Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πρόβλεψη – Σοκ από τον Σύψα: Έως και 20.000 κρούσματα τον Αύγουστο – Ετοιμαζόμαστε για το τέταρτο κύμα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο κ. Σύψας εκτίμησε ότι όλοι οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν τους επόμενους μήνες, προβλέποντας εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Σαφής προειδοποίηση από τον Νίκο Σύψα, καθηγητή Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας, η οποία όπως είπε θα κλιμακωθεί γρήγορα και απότομα τις επόμενες μέρες.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο καθηγητής εκτίμησε ότι σύντομα τα κρούσματα θα αρχίσουν να διπλασιάζονται, υπολογίζοντας μάλιστα πως αυτό θα παρατηρείται ενδεχομένως κάθε βδομάδα ή και νωρίτερα. “Αυτό σημαίνει ότι θα μπούμε στην λεγόμενη εκθετική φάση”, εξήγησε.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σύψας έκανε λόγο για κορύφωση της πανδημίας με πολλές χιλιάδες κρούσματα κάθε μέρα περί τα μέσα με τέλη Αυγούστου. “Ασφαλώς δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις αλλά μιλάμε για πολλές χιλιάδες κρούσματα, δεν μιλάμε για μικρό νούμερο” ανέφερε, παραδεχόμενος μάλιστα ότι τον Αύγουστο θα μπορούσαμε να δούμε και περισσότερα από 10.000 κρούσματα.

Συγκεκριμένα, εκτίμησε πως δεν είναι απίθανο να φτάσουμε σε νούμερα της τάξης των 15.000-20.000 κρουσμάτων με αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δεν εμβολιάζεται.

“Δυστυχώς δεν προλάβαμε”

“Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι, το 80%, αυτή στιγμή δεν θα μιλούσαμε για πανδημία” τόνισε και πρόσθεσε πως επειδή δυστυχώς δεν προλάβαμε, τώρα ετοιμαζόμαστε για το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως ευτυχώς για την ώρα δεν παρατηρείται μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας, ο κ. Σύψας εξήγησε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός πως πλέον προσβάλλονται κυρίως νέοι άνθρωποι.

“Η πιθανότητα να μπει ένας νέος κάτω των 18 ετών στο νοσοκομείο είναι 12 φορές μικρότερη απ΄ ότι ένας άνθρωπος άνω των 18 ετών” δήλωσε ο καθηγητής, επισημαίνοντας πως ναι μεν δεν έχουμε πίεση στα νοσοκομεία αλλά όσο διασπείρεται η πανδημία αυξάνονται οι πιθανότητες ο ιός να φτάσει στους ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών.

“Οι νέοι θα πάνε στα χωριά τους, θα πάνε στα πανηγύρια, θα γυρίσουν στα σπίτια τους, θα διασπείρουν τον ιό” είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως τους επόμενους μήνες άπαντες οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν. “Δεν θα υπάρξει καμία εξέλιξη”, συνόψισε.

“Κανείς δεν είναι άτρωτος” τόνισε ο Νίκος Σύψας επικαλούμενος αμερικανική έρευνα σύμφωνα με την οποία το πρώτο τρίμηνο του 2021 περίπου 400 έφηβοι 11-17 ετών χρειάστηκε να νοσηλευτούν, με το 1/3 να καταλήγει σε ΜΕΘ. “Όσο σπάνια κι αν είναι η πιθανότητα, δεν παύει να υπάρχει”, σημείωσε δίνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα για τον εμβολιασμό των μαθητών.

ΠΗΓΗ: www.thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φορούσε ταμπόν και κόντεψε να πεθάνει: Ακρωτηρίασαν και τα δύο πόδια 24χρονης κοπέλας, έπαθε το χειρότερο

Efi Nika

Οι πρατηριούχοι δεν θέλουν να το ξέρεις: Η αιτία που πρέπει να βάζεις βενζίνη μόνο τη Δευτέρα

Efi Nika

Μου αρέσει πολύ, αλλά μου ζήτησε για πρώτο ραντεβού να πάμε σε εσπερινό – Τι λέτε να κάνω;

Efi Nika