Newsitamea.gr
AMEA news

Προστασία πρώτης κατοικίας των ατόμων με αναπηρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea21

Προστασία πρώτης κατοικίας των ατόμων με αναπηρία

Επείγουσα επιστολή για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς των δανειοληπτών με αναπηρία και χρόνια πάθηση και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες  απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομίας η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.).

Πρόκειται για το 2ο έγγραφο μέσα σε λίγες ημέρες για το ίδιο θέμα, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομίας, ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ολοκληρώνονται τα υπόλοιπα θέματα του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων και προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά:

·         Λήψη μέτρων για την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67%, καθώς και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες.

·         Ειδικές προστατευτικές ρυθμίσεις για τα καταναλωτικά και άλλα δάνεια των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Να μην γίνουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους θυσία στο βωμό των Μνημονίων και των εκκρεμουσών δόσεων!

Η επιστολή

Προστασία εδώ και τώρα της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς των δανειοληπτών με αναπηρία και χρόνια πάθηση και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες

 

Κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια της προηγούμενης επιστολής μας (Αρ. Πρωτ.: 2552/03.11.2015) και λόγω και των τελευταίων εξελίξεων, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) επανέρχεται σε σας για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς των δανειοληπτών με αναπηρία και χρόνια πάθηση και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες. Η τελευταία διαρκής και εντεινόμενη οικονομική κρίση έχει πλήξει ανεπανόρθωτα την πλειονότητα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους και γι’ αυτό απαιτείται η λήψη πρόσθετων προστατευτικών μέτρων κατά το σχεδιασμό νέων οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών.

Μετά και τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομίας, ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ολοκληρώνονται τα υπόλοιπα θέματα του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων και προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με το χρηματοπιστωτικό τομέα, η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά τη λήψη προστατευτικών μέτρων για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες.
Ως εκ τούτου εν’ όψει των συγκεκριμένων ρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας ζητάμε να προβλεφθεί:

  • Η λήψη μέτρων για την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67%, καθώς και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες
  • Η λήψη ειδικών προστατευτικών ρυθμίσεων για τα καταναλωτικά και άλλα δάνεια των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Κύριε Υπουργέ,
Τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν την ανάγκη διακριτών μέτρων προστασίας, δεδομένης της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης που υφίστανται, εάν ληφθεί υπόψη και το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία και το οποίο επωμίζονται όλο και περισσότερο οι ίδιοι, ειδικά από τη στιγμή που το κράτος μειώνει σταθερά και σταδιακά τις δημόσιες δαπάνες που κατευθύνονται στο Κοινωνικό Κράτος.
Ζητάμε να μην γίνουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους θυσία στο βωμό των Μνημονίων και των εκκρεμουσών δόσεων.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea