Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Συγκοίμηση: Όσο μεγάλο κι αν είναι το κρεβάτι, το παιδί κοιμάται ΠΑΝΤΑ κολλημένο πάνω σου…

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να ξυπνάς με τα παιδιά σου αγκαλιά. Το πρώτο πράγμα που βλέπεις όταν ανοίγεις τα μάτια σου είναι τα γλυκά τους προσωπάκια και η πρώτη κουβέντα που ακούς είναι «μαμά, σ’ αγαπώ».

Παρόλα αυτά, η συγκοίμηση έχει και τις δυσκολίες της για μια μαμά…

Όσο μεγάλο κι αν είναι το κρεβάτι της, τα παιδιά κοιμούνται πάντα κολλημένα πάνω της! Κατά τη διάρκεια της νύχτας, νιώθει τα μικροσκοπικά τους πόδια στην πλάτη και το στήθος της και τα χεράκια τους να πασπατεύουν αδιάκριτα το πρόσωπό τους.

Όσο μεγάλο κι αν είναι το κρεβάτι της, πάντα επιθυμεί να είχε λίγο χώρο να απλωθεί, να ξεκουράσει το σώμα της μετά από μια δύσκολη και κουραστική μέρα.

Όσο κι αν θέλει να κοιμηθεί συνεχόμενα και να χορτάσει ύπνο, πάντα κάποιο από τα παιδιά της θα ξυπνήσει απλά για της θυμίσει πόσο την αγαπά, επειδή θέλει να το νανουρίσει με ένα παραμύθι ή απλά επειδή ψάχνει χώρο για να βολευτεί.

Ωστόσο, μια μαμά αναγνωρίζει πως τα παιδιά της θέλουν να τη νιώθουν δίπλα τους ακόμα και στον ύπνο τους. Η αγκαλιά της είναι «το πιο όμορφο μέρος του κόσμου» για αυτά και η επαφή σώμα με σώμα τους χαρίζει ασφάλεια.

Όσο δύσκολη κι αν είναι η συγκοίμηση, όσο κι αν δυσκολεύει τη μαμά να ξεκουραστεί επειδή τα παιδιά της είναι κολλημένα πάνω της, δεν τους τη στερεί.

Ξέρει πως μια μέρα θα πάνε να κοιμηθούν στο κρεβάτι τους και τότε θα της λείψουν οι ατέλειωτες νύχτες που τα είχε αγκαλιά και τα χάζευε να ονειρεύονται και να χαμογελούν.

mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ζωή είναι καλύτερη όταν τη ζεις με αληθινές φίλες

Efi Nika

6 πολύ ενοχλητικές συμπεριφορές των παιδιών που δείχνουν ότι είναι πανέξυπνα

Penni Syggrou

Με τα όχι χτίζονται οι ζωές…

Efi Nika