Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Πώς θα το μάθετε να μην σας διακόπτει;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1

Σας τραβάει το μανίκι, σας φωνάζει χωρίς σταματημό και όσο βλέπει πως δεν ανταποκρίνεστε, συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση. Πρόκειται για μια από τις συνηθισμένες αντιδράσεις του νηπίου που θέλει να σας πει ή να σας δείξει κάτι, όταν κουβεντιάζετε κάτι σημαντικό ή όσο μιλάτε στο τηλέφωνο.

Φυσικά δεν το κάνει για να σας εκνευρίσει. Δεν είναι ακόμα στην κατάλληλη ηλικία για να κατανοήσει από μόνο του ότι δεν μπορείτε να διακόψετε αυτό που κάνετε. Και η αλήθεια είναι ότι αφενός εντυπωσιάζεται με το παραμικρό, με αποτέλεσμα να θέλει να το μοιραστεί μαζί σας, αφετέρου δεν έχει και πολύ καλή σχέση με τον χρόνο, συνεπώς το «περίμενε μισό λεπτό» του φαίνεται σαν αιωνιότητα. Επειδή, όμως, αυτή η συνήθεια συχνά μπορεί να είναι κουραστική, ακολουθήστε μερικά tips για να το μάθετε να μην σας διακόπτει.

Θέστε όρια και κανόνες. Εξηγήστε του σε ποιες περιπτώσεις δεν θα θέλατε να σας διακόψει παρά μόνο για κάτι σημαντικό. Μια από αυτές για παράδειγμα μπορεί να είναι όταν μιλάτε στο τηλέφωνο.

Εξηγήστε του τον λόγο που δεν θέλετε να σας διακόπτει. Για παράδειγμα, είναι σημαντική η συζήτηση που έχετε, θέλετε να συγκεντρωθείτε, ο άλλος με τον οποίο μιλάτε στο τηλέφωνο δεν έχει χρόνο στη διάθεσή του, το σωστό είναι να ολοκληρώσετε πρώτα τη συζήτησή σας. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε συχνά τους λόγους μέχρι να τους κατανοήσει το μικρό σας.

Συμφωνήστε με ποιον τρόπο θα σας διακόψει αν υπάρχει ανάγκη, π.χ. να σας ακουμπήσει το χέρι, να σας πει κάτι «συνθηματικό» που θα συμφωνήσετε από πριν.

Μειώστε τις πιθανότητες. Όταν έχετε να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση ή πρέπει να τηλεφωνήσετε κάπου, φροντίστε να απασχολήσετε το μικρό σας με κάτι δημιουργικό, εξηγώντας του παράλληλα γιατί δεν πρέπει να σας διακόψει.

Πηγή: www.altsantiri.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεσπά η μάνα του μικρού Τάσου που δολοφονήθηκε από συμμαθητή του: «Δε θέλω τα λεφτά τους, το παιδί μου θέλω πίσω» – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

5 λόγοι που τα παιδιά φέρνουν την ευτυχία

Efi Nika

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται

Efi Nika