Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Προσοχή- Μην κάνετε αυτό το λάθος όταν ξεπαγώνετε το κοτόπουλο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πώς θα ξεπαγώσετε με ασφάλεια το κοτόπουλο και το λάθος που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε!

Εσείς αλήθεια, πώς ξεπαγώνετε το κοτόπουλο για να το μαγειρέψετε; Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να ξεπαγώσει κανείς ένα κοτόπουλο και ένας που δεν πρέπει ΠΟΤΕ μα ποτέ να τον εφαρμόζουν.

Με ποιους τρόπους μπορείς να ξεπαγώσεις με ασφάλεια ένα κοτόπουλο

1ος τρόπος για να ξεπαγώσει κανείς ένα κοτόπουλο

Προσοχή! Μην κάνετε αυτό το λάθος όταν ξεπαγώνετε το κοτόπουλο

Αν έχετε σκοπό να μαγειρέψετε το κοτόπουλο την επόμενη ημέρα, ξεπαγώστε το στο ψυγείο. Βάλτε το κατεψυγμένο κοτόπουλο σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στο ψυγείο να ξεπαγώσει χωρίς κινδύνους. Θα χρειαστεί τουλάχιστον 24 ώρες για να ξεπαγώσει και για αυτό θα πρέπει να το βάλετε στη συντήρηση του ψυγείου αποβραδίς.

2ος τρόπος για να ξεπαγώσει κανείς ένα κοτόπουλο

Προσοχή! Μην κάνετε αυτό το λάθος όταν ξεπαγώνετε το κοτόπουλο

Αν ξεχάσατε να βάλετε το κοτόπουλο στη συντήρηση τότε θα πρέπει να το ξεπαγώσετε πιο γρήγορα για να το μαγειρέψετε. Αν λοιπόν χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων στο σπίτι, χρησιμοποιήστε τον για να ξεπαγώσετε με ασφάλεια το κοτόπουλο που θα μαγειρέψετε. Τοποθετήστε το μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων, επιλέξτε την αντίστοιχη ρύθμιση (ξεπάγωμα πουλερικών) και ξεπαγώστε το.

3ος τρόπος για να ξεπαγώσει κανείς ένα κοτόπουλο

Προσοχή! Μην κάνετε αυτό το λάθος όταν ξεπαγώνετε το κοτόπουλο

Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, υπάρχει ακόμη ένας τρόπος που μπορείτε να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο με ασφάλεια. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά το κρύο νερό. Γεμίστε ένα μπολ με κρύο νερό και βυθίστε μέσα το κοτόπουλο αφού πρώτα το έχετε βάλει μέσα σε ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς. Μέχρι να ξεπαγώσει, φροντίστε να ανανεώνετε το κρύο νερό κάθε 30 λεπτά.

Με ποιον τρόπο δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ξεπαγώνεις ένα κοτόπουλο

Μην ξεπαγώνετε ποτέ το κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστό νερό καθώς έτσι δεν θα χάσει μόνο την ποιότητά του, αλλά επίσης κινδυνεύει να μολυνθεί και με επιβλαβή βακτήρια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μεταξύ των παραπάνω μεθόδων που αναφέραμε, απόψυξη στη συντήρηση, το κρύο νερό και τον φούρνο μικροκυμάτων, καταλληλότερη ειναι η απόψυξη εντός του ψυγείου.

ΠΗΓΗ: www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ύπνος: Τι να φάτε, τι να αποφύγετε πριν μπείτε στο κρεβάτι

Efi Nika

Μέλι: Τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία και πότε δεν είναι ασφαλές

Efi Nika

Το απολαυστικό κόκκινο φρούτο που ρυθμίζει σάκχαρο και χοληστερόλη

Efi Nika