Newsitamea.gr
AMEA news ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η σπαρακτική ιστορία μιας γυναίκας (με εγκεφαλική παράλυση) που μεγάλωσε σε αποθήκη ψυχών

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η σπαρακτική ιστορία μιας γυναίκας (με εγκεφαλική παράλυση) που μεγάλωσε σε αποθήκη ψυχών

Η Ρωσίδα συγγραφέας Tamara Cheremnova πάσχει από εγκεφαλική παράλυση: ως παιδί που μεγάλωσε στην πρώην Σοβιετική Ένωση διαγνώστηκε με αξεπέραστες μαθησιακές δυσκολίες, μια λανθασμένη διάγνωση που πρακτικά της κατέστρεψε τη ζωή.

Δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίστηκε ως παρίας σε μια χώρα που συνήθιζε να καταδικάζει στο περιθώριο ανθρώπους με σοβαρές κινητικές και διανοητικές δυσκολίες. Ήταν η μόνη, ωστόσο, που για περισσότερο από μισό αιώνα πάλεψε για να ανατρέψει αυτή τη διάγνωση, γράφοντας παραμύθια.

Ήταν το ταλέντο της που την ανέδειξε από το περιθώριο, με όλες τις αντιξοότητες που χρειάστηκε να ξεπεράσει μέχρι την ηλικία των 62 που βρίσκεται σήμερα. Σ’ αυτή την ηλικία, η ίδια αποκαλύπτει ότι νιώθει να ξαναγεννήθηκε, αφού τώρα βρήκε μια οικογένεια που να μπορεί να τη φροντίσει και να την αγαπά.

Στα μέρη της είναι γνωστή ως η “Παραμυθού της Σιβηρίας”. Μέχρι πριν από δύο χρόνια, ήταν απλώς ακόμη ένα παιδί που το άφησαν σε κέντρο προστασίας παίδων με διανοητική καθυστέρηση.

“Εκείνη τη μέρα που ο πατέρας μου με πήγε σ’ εκείνο το μέρος πίστευα ότι απλώς θα τελειώσει την κουβέντα του με τις γυναίκες εκεί και θα με πάρει να γυρίσουμε στο σπίτι. Όμως, αυτό δεν συνέβη. Με άφησε εκεί και τότε ήταν που ο μικρός μου κόσμος καταστράφηκε”, λέει η Cheremnova, ξεσπώντας σε λυγμούς.

Σ’ αυτό το ορφανοτροφείο παιδιών με ειδικές ανάγκες η Tamara άντεξε 12 χρόνια. Χωρίς εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, χωρίς μπάνιο ή ακόμη και χαρτί τουαλέτας, χωρίς αναπηρικά αμαξίδια να διευκολύνουν την προβληματική κίνησή της. Όταν στα μέσα της δεκαετίας του ’60 ξέσπασε φωτιά, η νοσοκόμα που ενημέρωνε τα άλλα ορφανά για το πώς θα διαφύγουν για να σωθούν, αγνόησε τα σπαρακτικά παρακάλια της.

Σώθηκε από ένα άλλο παιδί του ορφανοτροφείου. Σώθηκε, γενικώς. Χάρη στο ταλέντο της και στην καλοσύνη μιας οικογένειας που δεν δέχθηκε το “όχι” και τους δισταγμούς της, όταν αποφάσισαν να την υιοθετήσουν ακόμη και σ’ αυτή την ηλικία.

Στο πρόσωπο της ζουν όλες οι ιστορίες ανήμπορων παιδιών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που πετάχτηκαν σε κάποιο ίδρυμα για να γίνουν οι παρίες της Σιβηρίας…

 

Πηγή: www.lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίση πανικού ή κρίση άγχους; Μάθε πως να τα ξεχωρίζεις και τις θεραπείες τους

Βογιατζής Ηλίας

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου διεγνώστη με καρκίνο του μαστού – Η ανάρτησή της – Οι 5 πιο συχνές παρανοήσεις

Efi Nika

Κοpιτσάκι εκ γενετής κουφό βρήκε την ακοή του χάρη σε επαναστατική θεραπεία – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika