Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Σιαμαία κοριτσάκια 10 ετών ενωμένα στο κεφάλι θα υποβληθούν σε επέμβαση διαχωρισμού με ρίσκο να πεθάνουν την ώρα του χειρουργείου!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σιαμαία κοριτσάκια 10 ετών ενωμένα στο κεφάλι θα υποβληθούν σε επέμβαση διαχωρισμού με ρίσκο να πεθάνουν την ώρα του χειρουργείου!!!-ΦΩΤΟ

Σιαμαία δίδυμα που είναι ενωμένα στο μέτωπο έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις για να αρχίσουν τη διαδικασία διαχωρισμού τους –  με κίνδυνο να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Η Joy και η Joyce Magsino, 10 ετών, από τις Φιλιππίνες, ζουν την κάθε στιγμή μαζί. Οι γονείς τους προσπαθούν απεγνωσμένα να τους προσφέρουν μια κανονική ζωή, τόσο που είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν τον κίνδυνο να χάσουν το ένα ή και τα δύο τους κορίτσια.

Χρειάζονταν περίπου 80.000€ για να πληρώσουν την πολυπόθητη χειρουργική επέμβαση, αλλά ο πατέρας τους, ο 30χρονος Patrick Magsino, και η μητέρα τους Jomarie δεν είχαν καμία πιθανότητα να μαζέψουν τα χρήματα από μόνοι τους.

Οι γονείς τους δήλωσαν ότι όταν γεννήθηκαν τα κορίτσια τους, μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση προσφέρθηκε να πληρώσει για την ιατρική περίθαλψη των κοριτσιών, αλλά σταμάτησε να τους βοηθά το 2014 όταν οι γιατροί δήλωσαν ότι η εγχείρηση θα μπορούσε να τα σκοτώσει.

Σήμερα, τα δίδυμα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο στο San Juan, που βρίσκεται ανατολικά της Μανίλα, και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για τη διαδικασία διαχωρισμού τους.

Η απελπισία μιας φτωχής οικογένειας.

Η οικογένεια προσπάθησε απεγνωσμένα να μαζέψει χρήματα για τη θεραπεία των δίδυμων, αλλά ο μισθός του Patrick είναι μόλις 7€ την ημέρα.

Η σύζυγός του έχει μεταναστεύσει για να εργαστεί στο εξωτερικό σε μια προσπάθειά της να μαζέψει αρκετά χρήματα, αφήνοντας τη φροντίδα των κοριτσιών της σε συγγενείς.

Δεν είναι σαφές ακόμα το πώς κατόρθωσαν να πληρώσουν το κόστος της δαπανηρής εγχείρησης.

Τον Σεπτέμβριο, ένας εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε: “Οι γιατροί είπαν ότι η εγχείρηση θα ήταν αρκετά επικίνδυνη αφού ένα νεύρο που συνδέει τα κορίτσια θα έπρεπε να συνδεθεί ξανά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αλλιώς θα πέθαινε το ένα απ’ τα δύο παιδιά.”

Ο κ. Magsino είπε στο παρελθόν: “Προσπαθούμε σκληρά να μαζέψουμε χρήματα τα τελευταία πέντε χρόνια αφού οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι τα κορίτσια μπορούν να χωριστούν, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε ούτε το ένα τρίτο.”

“Όταν τα κορίτσια γεννήθηκαν τρέφονταν με πλαστικό σωληνάκι αλλά σήμερα είναι πολύ δραστήρια.”

“Τώρα θέλουν να χωριστούν.”

“Τα δίδυμα έχουν αναπτύξει ένα ισχυρό δέσιμο μεταξύ τους, ωστόσο υπάρχουν στιγμές που θέλουν να ακολουθήσει η κάθε μία τις δικές της προτιμήσεις.”

 

diaforetiko.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φρίκη και οργή: Νεκρός 7χρονος εξαιτίας της μητέρας του, δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Θρήνος για την Χαρά Ιωαννίδη: Νεκρή μετά από λιποαναρρόφηση η γνωστή κομμώτρια – Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Κρίση πανικού ή κρίση άγχους; Μάθε πως να τα ξεχωρίζεις και τις θεραπείες τους

Βογιατζής Ηλίας