Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙ

Σιαμαία κοριτσάκια που μοιράζονται την ίδια καρδιά θα διαχωριστούν.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

55ce861f2ddf78c3fce4350062b5bbc5_L

 

Σιαμαία κοριτσάκια που μοιράζονται την ίδια καρδιά θα διαχωριστούν.

Πριν από έξι μήνες, τον περασμένο Απρίλιο, ήρθαν στον κόσμο τα δίδυμα κοριτσάκια Knatalye Hope και Adeline Faith Mata, που όμως γεννήθηκαν σιαμαία, καθώς ήταν ενωμένα στην κοιλιακή χώρα. Οι μικρούλες θα υποβληθούν σε εγχείρηση ώστε να διαχωριστούν, αυτό το μήνα, ενώ οι γιατροί εκτιμούν πως θα είναι μια μακρά διαδικασία.

Οι μικρούλες όταν γεννήθηκαν με καισαρική τομή στο νοσοκομείο του Τέξας, δεν ζύγιζαν παρά ελάχιστα γραμμάρια η κάθε μία. Οι αξιολάτρευτες αδελφούλες, που από τη γέννησή τους εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου, μοιράζονται ένα συκώτι, λεκάνη, διάφραγμα, παχύ και λεπτό έντερο, καθώς και μέρος της καρδιάς.

Για τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες θα υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, επέκτασης των ιστών τους, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετό δέρμα για να καλύψει τα «κενά» που θα δημιουργήσει ο διαχωρισμός τους τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Σήμερα, η μητέρα της Knatalye και της Adeline, Elysse, περνά κατ’ ελάχιστο επτά ώρες την ημέρα στο πλευρό τους, στο νοσοκομείο, ενώ δήλωσε στο Reuters πως αισθάνεται «άρρωστη» σχετικά με τη μακρά και επίπονη διαδικασία στην οποία θα υποβληθούν τα κοριτσάκια της για χάρη του διαχωρισμού τους. «Όταν σκέφτομαι την εγχείρηση με πιάνει το στομάχι μου. Θα ήθελα να ήξερα πόσο πόνο θα αισθάνονται μετά» είπε η ίδια στο Reuters.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, τον Δεκέμβριο, δύο ομάδες γιατρών, με ειδίκευση στην παιδιατρική, την ουρολογία, την ορθοπεδική, την καρδιολογία και την πλαστική χειρουργική θα συνεργαστούν ώστε να διαχωριστούν τα μόλις 6 μηνών κοριτσάκια.

 

 

 

 

protothema.gr

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διασώστης του ΕΚΑΒ παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο εν ώρα καθήκοντος

Efi Nika

Βίντεο θαρραλέου ταξιτζής στα Καμίνια, που καταδίωξε και έπιασε ληστή που έκανε τον πελάτη και τον ¨ξάφρισε”

Efi Nika

Φρίκη και οργή: Νεκρός 7χρονος εξαιτίας της μητέρας του, δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους – ΦΩΤΟ

Efi Nika