Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Σήκωσε την κάμερα για να φωτογραφίσει ένα 4χρονο Σύριο κοριτσάκι. Δείτε την αντίδραση του παιδιού!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
koritsaki_syria-1
 Σήκωσε την κάμερα για να φωτογραφίσει ένα 4χρονο Σύριο κοριτσάκι. Δείτε την αντίδραση του παιδιού!!!

 

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο φωτογράφος Οσμάν Σαγκιρλί θέλησε να φωτογραφίσει ένα μικρό κοριτσάκι από την Συρία. Σήκωσε την φωτογραφική του μηχανή και εστίασε τον φακό στο κοριτσάκι. Η αντίδραση του παιδιού; Μια απλή χειρονομία που ο φωτογράφος αρχικά παρεξήγησε.

Σήκωσε την κάμερα για να φωτογραφίσει ένα 4χρονο Σύριο κοριτσάκι. Δείτε την αντίδραση του παιδιού.

Αρχικά πίστεψε ότι το 4χρονο κοριτσάκι σήκωσε τα χέρια του ψηλά για να τον χαιρετήσει. Όταν όμως κοίταξε αργότερα πιο προσεκτικά την φωτογραφία και παρατήρησε το νευρικό σφίξιμο των χειλιών και τα γεμάτα φόβο μάτια του, κατάλαβε ότι το κοριτσάκι νόμιζε ότι η φωτογραφική του κάμερα ήταν όπλο που το σημάδευε!

Έχοντας κατανοήσει πλήρως, μεγαλώνοντας σε μια χώρα όπου ο πόλεμος και τα όπλα είναι μια καθημερινότητα, το παιδί έκανε αυτό που έμαθε καλά: Σήκωσε τα χέρια του για να «παραδοθεί».

«Χρησιμοποιούσα ένα τηλεφακό, και εκείνη πίστεψε ότι ήταν όπλο», είπε ο Σαγκιρλί.  «Συνειδητοποίησα ότι το κορίτσι είχε τρομοκρατηθεί αφότου πήρα και κοίταξα την φωτογραφία επειδή δάγκωσε τα χείλη του και σήκωσε τα χέρια του ψηλά. Το πιο φυσιολογικό είναι ένα παιδί να τρέξει μακριά, να κρύψει με τα χέρια του το πρόσωπό του ή να χαμογελάσει όταν δει μια φωτογραφική μηχανή.»

Η φωτορεπόρτερ από την Γάζα, Νάντια Αμπού Σαμπάν, δημοσίευσε πρόσφατα αυτή τη φωτογραφία στο Reddit. Πολύ σύντομα η φωτογραφία έγινε viral.

Το μικρό κοριτσάκι στη φωτογραφία είναι μόλις 4 ετών και ονομάζεται Χουντέα. Μαζί με τη μητέρα της και τα δύο της αδέλφια, η Χουντέα κατέφυγε σε ένα στρατόπεδο στα τουρκικά σύνορα. Ο πατέρας της πέθανε όταν το σπίτι της στη Χάμα, μια πόλη στη δυτική-κεντρική Συρία, βομβαρδίστηκε.

Κάποιοι που είδαν την φωτογραφία στο Reddit έψαξαν για την φωτογραφία και βρήκαν ότι προέρχεται από ένα απόκομμα εφημερίδας. Στη συνέχεια ανακάλυψαν ότι την δημοσίευσε ο Σαγκιρλί, ο οποίος εργάζονταν στη συγκεκριμένη εφημερίδα για 25 χρόνια.

Σήκωσε την κάμερα για να φωτογραφίσει ένα 4χρονο Σύριο κοριτσάκι. Δείτε την αντίδραση του παιδιού.

Η περιγραφή της εφημερίδας αναφέρει τα εξής:

«Αμέσως έσφιξε το πρόσωπό της. Δαγκώνει το κάτω χείλος της και σηκώνει σιγά-σιγά τα χέρια της. Στέκεται χωρίς να πει μια λέξη. Δεν είναι εύκολο να παρηγορήσεις ένα παιδί που νομίζει ότι η κάμερα που το σημαδεύει είναι όπλο. Το όνομά της είναι Χουντέα. Είναι μόλις 4 ετών. Έχασε τον πατέρα της στο βομβαρδισμό της Χάμα. Κατέφυγε με την μαμά της και τα δυο της αδέρφια σε ένα στρατόπεδο στα τουρκικά σύνορα.»

Αυτή η τραγική εικόνα διηγείται χίλιες λέξεις. Σε μια φωτογραφία αποτυπώνονται έξι χρόνια εμφυλίου πολέμου, δέκα εκατομμύρια πρόσφυγες, χιλιάδες νεκροί και σοβαρά τραυματίες.

Αλλά ο αριθμός που δεν μπορεί εύκολα να υπολογιστεί είναι αυτός των παιδιών που θα γεννηθούν ακόμη σε τέτοιες απάνθρωπες συνθήκες.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

18χρονη νύφη ξόδεψε 15.000 για την πιο γιγαντιαία – Κιτς γαμήλια τούρτα και οι καλεσμένοι νόμιζαν πως είναι ο επιτάφιος – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Κρύβονται δισεκατομμύρια ευρώ στο έδαφός της: Αυτή η περιοχή της Ελλάδας θα γίνει η πιο πλούσια στη χώρα

Efi Nika

Γνωστός επιχειρηματίας πήρε γλυκό από πασίγνωστο ζαχαροπλαστείο στα Ν. Προάστια κι έπαθε σοκ με αυτό που βρήκε μέσα – ΦΩΤΟ

Efi Nika