρεοειδισμού, μπορείτε να φτιάξετε χειροποίητο τσάι. Βράστε 2 ποτήρια νερό. Προσθέστε ¼ κουταλάκι του γλυκού ξηρή πιπερόριζα, ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης, ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο και ένα φλιτζάνι χυμό κράνμπερι. Αφήστε το διάλυμα να «καθίσει» για 20 λεπτά.

Όταν είστε έτοιμοι να πιείτε το τσάι, προσθέστε ¾ κουτάλια της σούπας χυμό πορτοκαλιού και ¼ κουταλάκι του γλυκού χυμό από λεμόνι. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του τσαγιού είναι το ότι ενισχύει τόσο το μεταβολισμό όσο και το ανοσοποιητικό σας σύστημα και σας τροφοδοτεί με πολλές βιταμίνες.

Τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, η λαχανίδα και το κουνουπίδι όπως και τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη D και Ω3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός και το ελαιόλαδο, ανακουφίζουν από τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για τον οργανισμό σας είναι να τρέφεστε σωστά. Όταν πάσχετε από υποθυρεοειδισμό και τρέφεστε σωστά με λίγη περισσότερη προσοχή, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά και να μην έχετε κανένα σύμπτωμα αντί να πονάτε συνεχώς.

** Σημειώστε, ωστόσο, ότι αυτές οι φυσικές θεραπείες δεν αντικαθιστούν τη συνιστώμενη θεραπεία του γιατρού. Μιλήστε στο γιατρό σας πριν προβείτε σε οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές στη διατροφή ή την καθημερινή σας ρουτίνα.

Επιμέλεια κειμένου  Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή remedydaily.com www.thyroid.org www.endocrineweb.com

Related posts

Στους ανθρώπους, θα βρίσκω πάντα το καλό. Έτσι, επειδή θέλω

Ποια είναι τα 6 σημάδια που οδηγούν στο νευρικό κλονισμό;

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ