Newsitamea.gr
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ποτέ δεν θα μπορέσεις να ξεχάσεις εκείνον που αγάπησες πραγματικά.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ποτέ δεν θα μπορέσεις να ξεχάσεις εκείνον που αγάπησες πραγματικά. Ίσως έρθουνε νέοι έρωτες, άλλοι άνθρωποι στην ζωή σου. Ίσως πιο όμορφοι, πιο ερωτεύσιμοι πιο δοτικοί. Όμως εσύ δεν θα μπορέσεις ποτέ να ξεχάσεις εκείνον που σου έκαψε την καρδιά. Που λύγισε τις αντοχές σου.

Που μέτρησε την υπομονή σου φύλο φύλο. Όσο και να κρύψεις φωτογραφίες, όσο και να σβήνεις μηνύματα δεν θα καταφέρεις τίποτα, γιατί μερικοί άνθρωποι έρχονται στην ζωή μας και μένουν για πάντα. Δεν έχει σημασία εάν στην πορεία δεν είμαστε μαζί.

Έχουν τρυπώσει μέσα στο δέρμα μας, στο αίμα μας και στο μυαλό μας. Γιαυτό μην πολεμάς το παρελθόν σου, μην προτρέχεις να σβήσεις μνήμες και να καταστρέψεις στιγμές.

Αγάπησε το παρελθόν σου και κράτησε το μέσα σου σαν ευλογία. Μερικοί άνθρωποι ψάχνουν μια ζωή να βρούνε αυτό που εσύ ένιωσες, αγάπησες, αγκάλιασες, λάτρεψες.

Δεν θα πούνε ποτέ σε αγαπώ, δεν θα ξυπνήσουν ποτέ σε μια αγκαλιά, δεν θα έχουν την ευλογία να αγαπηθούν. Και εάν θέλεις ακόμα, δεν θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν το τέλος ενός μεγάλου έρωτα.

Γιατί ότι έρχεται στην ζωή μας ευλογία είναι.

Δεν έχει σημασία πως εξελίχθηκε. Σημασία έχει το ότι ήρθε. Ζήσαμε. Τώρα εάν δεν κατέληξε στο ” Για πάντα μαζί ” δεν πειράζει. Μην μειώνεις την αγάπη επειδή δεν ήρθε με την μορφή που ήθελες. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες μόνο και μόνο που ήρθε.

Πρέπει να έχουμε την ανωτερότητα να αφήνουμε ελεύθερο τον άλλον να συνεχίσει την ζωή του, να ερωτευτεί πάλι, να ζήσει πάλι.

Αυτό είναι υπερβατική αγάπη. Είναι σωτηρία. Ξέρω πως είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο να δεχτείς την ευτυχία εκείνου που αγάπησες, όταν δεν θα έχει το πρόσωπο το δικό σου όμως ακόμα και εάν επιμείνεις σε ένα ατέρμονο μίσος, σε μια αιώνια θλίψη δεν θα βγάλεις τίποτα.

Το μόνο που θα πετύχεις είναι να σακατέψεις τον εαυτό σου, να χάσεις χρόνια με το μίσος στην καρδιά, να ξημερώνει με ατελείωτα γιατί και να κυλάει η δική σου ζωή σαν νεράκι δίπλα σου.

Γιαυτό άφησε εκείνον που αγαπάς ελεύθερο. Ελευθερώσου και εσύ από την μίζερη πλευρά του εαυτού σου, που τον ήθελες μόνο για σένα.

Είναι εγωιστικό να αγαπάμε έναν άνθρωπο μονάχα όταν είμαι μαζί μας. Θα πρέπει να τον αγαπάμε πολύπλευρα. Να θέλουμε το καλό του, το πραγματικό καλό του όμως.

Που δεν θα έχει σχέση με την σχέση του μαζί μας. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να νικήσουμε τον κακό μας εαυτό και να βαφτίσουμε τον καλό.

Άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις στην ζωή όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Και εάν δεν ήταν γραφτό σας να είστε μαζί πάλι κάποιος λόγος θα υπάρχει. Συμφωνώ ότι μονάχα έναν άνθρωπο έχουμε στην καρδιά μας πάντα. Όμως δεν ωφελεί να σκεπάζει ο προσωπικός εγωισμός μας την αγάπη που νοιώσαμε όταν φύγει από την ζωή μας.

Ντύσου με το πιο όμορφο χαμόγελο σου. Πάψε να ενοχοποιείς τον εαυτό σου ή τον άλλον άνθρωπο. Σκούπισε τα μάτια σου και κοίταξε γύρω σου. Κάποιος άλλος άνθρωπος θέλει να μπει στην ζωή σου και εσύ ίσως να μην τον προσέχεις αφού έχεις πειστεί ότι όλα τελείωσαν. Δεν τελείωσε τίποτα επειδή χώρισες.

Ξεκίνησε η αρχή μιας υπεροχής και νέας περιόδου στην ζωή σου. Ζήσε την και όταν θα γελάς πάλι αγκαλιά σε κάποιον άλλον, τότε θα καταλάβεις πως τίποτα και κανένας χωρισμός δεν αξίζει όσο η ίδια μας ή ζωή.

Μπέττυ Κούτσιου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όποιος διαχωρίζεται από τη μάζα… είναι τρελός

Efi Nika

5 συμπεριφορές των γονιών που ενοχλούν τα παιδιά

Efi Nika

Όποιος προσπαθεί να ελέγξει τα πάντα, χάνει τη ζωή του…

Efi Nika