Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Σοκαριστική εκτίμηση από Βατόπουλο: Θα αυξηθούν νεκροί και διασωληνώσεις

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Βατόπουλος εκτίμησε πως θα αυξηθούν διασωληνώσεις και νεκροί.

Την ώρα που η ανησυχία από τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού αυξάνεται και ο προβληματισμός στην κυβέρνηση εντείνεται, ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος ανέφερε στον τηλεοπτικο σταθμό ΣΚΑΪ:

“Οι εστίες είναι πολλές. Η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα”, ενώ πρόσθεσε πως όσο αυξάνονται τα κρούσματα, μετά από κάποιες ημέρες, “θα αυξηθούν διασωληνώσεις και νεκροί”.

Επίσης, μιλώντας για τα ποιοτικά δεδομένα της έξαρσης της πανδημίας είπε ότι η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι σχετικά μικρή και οι νέοι με τη σειρά τους μεταδίδουν τον ιό σε μεγαλύτερους.

Σε καραντίνα η Σχολή Ευελπίδων

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τον εντοπισμό 17 κρουσμάτων στη Σχολή Ευελπίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, την Τρίτη ανακοινώθηκε πως η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων μπαίνει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες μέχρι την Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

Η γυμναστική σε ανοιχτούς χώρους έχει ήδη απαγορευτεί καθώς και η χρήση του γυμναστηρίου. Απορρίφθηκε το αίτημα που προτάθηκε για εκκένωση της σχολής και οι Ευέλπιδες να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή εκπαίδευση από το σπίτι μέσω e-learning, καθώς προτιμήθηκε η εκπαίδευση στα τμήματα, απουσία των καθηγητών.

Προς απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Τα επιδημιολογικά δεδομένα έθεσαν στο τραπέζι το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων αλλά και την ανάγκη αυστηρής τήρησης όσων ήδη ισχύουν.

Χτες Τρίτη πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του επικεφαλής λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα. Όπως γίνεται γνωστό, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τυχόν νέα μέτρα θα αφορούν τα Ιωάννινα που αυτήν την ώρα μετρούν 263 ενεργά κρούσματα, την Καστοριά με 124 ενεργά κρούσματα και την Θεσσαλονίκη με 652. Προβληματισμός υπάρχει και για την επιδημιολογική κατάσταση στις Σέρρες, την Κορινθία και τη Βοιωτία.

“Άλλα μέτρα πλέον, είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας”, “όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος”, τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εξηγώντας όμως ότι με τη “ράβδο” δεν εννοείτην καταστολή αλλά τους νόμους. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια να πειστεί ο πληθυσμός να εφαρμόσει τα μέτρα που απαιτούνται.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν περνά από μπροστά σου ασθενοφόρο, πες από μέσα σου αυτή την προσευχή να γίνει καλά ο άνθρωπος που είναι μέσα

Efi Nika

Αλλάζουν τα πάντα στα κυλικεία των σχολείων: Έρχεται το νέο υγιεινό «μενού», ποιες τροφές θα περιέχει

Efi Nika

«Είμαστε όλη η οικογένεια σε σοκ»: Την κορόιδευαν τα παιδιά της γιατί αγόραζε λαχεία και κέρδισε 11.200.000 ευρώ

Efi Nika