Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

Η σύγχρονη ιστορία της κλωστικής και ιατρικής κάνναβης στη Κύπρο!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

10593084_343098972512739_4004157181369479345_n

Η σύγχρονη ιστορία της κλωστικής και ιατρικής κάνναβης στη Κύπρο!-ΒΙΝΤΕΟ

“Μελέτη για την κλωστική κάνναβη ως προϊόν βιώσιμης δόμησης, για κατασκευή των πρώτων τούβλων και σπιτιών στην Κύπρο, φτιαγμένων από αυτό το “παρεξηγημένο” φυτό, αναμένεται να γίνει σύντομα από Κύπριους πολιτικούς μηχανικούς”, ανέφερε πριν λίγες ημέρες ο Μηχανικός Πληροφορικής και βαθύς γνώστης του θέματος, Αδάμος Χριστοφόρου, από τη Λευκωσία.

Ο κ. Χριστοφόρου είναι από τους βασικούς εθελοντές της σελίδας “medical cannabis-ιατρική κάνναβη” στο facebook, που στον θερισμό της πρώτης φυτείας κλωστικής (βιομηχανικής) κάνναβης στο νησί.

Από τη διαδικασία, αποκλείστηκαν οι πολιτικοί, σύμφωνα με την επιθυμία των καλλιεργητών.

Η φυτεία, που καλλιεργήθηκε από τον περασμένο Μάιο, με τη βοήθεια του γεωργού Σόλωνα Γρηγορίου, βρίσκεται στην ελεγχόμενη από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, νεκρή ζώνη.

 [youtube id=”FmjZoksvfwg” width=”620″ height=”360″]

Παρόλα αυτά, το τοπίο στην Κύπρο είναι πολύ θολό καθώς, σύμφωνα με τη Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας Ολυμπία Στυλιανού, ο συγκεκριμένος αγρότης δεν εξασφάλισε άδεια από το Υπουργείο Γεωργίας, αφού η κυπριακή νομοθεσία απαγορεύει την καλλιέργεια οποιασδήποτε μορφής κάνναβης.

Αυτή την εποχή, προωθείται στην Κύπρο κοινή Υπουργική Απόφαση για την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης που θα οριοθετήσει το θολό νομικό πλαίσιο.

Το κείμενο της ομάδας Medical Cannabis:

“Η κρίση διαλύει αυτό που είμαστε, αλλάζει όσα ξέραμε και δημιουργεί ένα νέο κράμα ανθρώπων και μια άλλη κοινωνία.

Το μυστικό βρίσκεται στην “κρίσιμη μάζα”, δηλαδή στον κρίσιμο αριθμό των πρωτοπόρων. Όταν αυτός ο αριθμός συμπληρωθεί, τότε λες κι ανοίγει ο δρόμος για όλους τους υπόλοιπους!

Οι επιστήμονες κατέληξαν ότι το ελάχιστο όριο το οποίο απαιτείται για να διαμορφωθεί το μορφογενετικό πεδίο σε μια σκεπτομορφή η οποία μπορεί να αλλάξει τα πεπρωμένα μιας περιοχής, ή ενός λαού, ή και του κόσμου ολόκληρου, είναι ένα σταθερό νούμερο, :

Η τετραγωνική ρίζα του ενός εκατοστού ενός πληθυσμού.

Τα νούμερα αυτά για την Ελλάδα, είναι 316 άτομα, και για τη Κύπρο 100!

ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ

και μόνο με τη δική σας συμπαράσταση σε υλικά και τεχνογνωσία,

σπείραμε κλωστική, θερίσαμε!

και ιδρύσαμε τη πρώτη Λέσχη Ιατρικής Κάνναβης στη Κύπρο!

Επόμενο βήμα, η καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης.

Η νεαρή μας φίλη χρειάζεται το λάδι κάνναβης και θα το έχει.

Σας καλώ όλους να δείξετε την έμπρακτη συμπαράσταση σας.

Τώρα είναι η ώρα για αλλαγή, πιστέψτε το και πράξτε ανάλογα.

Το βίντεο είναι αφιερωμένο σε όλους εσάς που προσφέρετε απλόχερα τη βοήθεια σας, δίνοντας μας ελπίδα και κουράγιο για να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα μέχρι τέλους.

Εκ μέρους όλων των ασθενών, συγγενών και φίλων,

σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!”.

Music by Pitx

featuring Fireproof Babies, Bmccosar

track: See You Later

Ιατρική Χρήση

Μια ανασκόπηση του 2002 από τον Franjo Grotenhermen πάνω σε ιατρική βιβλιογραφία αναφέρει ότι η ιατρική χρήση της κάνναβης έχει δείξει θετικά αποτελέσματα στη θεραπεία κατά της ναυτίας,της έμεσης,του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου,της μη-σκόπιμης απώλειας βάρους,της αϋπνίας και της απώλειας της όρεξης από χημειοθεραπείες.Άλλα σχετικά καλώς επιβεβαιωμένα στοιχεία κάνουν λόγο για θεραπεία της σπαστικότητας σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας,του πόνου και ειδικότερα του νευρογενούς πόνου,των κινητικών δυσκολιών,του άσθματος και του γλαυκώματος.

Προκαταρκτικές ενδείξεις δείχνουν οτι φάρμακα με βάση την κάνναβη μπορεί να είναι χρήσιμα στη θεραπεία δυσλειτουργείας των επινεφριδίων,του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου,των ημικρανιών,της ινομυαλγίας και σχετικών παθήσεων.

Η ιατρική χρήση της κάνναβης επίσης φαίνεται ότι θεραπεύει συγκεκριμένα συμπτώματα παθήσεων όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και οι τραυματισμοί του νωτιαίου μυελού, παρουσιάζοντας αντισπασμωδική και μυοχαλαρωτική δράση, καθώς και αυξάνοντας την όρεξη σε αυτούς τους ασθενείς.

Άλλες ιατρικές έρευνες άναφέρουν ότι η κάνναβη ή συγκεκριμένα κανναβινοειδή πιθανόν να χρησιμεύσουν στη θεραπεία της κατάχρησης του αλκοόλ,της αρθρίτιδας που προκαλείται απο περίσσια κολλαγόνου,του άσθματος , της αθηροσκλήρωσης,της διπολικής διαταραχής, του μετατραυματικού συνδρόμου,του καρκίνου του παχέος εντέρου, της αισθητηριακής νευροπάθειας σχετιζόμενης με τον HIV,της δυστονίας, της επιληψίας, συγκεκριμένων παθήσεων του πεπτικού συστήματος ,των γλοιωμάτων(τύπος όγκου στον εγκέφαλο),της ηπατίτιδας C,τη νόσο του Huntigton,της λευχαιμίας,των όγκων του δέρματος,τα στελέχη του βακτηρίου Staphylococcus aureus που είναι ανθεκτικά στη μεθισιλλίνη, τη νόσο του Parkinson, του κνησμού,της ψωρίασης, της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας, της υπνικής άπνοιας καθώς και της νευρικής ανορεξίας.

Ελεγχόμενη έρευνα στη θεραπεία του συνδρόμου Tourette με ένα φάρμακο (Dronabinol) που περιέχει δραστική ουσία η οποία είναι συνθετικά ομόλογη με την δ9-τετραϋδροκανναβινόλη,την κύρια ψυχοδραστική ουσια της κάνναβης,έδειξε ότι οι ασθενείς είχαν μείωση των συμπτωμάτων του τους χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες, άλλες έρευνες όμως ισχυρίζονται οτι δεν είχε αποτελέσματα στην μείωση των τικ.

Οι αναφορές των ίδιων των ασθενών δείχνουν μείωση των τικ με την ιατρική χρήση της κάνναβης, όμως χρειάζονται μακροπρόθεσμες, ελεγχόμενες έρευνες για να το αποδείξουν σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών.

Σε πολλά εργαστήρια σε όλον τον κόσμο γίνονται εντατικές έρευνες για να παραχθούν φάρμακα με βάση τα συστατικά της κάνναβης, που όμως δεν θα έχουν ψυχοτρόπες επιδράσεις, θα μένουν δηλαδή μακριά από την περιοχή του εγκεφάλου και θα δρουν μόνο στον περιφερειακό υποδοχέα στον οποίο δείχνουν προτίμηση τα μη ψυχότροπα ανάλογα (δηλαδή τα τροποποιημένα από τους ερευνητές κανναβινομιμητικά μόρια) παρουσιάζοντας υψηλή αντιφλεγμονώδη δράση. Το πρώτο τέτοιο παρασκεύασμα ενάντια στον πόνο και στο στρες ανακοινώθηκε την 1η Ιουλίου του 2005 στο περιοδικό «Nature» από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, ενώ άλλα για την επιληψία και την κατά πλάκας σκλήρυνση θα ακολουθήσουν.

Τον Μάρτιο του 2014 η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ εγκρίνει τη μελέτη για την ιατρική μαριχουάνα, σημαίνοντας έτσι μια ιστορική αλλαγή στην Ομοσπονδιακή πολιτική των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Διεπιστημονική Ένωση Μελετών στα Ψυχοδηλωτικά (MAPS) έχει προσπαθήσει τα τελευταία 22 χρόνια να ξεκινήσει η έρευνα ανάπτυξης φαρμάκων που να βασίζονται στην ιατρική κάνναβη, και αυτή είναι η πρώτη φορά έκτοτε που έχει χορηγηθεί άδεια για αγορά μαριχουάνας προς ιατρική χρήση από το Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Ναρκωτικών (NIDA), τον μοναδικό πάροχο μαριχουάνας προς έρευνα, ρυθμιζόμενη σε ομοσπονδιακό επίπεδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: news247.gr / Γράφει: Χρήστος Δεμέτης 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα της Ελλάδας σε ηλικία 119 ετών – Ποια ήταν η Χανιώτισσα Ελένη Μπαρουλάκη

Efi Nika

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…

Efi Nika

Θρήvoς στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε παιδί 3,5 ετών από παρβοϊό – Συναγερμός σε παιδικό σταθμό με 11 κρούσματα

Efi Nika