Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στο Νοσοκομείο για εξετάσεις η Μαρκέλλα: Τί διαπίστωσαν οι αστυνομικοί στην πρώτη επαφή με τη 10χρονη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η μικρή αποκάλυψε πως όσο την κρατούσαν της φορούσαν χειροπέδες, ενώ η γυναίκα που την άφησε τις έδωσε 30€ για να επιστρέψει στο σπίτι της.

Σε παρακολουθήσεις από παιδοψυχολόγους και σε ιατρικές εξετάσεις σε νοσοκομείο της πόλης υπεβλήθη η 10χρονη μαθήτρια που βρέθηκε το πρωί στην Καλαμαριά μετά από 44 ώρες που αγνοούνταν τα ίχνη της.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αδελφός της, το ανήλικο κορίτσι φέρεται να έχει επιφανειακά σημάδια στο χέρι τα οποία προήλθαν λογικά από κάποιο δέσιμο, ενώ όπως είπε έχει ήδη αρχίσει να μιλάει και να λέει κάποια πράγματα.

“Δέχεται ψυχολογικές βοήθειες, κάνει καταθέσεις. Ελπίζω να είναι καλά, να μη χρειαστεί ψυχολόγους και όλο αυτό να τελειώσει εντάξει”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως στο τμήμα βρίσκεται τόσο η μητέρα τους όσο και ο πατριός τους. “Δεν με αφήνουν να μιλήσω ούτε με αυτούς ούτε με την αδερφή μου” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τους δράστες δήλωσε πως δεν γνωρίζει κάτι και πως μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, είτε κάποιος από τον κύκλο, είτε κάποιος που δεν παρατήρησαν.

“Όλοι είναι ύποπτοι, ακόμη κι εγώ αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να φοβήθηκαν και να άφησαν την αδελφή μου. Να μην τολμήσουν να το ξανακάνουν σε κανένα παιδί, γιατί δεν θέλω να το ξαναπεράσει κανένας αυτό” ανέφερε. Τέλος, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο “που βοήθησε πάρα πολύ, με μηνύματα, κοινοποιήσεις και βίντεο. Έχουν βοηθήσει και τις αρχές πολύ. Αν χρειαστεί να βγει κάτι στη δημοσιότητα θα το πω. Δεν θέλω να υπάρξει κανένας ξανά στον δρόμο που μπορεί να αρπάξει ένα παιδάκι”, κατέληξε.

Τι διαπίστωσαν οι αστυνομικοί στην πρώτη επαφή με τη 10χρονη

Οι έρευνες του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς άγνωστα παραμένουν τα αίτια, οι συνθήκες και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην εξαφάνιση της 10χρονης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που συνομίλησαν με το 10χρονο κορίτσι διαπίστωσαν πως ήταν κουρασμένο και έδειχνε να είναι εκτός τόπου και χρόνου. κατάκοπο και σαστισμένο. Μάλιστα με δυσκολία περιέγραφε τα όσα συνέβησαν από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης οπότε χάθηκαν τα ίχνη της ενώ επέστρεφε από το σχολείο της στην περιοχή της Κάτω Τούμπας.

Αίσιο τέλος για τους συγγενείς αλλά και αναπάντητα ερωτήματα

Εμφανώς χαρούμενοι μετά από 40 ώρες αγωνίας εμφανίστηκαν οι άνθρωποι του στενού συγγενικού περιβάλλοντος της 10χρονης Μαρκέλλας, μετά την είδηση ότι εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία της.

Η οικογένεια της μικρής εκφράζει τους προβληματισμούς της για το τι ακριβώς έγινε και με ποιον ή ποιους πέρασε η ανήλικη τις ώρες που ήταν εξαφανισμένη.

Η μητέρα της μικρής, σε κατάθεσή της στις Αρχές την Παρασκευή, δήλωσε πως “υπήρχε βία την ώρα που την πήραν, δεν ήθελε να φύγει μαζί της απλά της είπε, ‘έλα να δώσω κάτι στην μαμά’ και έτσι την τράβηξε και την πήρε μαζί της”.

Το σπίτι της μικρής Μαρκέλλας

Όπως δήλωσε μιλώντας στο GRTimes.gr, η θεία της δεκάχρονης, Ιωάννα Χατζηλεμονιά, ήταν όλοι τόσο σοκαρισμένοι από την εξαφάνιση που τα συναισθήματά τους χτύπησαν “κόκκινο” στο άκουσμα ότι η μικρή βρέθηκε”. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά θέλουμε να μάθουμε επιτέλους τι έχει γίνει” ανέφερε και τόνισε πως ζητούν το παιδί να προστατευθεί και “να μην ακούγονται όσα ακούγονται από τον κόσμο”.

Τέλος η κ. Χατζηλεμονιά, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να βοηθήσει και είπε ότι η ανταπόκριση ήταν συγκινητική.

“Η χαρά μας είναι απίστευτη που έχει βρεθεί. Ανυπομονούμε να έρθει. Επιτέλους, όλη αυτή η περιπέτεια τελείωσε, εντός εισαγωγικών, γιατί πιστεύω ότι η ψυχολογική υποστήριξη που θα χρειαστεί από δω και πέρα, τώρα ξεκινάει” δήλωσε στο GRTimes.gr η θεία και νονά της Μαρκέλλας, Μοσχούλα Χατζηλεμονιά.

“Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κόσμο, όπως μας βοήθησε για να βρούμε την μικρή, να δείξει ευαισθησία στην πορεία. Θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι ο δράσης και να τιμωρηθεί. Δεν θέλω καμιά οικογένεια να περάσει τα ίδια” είπε στη συνέχεια. “Το μόνο που θέλω είναι να δώσουμε αγάπη και φροντίδα στην Μαρκέλλα και να αναπληρώσουμε και δίπλα για τις δύο μέρες που την χάσαμε και μας έλειψε τόσο πολύ”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η Κατερίνα Σεραφημίδου, η γυναίκα που μίλησε μαζί της στο πρατήριο υγρών καυσίμων στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όσο περίμενε τον άνδρα που τη βρήκε να ειδοποιήσει την αστυνομία περιέγραψε εκείνες τις στιγμές.

Η κ. Σεραφημίδου κάθισε μαζί με τη μικρή μέχρι να έρθει η αστυνομία και προσπαθούσε να την ηρεμήσει. Το 10χρονο κοριτσάκι της είπε πως την άφησε κοντά στο πρατήριο υγρών καυσίμων η ίδια γυναίκα η οποία την πήρε.

Επίσης, της αποκάλυψε πως όσο την κρατούσαν της φορούσαν χειροπέδες, ενώ η Μαρκέλλα ανέφερε πως την πείραξαν και πως πονούσε, χωρίς ωστόσο να προβεί σε άλλες λεπτομέρειες, με την αστυνομική έρευνα να αναμένεται να δώσει φως σε αυτή την περίεργη υπόθεση.

Σύμφωνα με μαρτυρία περιοίκου που την πλησίασε και συνομίλησε μαζί της, αφού αναγνώρισε ότι επρόκειτο για την αγνοούμενη μαθήτρια, η 10χρονη περιπλανιόταν στο δρόμο με τον σχολικό σάκο στους ώμους της. Κατά την ίδια μαρτυρία, μοναδική της επιθυμία της ήταν να επιστρέψει στο σπίτι της στην Κάτω Τούμπα, περιοχή που απέχει 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο εντοπισμού της.

Επί τόπου κλήθηκε η αστυνομία η οποία παρέλαβε το κοριτσάκι, ενώ ειδοποιήθηκε η μητέρα της που με ανακούφιση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την αίσια έκβαση της περιπέτειας της κόρης της. Η ίδια ανέφερε ότι η Μαρκέλλα είναι καλά στην υγεία της και ότι θα εξεταστεί από ψυχολόγους,

Με πληροφορίες από GrTimes, Thestival, Voria,thetoc.gr

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδιανόητο περιστατικό: 15χρονος στα Χανιά έδειρε 2 φορές την γιαγιά του επειδή δεν του έδινε χρήματα

Efi Nika

Κοpιτσάκι εκ γενετής κουφό βρήκε την ακοή του χάρη σε επαναστατική θεραπεία – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Σοκάρει η εικόνα της Ρένας Κουβελιώτη μετά την επίθεση: Βγήκε με κολάρο στο δελτίο ειδήσεων, «Έχω αιμάτωμα στον αυχένα» – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika