Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣ

Πρόβλεψη Μαρουσάκη: Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη – Κατεβαίνει πολύ κρύο από τη Ρωσία την Πέμπτη-ΒΙΝΤΕΟ,ΧΑΡΤΕΣ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης – ;Έρχονται κακοκαιρία, κρύο και “Ωμέγα” εμποδιστής.

Χαλάει ο καιρός από αύριο, Τρίτη σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος προβλέπει τα έντονα φαινόμενα που θα χτυπήσουν την χώρα μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

Ισχυρές καταιγίδες την Τρίτη στα δυτικά – Επεκτείνονται τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά την Τετάρτη

Όπως αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης, “επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες και η αυριανή ημέρα χρειάζεται προσοχή στα δυτικά τμήματα της χώρας μας. Σύμφωνα με τα προγνωστικά μας συστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέσα στην Τρίτη στο Ιόνιο και υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην Κέρκυρα από νωρίς το μεσημέρι οπότε και θα έχουμε ανατροφοδοτούμενες καταιγίδες που είναι πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα.

Τα φαινόμενα καθώς θα εισέρχονται στον δυτικό ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας θα χάνουν από την ισχύ τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε τοπικό επίπεδο δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν προβλήματα.

Από τις βραδινές ώρες της Τρίτης επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Μακεδονία με έμφαση τα κεντρικά τμήματα, την Θεσσαλία με έμφαση τα ανατολικά και νότια τμήματα, τις Σποράδες και μέσα στην Τετάρτη στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές που βρέχονται από το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο.

“Κατεβαίνει πολύ κρύο από την Ρωσία”

Στη συνέχεια ο μετεωρολόγος σημείωσε ότι “μέσα στην Πέμπτη ο “ΩΜΕΓΑ” εμποδιστής αναμένεται να μετατοπιστεί βορειοανατολικότερα. Αυτό θα ωθήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς τη χώρα μας από τα βορειοανατολικά της Γηραιάς ηπείρου με τον υδράργυρο να κάνει βουτιά αρκετών βαθμών κελσίου.

Αυτό θα φέρει χιονοπτώσεις στα ορεινά μας ενώ αρκετές βροχές θα σημειώνονται στα ανατολικά και νότια πεδινά συνοδεία θυελλωδών βοριάδων στο Αιγαίο που θα κάνουν την αίσθηση του κρύου αρκετά έντονη. Πολλές βροχές θα δεχτεί και η Κρήτη.

Δείτε τους χάρτες και τα βίντεο στην παρακάτω ανάρτηση:

Κακοκαιρία

thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίση πανικού ή κρίση άγχους; Μάθε πως να τα ξεχωρίζεις και τις θεραπείες τους

Βογιατζής Ηλίας

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου διεγνώστη με καρκίνο του μαστού – Η ανάρτησή της – Οι 5 πιο συχνές παρανοήσεις

Efi Nika

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika