Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πολυλίμνιο: Ο καταπράσινος παράδεισος με τις λίμνες και τους καταρράκτες στη Μεσσηνία-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι κρυφοί καταρράκτες της Μεσσηνίας δημιουργούν ένα εξωτικό τοπίο!

Αρκετοί είναι αυτοί που γνωρίζουν τους… κρυφούς καταρράκτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι δημιουργούν ένα εξωτικό τοπίο!

Φυσικά μιλάμε για το Πολυλίμνιο, έναν μικρό καταπράσινο παράδεισο, με λιμνούλες και καταρράκτες, που βρίσκεται στο Νομό Μεσσηνίας, στην κοινότητα Χαραυγής του Δήμου Μεσσήνης. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από λίμνες, οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν καταρράκτες.

Το Πολυλίμνιο απέχει μόλις 32 χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας, ενώ για να φτάσετε από την Αθήνα στο Πολυλίομνιο, θα διανύσετε περίπου 260 χιλιόμετρα, αλλά… αξίζει τον κόπο.

Πολλοι είναι εκείνοι που το επισκέπτονται για να απολαύσουν τη μαγευτική φύση, αλλά και να… κάνουν τις βουτιές τους, παρόλο που τα νερά είναι αρκετά παγωμένα! Επίσης, αν θέλετε να απολαύσετε ένα… φυσικό μασάζ, μπορείτε να πλησιάσετε το σημείο που πέφτουν ορμητικά τα νερά του καταρράκτη (από ύψος μεγαλύτερο των 20 μέτρων!).

Περπατώντας ένα μικρό διαμορφωμένο μονοπάτι για 5-10 λεπτά, περνώντας μέσα από πυκνή βλάστηση και με τη βοήθεια γραφικών ξύλινων γεφυριών, θα βρεθείτε σε έναν κρυφό παράδεισο από μικρές λίμνες και καταρράκτες, περικυκλωμένους από ελαιώνες και αμπέλια. 15 λίμνες με διάφορα περίεργα ονόματα όπως Μαυρολίμνα, Κάδη, Καδούλα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας, καλά κρυμμένες για πολλά χρόνια, πρόσφατα έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό και άρχισαν να δέχονται τις επισκέψεις των φίλων της φύσης.

Τα μικρά φαράγγια, η πλούσια βλάστηση και οι πανέμορφοι καταρράκτες θα μετατρέψουν μια μέσης δυσκολίας πεζοπορία 3 χιλιομέτρων σε μια εμπειρία μοναδική και αξέχαστη. Τα νερά του φαραγγιού, που έρχονται από το Μεσοπόταμο, αφού περάσουν το γεφύρι του Τζάνε, στο Πεταλίδι, χύνονται στην αγκαλιά του Μεσσηνιακού Κόλπου. Εάν κανείς ακολουθήσει το φαράγγι προς τα κάτω, θα φτάσει στη σπηλιά με τις υπέροχες πεταλούδες.

Πολυλίμνιο: Ο καταπράσινος παράδεισος με τις λίμνες και τους καταρράκτες στη Μεσσηνία [εικόνες]ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ρόλος του νονού και της νονάς δεν είναι μόνο για τη λαμπάδα και τα δώρα…

Efi Nika

Το «8ο Θαύμα του κόσμου»: Ο μυστηριώδης ναός του Αγίου Γεωργίου που κανείς δεν ξέρει πως χτίστηκε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Παντρέψου αυτόν που θα σε επιλέγει κάθε μέρα και θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια

Efi Nika