Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΙΔΙ ΥΓΕΙΑ

Γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά να τρώνε μπροστά στην τηλεόραση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μία από τις κύριες ανησυχίες μας είναι το φαγητό των παιδιών μας και οι διατροφικές συνήθειες που θα αποκτήσουν μεγαλώνοντας.

Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος, όμως, που κάνουν πολλοί γονείς προκειμένου να φάνε τα μικρά τους όλο τους το φαγητό είναι να τα αφήνουν να βλέπουν τηλεόραση παράλληλα. Μια συνήθεια εξαιρετικά επιζήμια για το μέλλον τους.

Παχυσαρκία

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως τα παιδιά που τρώνε μπροστά στην τηλεόραση έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν παχυσαρκία, ενώ επηρεάζονται τρομερά από τις διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφών.

Δεν γίνεται σωστή επεξεργασία της τροφής

Όταν τρώμε φαγητό και βλέπουμε τηλεόραση, ο εγκέφαλος αποσπάται και στέλνει λάθος σήματα στο σώμα, με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστή επεξεργασία της τροφής.

Ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες

Τα παιδιά τείνουν να αναπτύσσουν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες όταν τρώνε ενώ παρακολουθούν τα αγαπημένα τους κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο. Καταβροχθίζουν ανθυγιεινά σνακ ενώ επικεντρώνονται στην τηλεόραση και σύντομα το να μασουλάνε σνακ ενώ βλέπουν τηλεόραση γίνεται συνήθεια.

Χαμηλός μεταβολισμός

Η παρακολούθηση τηλεόρασης ενώ τρώτε μειώνει το μεταβολικό ρυθμό με αποτέλεσμα η τροφή να χωνεύεται πιο αργά και το λίπος να καίγεται αργά. Αν το παιδί σας τρώει μπροστά στην τηλεόραση και δεν είναι σωματικά δραστήριο, είναι πιθανό να έχει χαμηλό μεταβολισμό.

Καμία οικογενειακή αλληλεπίδραση

Αν όλοι ενδιαφέρονται περισσότερο να βλέπουν τηλεόραση ενώ τρώνε, η συζήτηση που συνήθως απολαμβάνουν οι οικογένειες κατά τη διάρκεια των γευμάτων δεν θα πραγματοποιείται και θα υπάρχει λιγότερος χρόνος για οικογενειακό δέσιμο.

mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Viral σε δευτερόλεπτα ο Άκης: Μετά την βασιλόπιτα, έφτιαξε τα πιο γρήγορα πασχαλινά ατομικά τσουρεκάκια – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

5 φράσεις για να μεγαλώσεις γενναία παιδιά

newsitamea

Αλλάζουν τα πάντα στα κυλικεία των σχολείων: Έρχεται το νέο υγιεινό «μενού», ποιες τροφές θα περιέχει

Efi Nika