Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο: Διατροφικά tips για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο: Διατροφικά tips για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα.

Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (Premenstrual Syndrome, PMS) είναι το σύνολο των σωματικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων που εκδηλώνονται στο πλαίσιο του έμμηνου κύκλου.

Αν και οι περισσότερες γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας παρουσιάζουν κάποια από τα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα, οι γυναίκες με PMS, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητά τους ζωή λόγω των συμπτωμάτων, τα οποία εκδηλώνονται ακόμη και δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της περιόδου.

Σε κάποιες γυναίκες με PMS, τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα και περιγράφονται ως Προεμμηνορροϊκή Δυσφορική Διαταραχή (PMDD).

Η διατροφή μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στην ελάφρυνση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

Η Elizabeth Bertone-Johnson από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης προτείνει τα παρακάτω διατροφικά tips.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Οι σαλάτες και τα χόρτα πρέπει να έχουν πάντα σημαντική θέση στη διατροφή σας, είναι όμως ακόμη πιο σημαντικά στη διάρκεια της περιόδου. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε σίδηρο θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια, ειδικά αν δεν τρώτε κρέας. Ένα φλιτζάνι σπανάκι, μπρόκολο, κέιλ ή παντζάρια, θα καλύψουν επίσης το 40% των ημερήσιων αναγκών σας σε μαγνήσιο, η έλλειψη του οποίου συνδέεται με ημικρανίες, κοινό σύμπτωμα πολλών γυναικών με προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.

Μειώστε ζάχαρη και αλάτι: Οι διακυμάνσεις στα επίπεδα των ορμονών, αυξάνουν την επιθυμία για ζάχαρη, γλυκά, λιπαρά. Για να αποφύγετε τις ανθυγιεινές τροφές με πολλούς υδατάνθρακες, αυξήστε την κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως. Είναι επίσης σημαντικό να μειώσετε το αλάτι, ειδικά αν έχετε συμπτώματα, όπως φούσκωμα, πρήξιμο στο στήθος ή στα χέρια και τα δάχτυλα.

Γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά: Πολλές γυναίκες παρουσιάζουν αλλαγές στη διάθεση κατά τη διάρκεια της περιόδου. Έρευνες έχουν δείξει ότι το ασβέστιο μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα της κακής διάθεσης, καθώς και των άλλων συμπτωμάτων του συνδρόμου. Αν και μπορείτε σε συνεννόηση με τον γιατρό σας να λάβετε συμπληρώματα ασβεστίου, τα οφέλη είναι μεγαλύτερα όταν το ασβέστιο λαμβάνεται από τις τροφές. Βάλτε στη διατροφή σας γιαούρτι, τυρί και γάλα με λίγα λιπαρά ή γάλα σόγιας για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες σας σε ασβέστιο.

Περιορίστε αλκοόλ και καφεΐνη: Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, γεγονός που σας κάνει πιο επιρρεπείς στις κράμπες. Παράλληλα επηρεάζει τις ορμόνες, όπως η γοναδοτροπίνη. Είναι επίσης σημαντικό να περιορίσετε την καφεΐνη, η οποία προκαλεί δυσκολίες στον ύπνο και επιδεινώνει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  www.medicaldaily.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχα: Πόσες θερμίδες και χοληστερίνη έχει ο οβελίας, η μαγειρίτσα και το κόκκινο αυγό

Efi Nika

Μαγειρίτσα: Πώς να καθαρίσετε σωστά έντερα και εντόσθια – Κίνδυνος δηλητηρίασης

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Η μέθοδος που ανακουφίζει 7 στους 10 με φυσικό τρόπο

Efi Nika