Newsitamea.gr
Σ.Κ.Π. ΥΓΕΙΑ

Σ.Κ.Π.:7 φυσικοί τρόποι βελτίωσης της νόσου!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

630

Σ.Κ.Π.:7 φυσικοί τρόποι βελτίωσης της νόσου!!!

Η άσκηση για ένα άτομο με Σκλήρυνση κατά Πλάκας μπορεί να είναι η πιο  δύσκολη από ότι δήποτε άλλο, άλλα έχει ευεργετικές ιδιότητες και πολλά οφέλη για την υγειά των ασθενών . Ακόμη και λίγα λεπτά άσκησης την ήμερα αξίζει να δοκιμάζετε και θα δείτε πως τα οφέλη της είναι  καταπληκτικά .  Απλά κρατώντας τους μυς και τα άκρα του σώματος τεντωμένα , είναι μια πολύ καλή άσκηση που βοηθά πολύ ένα άτομο με ΣΚΠ.
Οδηγίες:
1 . Μπές στο νερό. Το νερό είναι ένα ιδανικό μέρος για τους ανθρώπους με σκλήρυνση κατά πλάκας (MS) για να κάνουν τις ασκήσεις που χρειάζονται, χωρίς να αισθάνονται την βαρύτητα του σώματός τους. Το νερό δίνει ζωηρότητα στο εύρος της κίνησης για την απόσταση και την ευκαμψία και την ευελιξία του σώματος .

2 .Κάντε γιόγκα : Θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να κρατήσετε  τους μυς σας σε καλή φυσική κατάσταση .Η Γιόγκα είναι το νούμερο ένα όφελος για τους ασθενείς με ΣΚΠ , είναι η χαλάρωση, η οποία τους βοηθά να νιώθουν πιο ξεκούραστοι και δίνει ένα καλύτερο  εύρος της κίνησης.

3 . Άσκηση αναπνοής : Βοηθά για να κρατηθούν οι πνεύμονές σας σε κανονική λειτουργία.  Πάρτε μια μεγάλη ανάσα , κρατήστε το όσο αισθάνεστε άνετα και να απελευθερωθείτε αργά.

4 .Τεντώστε τα χέρια και τα πόδια σας καθημερινά. Αυτό είναι σημαντικό για τους  ασθενείς με ΣΚΠ για την συνέχεια χαλάρωση της κίνησης τους στα άκρα όταν οι μύες ”παγώνουν ” . Απλά μετακινώντας τα χέρια ή τα πόδια πάνω και κάτω μπορείτε να τους κρατήσετε σε πολύ καλύτερη κατάσταση .

5 . Σηκώστε βάρη για να ενισχύσει τους μυς σας. Χρησιμοποιήστε κονσέρβες ή κάτι που σας βοηθά να κάνετε κάποιες  απλές κινήσεις . Δεν χρειάζεται να αγοράσετε όργανα η αξεσουάρ γυμναστικής που κοστίζουν ακριβά για να κρατήσετε τους μύς σας υπό έλεγχο .βρείτε εναλλακτικές λύσεις μέσα από το σπίτι σας .

6 . Βελτιώστε την ισορροπία σας με άπλες ασκήσεις . Ένας φυσιοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να καταλήξετε σε κάποιες απλές καθημερινές ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σώμα σας υπό έλεγχο. Π.Χ…. Να σηκώνεστε από την καθιστή σας  θέση μερικές φορές , είναι μία άσκηση ισορροπίας.

7 . Ακούστε απαλή μουσική πριν από τον ύπνο.  Μουσική χαλάρωσης με ήχο της θάλασσας η ήχο του ωκεανού. Η χαλαρωτική μουσική τον τελευταίο καιρό είναι όλο και πιο δημοφιλής , λόγω της αύξησης του στρες και τον ρυθμό της καθημερινής ζωής . Αυτό θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε με καλύτερη διάθεση και να έχετε μια καλύτερη μέρα .

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αέρια: Τι σημαίνουν για το έντερο και την υγεία μας

Γιώργος Newsitamea

Μούχλα στο σπίτι: 6 κοινά συμπτώματα υγείας που προκαλεί

Γιώργος Newsitamea

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της για τον Κορονοϊό απ’ όλο τον κόσμο

Penni Syggrou