Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Σύγχρονοι Νεάντερνταλ: τον αγνόησαν λόγω εξωτερικής εμφάνισης, ενώ ήταν πεσμένος στο δρόμο και ζητούσε βοήθεια!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

screenshot-www.youtube.com 2014-11-14 16-59-16

Σύγχρονοι Νεάντερνταλ: τον αγνόησαν λόγω εξωτερικής εμφάνισης, ενώ ήταν πεσμένος στο δρόμο και ζητούσε βοήθεια!-ΒΙΝΤΕΟ

Δεν είναι μια απλή ιστορία, δεν είναι ένα απλό βίντεο από κάποιο πείραμα. Είναι η σκληρή πραγματικότητα της γενιάς μας και συμβαίνει σε κάθε «σύγχρονο πολιτισμό». Το έχουμε δει να συμβαίνει σε μικρούς και μεγάλους και να τους αγνοούν επιδεικτικά οι περαστικοί. Να ζητούν βοήθεια και κανείς να μη τους προσεγγίζει, γιατί είναι ντυμένος απλά ή βρώμικος ή δεν κράτα μια ακριβή τσάντα ή ένα ακριβό τηλέφωνο!

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο νεαρός είναι ντυμένος με ένα απλό πανωφόρι, με σκουφί και ελαφρώς ατημέλητος. Βήχει συνέχεια και καθώς είναι πεσμένος στο δρόμο, ζητά απεγνωσμένα βοήθεια. Δεκάδες οι περαστικοί και το μόνο που κάνουν είναι να τον κοιτούν από μακριά! Στη συνέχεια του βίντεο, σε άλλη μέρα και με άλλο ντύσιμο, με το που πέφτει κάτω, τρέχουν μέσα σε δευτερόλεπτα να τον βοηθήσουν!

Φυσικά φορά κοστούμι και γραβάτα, δείχνει ευπρεπής και κύριος! Κανείς δε γνωρίζει ότι μπορεί αυτός ο κύριος, να είναι και εγκληματίας; Ότι ίσως να μετακινεί ναρκωτικά ή να ασχολείται με την πορνεία; Αρκεί λοιπόν να είσαι καλοντυμένος για να αρρωστήσεις και να σε βοηθήσουν;;

Το συμπέρασμα από το βίντεο είναι συγκλονιστικό και δυσάρεστο! Ζούμε σε μια εποχή που αν πέσει κάποιος δε θα νοιαστεί, εκτός εάν κρατάς ένα ακριβό Smartphone στο χέρι, είσαι καλοχτενισμένος και φοράς ένα ακριβό ρολόι!

Η δική μου προσωπική εμπειρία: πρόσφατα χρειάστηκε να βρεθώ στο ΙΚΑ, για μια οικογενειακή υπόθεση. Δε θα επεκταθώ στο τι φορούσα, αρκεί να σας πω ότι με πέρασαν για δικηγόρο όσοι άλλοι περίμεναν στην ουρά μαζί μου, ακόμα και ο κύριος που με εξυπηρέτησε! Άλλη φορά, βρέθηκα σε νοσοκομείο για φιλικό πρόσωπο και έπαιξε ρόλο και πάλι το ντύσιμο και ο λόγος μου.

Είναι τραγικό να παραβλέπεις ανθρώπους, ειδικά όταν μιλάμε για θέματα υγείας, μόνο και μόνο γιατί κάποιος άλλος είναι καλοντυμένος! Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι δε συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Και το χειρότερο ….για αυτές τις συμπεριφορές, ευθυνόμαστε εμείς! Γιατί εμείς δίνουμε δύναμη στους άλλους, εμείς αγνοούμε ανθρώπους, εμείς έχουμε γίνει οι σύγχρονοι Νεάντερνταλ του 21ου αιώνα!

[youtube id=”PzGh_GboLe4″ width=”620″ height=”360″]

Βογιατζής Ηλίας

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα Τραγωδία Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε πεζή μόλις πριν λίγο

Efi Nika

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου»: Τι γιορτάζουμε την Μεγάλη Πέμπτη, ο Μυστικός Δείπνος και η προδοσία του Ιούδα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μητέρα έδιωξε κακήν κακώς τον νονό του γιου της επειδή του έφερε λαμπάδα από οργανισμό για καρκινοπαθή παιδιά

Efi Nika