Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Συγκλονίζει η διευθύντρια της ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ: Ακούμε τους ασθενείς να φωνάζουν σας παρακαλώ λυτρώστε με

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τι δήλωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο ΑΧΕΠΑ η διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Σοκάρουν τα όσα δήλωσε η διευθύντρια της ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ Ελένη Γκέκα, για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων ανέφερε ότι ακούν τους ασθενείς να φωνάζουν “σας παρακαλώ λυτρώστε με”.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα η κ. Γκέκα τόνισε πως “ελπίζουμε ότι η Θεσσαλονίκη δεν θα γίνει Μπέργκαμο και οι ασθενείς μας δεν θα πεθάνουν στα φορεία” προσθέτοντας πως “υπάρχει μεγάλος φόβος, όποιος πει ότι δεν φοβάται λέει ψέματα”.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κ. Γκέκα ανέφερε πως οι γιατροί έχουν πολύ άσχημη ψυχολογία και πως ο ένας δίνει δύναμη στον άλλον υπογραμμίζοντας ότι “έχουμε ξεπεράσει τα όρια της αντοχής μας. Η κατάσταση είναι τραγική. Ο κορονοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις, αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται άνθρωπος 37 ετών”.

“Οι κλίνες που αδειάζουν γεμίζουν αμέσως”

Τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού καθώς ολοκληρη η περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο της έξαρσης της πανδημάις στη χώτα. “Η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι δυναμική. Μόλις αδειάζουν οι κλίνες ΜΕΘ, γεμίζουν αμέσως”.

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την εικόνα σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, η πνευμονολόγος- εντατικολόγος, συντονίστρια διευθύντρια Α’ ΜΕΘ στο ΓΝΘ “Παπανικολάου”, Μηλίτσα Μπιτζάνη μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή “Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα”, στον Real Fm 107,1.

Επίσης, αποκάλυψε πως χτες Κυριακή χρειάστηκε να μεταφερθεί ασθενής από το “Παπανικολάου” στο ΑΧΕΠΑ διότι δεν υπήρχε κενό κρεββάτι ΜΕΘ.

Η κ. Μπιτζάνη μίλησε ακόμη για τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας των ασθενών με κορονοϊό, για τις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται να νοσηλευτούν και ένα 24ωρο αργότερα βρίσκονται διασωληνωμένοι, αλλά και στα τεστ που βγαίνουν αρνητικά όχι γιατί δεν έχει μολυνθεί κάποιος, αλλά διότι η εξέταση γίνεται σε λάθος χρόνο.

Τέλος, επισήμανε πως ούτε η ίδια ούτε το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχουν ξαναζήσει τέτοια κατάσταση. “Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε “ελπίζω να τα καταφέρουμε στο τέλος”. Ακούστε όλα όσα είπε η πνευμονολόγος- εντατικολόγος, συντονίστρια διευθύντρια Α’ ΜΕΘ στο ΓΝΘ “Παπανικολάου” Μηλίτσα Μπιτζάνη:

 

thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γνωστός επιχειρηματίας πήρε γλυκό από πασίγνωστο ζαχαροπλαστείο στα Ν. Προάστια κι έπαθε σοκ με αυτό που βρήκε μέσα – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκε όλο το νησί: 87χρονος παππούς χορεύει ζεϊμπέκικο πετώντας 50εύρα στον αέρα & τpελαivει το διαδικτυο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Ζύγιζε 412 κιλά στα 25 του: Νεκρός ο «παχύτερος άντρας της χώρας», σε ηλικία 34 ετών, τον μετέφεραν με γερανό – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika