Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας που έχασε τη μητέρα της από κορονοϊό στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

“Η μητέρα μου κόλλησε κορονοϊό στο γηροκομείο και μου έλεγαν να μην ανησυχώ”.

Οι μνήμες έχουν γίνει δάκρυα για την Μιχαέλα Τριανταφυλλίδου, που θυμάται την τελευταία φορά που συνάντησε από κοντά τη μητέρα της, 7 μήνες πριν τη χάσει από κορονοϊό.

Η 84χρονη γυναίκα ήταν ανάμεσα στους 41 τροφίμους που νόσησαν από κορονοϊό στο γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου και στους 25 που κατέληξαν τον Αύγουστο του 2020.

Κανένας λόγος ανησυχίας αφού είναι ασυπτωματική, έλεγαν οι υπεύθυνοι του γηροκομείου Ασβεστοχωρίου στην κόρη του θύματος, μέχρι που έμαθε ξαφνικά ότι την πήγαν στο νοσοκομείο χωρίς να της δώσουν καμία άλλη πληροφορία.

Μάλιστα, όπως λέει, οι υπεύθυνοι του γηροκομείου την έπαιρναν τηλέφωνο για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας της 84χρονης.

Αν και η κατάσταση της υγείας της 84χρονης ήταν σταθερή τις πρώτες 12 μέρες νοσηλείας, κατέληξε ξαφνικά από ένα μικρόβιο που κόλλησε στο νοσοκομείο.

Κι ακόμα και όταν η μητέρα της κατέληξε, κανείς, όπως υποστηρίζει, δεν μπήκε στον κόπο να την ενημερώσει.

“Τελευταία φορά τη φίλησα, τη χαιρέτησα 15 Φεβρουαρίου που ήμουν μέσα στο γηροκομείο”, λέει με παράπονο η κα Τριανταφυλλίδου η οποία δεν μπόρεσε ούτε να την αποχαιρετήσει στο νοσοκομείο.

“Μια ωραία πρωία πήγα να πληρώσω αλλά μου είπαν μην ανησυχείτε είναι ασυμπτωματική. Έψαχνα να βρω που πήγαν τη μητέρα μου, μου είπαν ότι θα με ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ. Πέθανε η μητέρα μου και δεν με ενημέρωσαν. Δεν με πήρε κανένας τηλέφωνο”.

Μετά από 10 ώρες που η μητέρα της είχε καταλήξει, σοκαρισμένη άκουσε την προϊσταμένη να της λέει με απάθεια ότι πρόκειται για ασυνεννοησία.

“Έχω μείνει… Μου είπε ότι ήταν ασυνεννοησία των γιατρών”, προσθέτει η Μιχαέλα Τριανταφυλλίδου.

3 μήνες μετά καμία απάντηση

Ακόμα και σήμερα η κόρη της 84χρονης που κατέληξε από κορονοϊό, δεν έχει λάβει καμία απάντηση για το πώς κόλλησε η μητέρα της και αν τηρούνταν τα μέτρα ασφάλειας.

Οι υπεύθυνοι του γηροκομείου στο Ασβεστοχώρι δεν την πήραν ούτε ένα τηλέφωνο για την συλλυπηθούν, υποστηρίζει.

“Έχασα τη μαμά μου. Ένα συγγνώμη, ένα λυπάμαι, τίποτα”.

Η κόρη της 84χρονης που πέθανε από την πανδημία είναι διατεθειμένη να κινηθεί νομικά για να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η διασπορά του κορονοϊού στο γηροκομείο, που κόλλησαν 41 άτομα και κατέληξαν τα 25.

 

 

thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μην βάζετε την κάρτα σας, σας τρώνε λεφτά: Τεράστια απάτη με 800.000 θύματα που ψώνισαν από γνωστό κινέζικο eshop

Efi Nika

18χρονη νύφη ξόδεψε 15.000 για την πιο γιγαντιαία – Κιτς γαμήλια τούρτα και οι καλεσμένοι νόμιζαν πως είναι ο επιτάφιος – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Κρύβονται δισεκατομμύρια ευρώ στο έδαφός της: Αυτή η περιοχή της Ελλάδας θα γίνει η πιο πλούσια στη χώρα

Efi Nika