Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ψηφιακό πιστοποιητικό – Κυριάκος Πιερρακάκης: Πώς θα γίνεται ο έλεγχος – Πότε θα δείχνει πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στις δύο ψηφιακές εφαρμογές που “ρίχνει” η Πολιτεία στη μάχη κατά της πανδημίας αναφέρθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στις δύο ψηφιακές εφαρμογές που “ρίχνει” η Πολιτεία στη μάχη κατά της πανδημίας αναφέρθηκε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως ανέφερε o κ. Πιερρακάκης, “μέσω της πρώτης εφαρμογής θα ελέγχεται το ψηφιακό πιστοποιητικό, ακόμα και όταν βρισκόμαστε μέσα σε ένα κατάστημα, ως προς τη γνησιότητά του”.

Η εφαρμογή θα έχει διαφορετικό χρώμα, πράσινο -κίτρινο – κόκκινο, ανάλογα με το αποτέλεσμα του ελέγχου. Πράσινο όταν είναι όλα “Ok” και ο κάτοχος έχει όντως εμβολιασθεί ή νοσήσει, κίτρινο όταν προορίζεται για άλλη κατηγορία χώρων και κόκκινο όταν δεν επιβεβαιώνεται η αυθεντικότητα του εγγράφου.

“Την εφαρμογή θα μπορεί να κατεβάζει κάποιος από τα γνωστά ηλεκτρονικά stores”, ανάλογα με την εταιρεία κατασκευής της συσκευής και το λογισμικό της, πρόσθεσε.

Και από την πρώτη δόση εμβολίου τα 150 ευρώ στους νέους

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε επίσης στη Μ. Ζαχαρέα σχετικά με το voucher των 150 ευρώ (Freedom Pass) και το πότε θα δοθεί στους εμβολιασμένους νέους 18-25 ετών, ότι η ημερομηνία στόχος είναι η 20η Ιουλίου.

Διευκρίνισε ακόμη ότι θα δοθούν και σε αυτούς που ήδη εμβολιάσθηκαν (ακόμη και με τη μία από τις δύο δόσεις) αλλά και σε αυτούς που θα εμβολιασθούν, ενώ τα στοιχεία θα αντλούνται από το gov. gr. Θα είναι ουσιαστικά σαν προπληρωμένη κάρτα για συγκεκριμένες αγορές σε κλάδους κυρίως που επηρεάσθηκαν από την πανδημία.

Ο κ. Πιερρακάκης απάντησε επίσης σχετικά με το αν υπάρχει αύξηση στην προσέλευση για τον εμβολιασμό στους νέους 18-25 ετών χάρη στο Freedom Pass και τα 150 ευρώ, ότι “υπάρχει σαφέστατα αύξηση, τα μέτρα έχιουν πιάσει τόπο”. “Έχουμε την αίσθηση ότι η βελώνα κινείται”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεσπά η μάνα του μικρού Τάσου που δολοφονήθηκε από συμμαθητή του: «Δε θέλω τα λεφτά τους, το παιδί μου θέλω πίσω» – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Ετοιμοθάνατη 36χρονη βρήκε δότη ήπατος τον σύντροφό της αλλά οι γιατροί της είπαν όχι – Το μοιραίο λάθος που έκανε – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν το ήξερε κανείς: Αυτή η Ελληνική φυλή είναι η κορυφαία στον κόσμο

Efi Nika