Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Συγκλονιστικές προσωπικές ιστορίες μέσα από τις ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης-Οι ήρωες της εντατικής-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι προσωπικές ιστορίες γιατρών, νοσηλευτών και ασθενών, που δίνουν τη μάχη τους κάθε λεπτό με τον κορονοϊό στις ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης.

Συγκλονίζουν οι εικόνες που βγαίνουν στη δημοσιότητα από όσα εκτυλίσσονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, με γιατρούς και νοσηλευτές να δίνουν άνιση μάχη με τον κορονοϊό.

Η κάμερα του Mega μπήκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Εκεί υπάρχουν 25 κλίνες, που είναι όλες κατειλημμένες. Γιατροί και νοσηλευτές παλεύουν να σώσουν ζωές νέων ανθρώπων.

Ανάμεσά τους και μία γυναίκα που έφερε στον κόσμο πριν από λίγες ημέρες το μωρό της. Ο κορονοϊός χτυπά χωρίς διακρίσεις. Η διευθύντρια της ΜΕΘ Ελένη Μουλούδη από τις 28 Οκτωβρίου ζει μέσα στο νοσοκομείο. Δύο φορές κατάφερε να πάει στο σπίτι της και αυτό χωρίς να δει κανέναν από την οικογένεια της. “Στη φάση αυτήν πρέπει να δουλέψουμε και να κάνουμε το καθήκον μας”, λέει.

Οι ήρωες της εντατικής

Ένας από τους εθελοντές γιατρούς που έφτασε μάλιστα πρώτος στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Καρλής, επιμελητής Β εντατικολόγος, παραδέχεται πως “είναι χειρότερα από ό,τι άκουγα”.

Ο εντατικολόγος γιατρός κάθε μέρα έρχεται αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ο χρόνος για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κυλάει διαφορετικά. Δεν υπάρχει ούτε νύχτα ούτε μέρα γι’ αυτούς. Σταματάει μόνο όταν μαθαίνουν τα δυσάρεστα μαντάτα.

Για τον κ. Καρλή είναι προσωπικό στοίχημα να βοηθήσει τους συναδέλφους του, τους ασθενείς του, αλλά και να γυρίσει γερός στη δική του οικογένεια.

 

 

thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φορούσε ταμπόν και κόντεψε να πεθάνει: Ακρωτηρίασαν και τα δύο πόδια 24χρονης κοπέλας, έπαθε το χειρότερο

Efi Nika

Οι πρατηριούχοι δεν θέλουν να το ξέρεις: Η αιτία που πρέπει να βάζεις βενζίνη μόνο τη Δευτέρα

Efi Nika

Μου αρέσει πολύ, αλλά μου ζήτησε για πρώτο ραντεβού να πάμε σε εσπερινό – Τι λέτε να κάνω;

Efi Nika