Newsitamea.gr
AMEA news

Στους δρόμους σήμερα νεφροπαθείς και άτομα με αναπηρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea2-660

Στους δρόμους σήμερα νεφροπαθείς και άτομα με αναπηρία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών καθώς και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) καλούν τους συλλόγους μέλη της και τις οικογένειες τους,  να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΕΣΑΜΕΑ, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, στην πλατεία Ομονοίας στις 11 το πρωί.

Οι νεφροπαθείς και όλα τα άτομα με αναπηρία αγωνίζονται ενωμένοι και αποφασισμένοι για την προστασία των δικαιωμάτων τους, όπως λένε, την κοινωνική ένταξη, την αξιοπρεπή διαβίωση, την κοινωνική προστασία, την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης σε βάρος τους. Παλεύουν για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, την εκπαίδευση, την εργασία, την πρόνοια,  τα επιδόματα, τους μισθούς και τις συντάξεις, για ποιότητα ζωής που να ανταποκρίνεται στον κοινωνικό πλούτο.Με ψήφισμα που εξέδωσαν στο 14ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών ζητούν, από τον  πρωθυπουργό, τον πολιτικό κόσμο, τους κοινωνικούς εταίρους, ολόκληρη την κοινωνία να πάρουν θέση, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να διασφαλιστεί ένα μίνιμουμ επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης για αυτούς, πρέπει όπως επισημαίνουν, να δεσμευτούν οι πολιτικές δυνάμεις  ότι θα στηρίξουν τα εξής:

1) Την άμεση επαναφορά με διάταξη νόμου του Ν.612/1977 όπως ίσχυε, που αφορά τα ασφαλιστικά δικαιώματα των αναπήρων και βαριά χρόνια πασχόντων στον ιδιωτικό τομέα καθώς και των αντίστοιχων διατάξεων του δημόσιου τομέα. Την άμεση κατάργηση της παρ. 27 του νόμου 4334/2015 και επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος με το οποίο υπολογίζονταν τα ποσά των συντάξεων αναπηρίας.

2) Την υλοποίηση κατά προτεραιότητα για τους νεφροπαθείς και τους αναπήρους της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματικές τις μειώσεις στις συντάξεις με τα δύο πρώτα Μνημόνια, δεδομένου ότι η αδικία αυτή αφορά μόνο τους νεφροπαθείς και αναπήρους του ιδιωτικού τομέα, μια που οι συνάδελφοι του δημοσίου και μόνο, αλλά ορθώς, εξαιρέθηκαν από τις περικοπές των συντάξεων του Ν. 4093/2012.

3) Τη μη εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ ως προς τη θέσπιση περιουσιακών και οικονομικών κριτηρίων για τη χορήγηση του διατροφικού επιδόματος που χορηγείται προκειμένου να καλύψει τις πρόσθετες ανάγκες που απορρέουν από την αναπηρία, μια που δεν μπορούν να ισχύσουν εργαλεία και κριτήρια που χρησιμοποιούνται σε κράτη τα οποία παρέχουν ίσα δικαιώματα στην πρόσβαση, στην παιδεία, στην υγεία, την πληροφορία και γενικά την ποιότητα ζωής σε όλους τους πολίτες, με ή χωρίς αναπηρία, σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που κατά γενική ομολογία διέρχεται ανθρωπιστική κρίση και δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει στους πολίτες της με αναπηρία όλα τα παραπάνω.

4)Τη διατήρηση των όποιων φοροαπαλλαγών στο εισόδημα των νεφροπαθών με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω και την πρόβλεψη αντίστοιχης φοροελάφρυνσης για τους ελάχιστους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι εργάζονται κάτω από αντίξοες και ιδιαίτερα ανταγωνιστικές συνθήκες.

5) την αναθεώρηση του 2643, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας προστατευμένες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ανάληψη πρωτοβουλιών από τον ΟΑΕΔ για την εκπόνηση νέου προγράμματος μακροχρόνιας απασχόλησης των χρόνια πασχόντων και των αμεα.

6)  Την αύξηση των μισθών των εργαζομένων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

7) Την αύξηση των δαπανών για την υγεία, προκειμένου να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ και να παρέχει δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλους, αντάξιες των σύγχρονων ιατροτεχνολογικών εξελίξεων.

 

www.sofokleousin.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

newsitamea

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika