Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ειδήσεις

Σιροπιαστό νηστίσιμο ραβανί με καρύδα – Πολύ εύκολο, θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τώρα που διανύουμε την περίοδο της νηστείας του Πάσχα, αυτό το νηστίσιμο σιροπιαστό ραβανί με καρύδα, είναι ό,τι πρέπει!

Τώρα που διανύουμε την περίοδο της νηστείας του Πάσχα, αυτό το νηστίσιμο σιροπιαστό ραβανί με καρύδα, είναι ό,τι πρέπει!

Πλούσια υφή, σιροπιαστό με τη γεύση της καρύδας για τους λάτρεις και με το κερασάκι στην κορυφή. Η συνταγή από την food blogger paxxi.

Συνταγή για νηστίσιμο ραβανί

Υλικά

110 ml ελαιόλαδο

250 γρ ζάχαρη

220 ml χυμό πορτοκαλιού

1 ΚΣ μαγειρική σόδα

1 πορτοκαλιού το ξύσμα

100 γρ τριμμένη αποξηραμένη καρύδα

200 γρ σιμιγδάλι ψιλό

200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι:

300 γρ ζάχαρη

300 γρ νερό

φλούδα λεμονιού

Γαρνίρισμα:

20 γρ τριμμένη αποξηραμένη καρύδα προαιρετικά

12 κεράσια μαρασκίνο προαιρετικά

Εκτέλεση

Στο μπολ ρίχνω το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη σταδιακά χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα.
Βάζω το μισό χυμό πορτοκαλιού και στον υπόλοιπο διαλύω μέσα του τη σόδα και το προσθέτω κι αυτό στο μείγμα μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύω.

Συνεχίζω με την καρύδα και έπειτα με το σιμιγδάλι και το αλεύρι.

Λαδώνω ένα πυρίμαχο ταψί 24 x 24 εκ και ρίχνω το μείγμα μέσα.

Ψήνω στις αντιστάσεις στους 180*C, στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά (αν χρειαστεί μετά τα 30 λεπτά καλύπτω με αλουμινόχαρτο).

Για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη με το νερό και τη φλούδα του λεμονιού και τα αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά.

Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.

Όταν ψηθεί το ραβανί το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω 5-10 λεπτά να κρυώσει, το κόβω σε κομμάτια και του ρίχνω το κρύο σιρόπι σε όλη την επιφάνεια.

Το αφήνω να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει πριν σερβίρω γαρνίρω από πάνω με λίγη καρύδα και από ένα κεράσι σε κάθε κομμάτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

6 διατροφικές συνήθειες που βοηθούν στη μείωση της κυτταρίτιδας

Efi Nika

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Efi Nika