Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΙ ΥΓΕΙΑ

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μετά από πολλούς μήνες στο νοσοκομείο και δύσκολες μάχες, ένα προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες, θα μπορέσει επιτέλους να πάει σπίτι του με τους γονείς του.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, η Madelyn και ο Gabe Heredia έλαβαν απροσδόκητα νέα κατά τη διάρκεια ενός υπερήχου, στον οποίο υποτίθεται ότι θα μάθαιναν μόνο το φύλο.

Ο αγέννητος γιος τους, ο Teddy, δεν αναπτυσσόταν όπως έπρεπε. Εμφάνιζε σημαντικά προβλήματα καθυστέρησης, κάτι που προβλημάτισε ιδιαίτερα τους γιατρούς.

«Ανακαλύψαμε ότι ήταν απίστευτα μικρός και πολύ περιορισμένης ανάπτυξης. Είχαμε πολλά προβλήματα με τον πλακούντα – έχανε γρήγορα τη ροή του αίματος, οπότε όσο περισσότερο έμενε μέσα, τόσο πιο επικίνδυνο ήταν», είπε η Heredia και πρόσθεσε ότι οι γιατροί πίστευαν ότι ο μικρούλης δεν θα τα καταφέρει.

Όταν γεννήθηκε, στις 27 εβδομάδες, ήταν μια σταλιά και του έδιναν ποσοστό επιβίωσης 10%.

«Ήταν τόσο εύθραυστος, τόσο μικροσκοπικός, τόσο εξαρτώμενος από όλο αυτό τον εξοπλισμό που δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα τα καταφέρει», εξομολογήθηκε η μητέρα του.

Αφού έδωσαν μάχη με λοιμώξεις και πνευμονία, τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο την Πρωτοχρονιά.

Σήμερα, ο Teddy εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναπνευστική υποστήριξη και θα πρέπει να είναι προσεκτικός όσον αφορά τα μικρόβια κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων χρόνων του, αλλά αναμένεται να ζήσει μια πλήρη και υγιή ζωή. Η οικογένειά του ελπίζει να τον πάρει στο σπίτι του μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

 

kptv.com  ,  mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είμαστε όλη η οικογένεια σε σοκ»: Την κορόιδευαν τα παιδιά της γιατί αγόραζε λαχεία και κέρδισε 11.200.000 ευρώ

Efi Nika

Έμεινε άφραγκος επίτηδες: Εκατομμυριούχος παραχώρησε όλη την περιουσία του για να αποδείξει 1 και μόνο πράγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

ABS: Το σπάνιο σύνδρομο που λίγο έλειψε να βάλει στη φυλακή έναν αθώο

Efi Nika