Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Ποιο ακριβώς είναι το κακό που κάνεις στο παιδί σου, όταν λες ψέματα για το σελφ τεστ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Υπάρχει ένα κρυφό, ένοχο μυστικό μεταξύ πολλών γονιών.

Συνήθως πρόκειται για τους “έλα μωρέ” γονείς. Γι’αυτούς που προφανώς θα στείλουν το παιδί στο σχολείο με μύξες και βήχα, ακόμα και εν καιρώ πανδημίας. Γι’αυτούς που θεωρούν όλους τους υπόλοιπους υπερβολικούς. Και που αν αποφασίσουν να πειθαρχήσουν στα μέτρα, θα το κάνουν βαρυγκωμώντας -και “κλέβοντας” με κάθε ευκαιρία.

Λίγο θα μας απασχολούσε τι κάνει ο κάθε γονιός, αν δεν επηρεάζονταν και οι γύρω τους με τις πράξεις τους.

Λίγο θα μας ένοιαζε το μυστικό τους, αν δεν εμπότιζε το μυαλό της επόμενης γενιάς με μια άκρως επικίνδυνη νοοτροπία. Αυτή της -με κάθε ευκαιρία- εξαπάτησης του συστήματος.

Μεγαλώνοντας μια γενιά εγωκεντρικών και αναίσθητων

Τα κρούσματα στα σχολεία το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί. Τα καλά νέα είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που νοσούν, συνήθως περνά τον κορωνοϊό με ελαφρά συμπτώματα. Τα κακά νέα είναι πως την ίδια ώρα όχι μία αλλά πολλές οικογένειες γίνονται άνω-κάτω.

Χρειάζεται να τρέξουν για rapid, τα οποία οι περισσότεροι αποφασίζουν να πληρώσουν για να γλυτώσουν αναμονές και ταλαιπωρία. Χρειάζεται να αποφύγουν να δουν δικούς τους ανθρώπους που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο, αν τυχόν έχουν νοσήσει. Και χρειάζεται να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε καθημερινή διενέργεια self test για να αποφευχθεί η διασπορά.

ΠΟΣΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;

Απάντηση δεν θα δώσουμε εμείς, γιατί θα μας αμφισβητήσετε. Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του παιδιάτρου κ. Γιώργου Χαρίτου: “Έμαθα ότι πετάτε τα self τεστ των παιδιών και λέτε ότι τα κάνατε. Έμαθα ότι ψάχνεστε για πλαστά πιστοποιητικά και ότι λέτε στο φαρμακείο να πληρώνετε ένα ποσό άπαξ για να σας δηλώνει τα rapid χωρίς να χρειαστεί να πηγαίνετε καν.

Ελπίζω να έμαθα λάθος.

Γιατί τότε ποτέ δεν θα γίνουμε άνθρωποι. Θα μείνουμε για πάντα η μοναδική Αφρικανική χώρα της Ευρώπης, όπως έλεγε ο Χαρρυ.”

Και ξέρετε κάτι; Δεν είναι μόνο, ότι με το να μην κάνετε με συνέπεια τα σελφ τεστ βάζετε σε κίνδυνο το παιδί σας και όλους τους υπόλοιπους με τους οποίους έρχεστε σε επαφή. Δεν είναι μόνο, ότι επιδεινώνετε έτσι την διασπορά και ταλαιπωρείτε έναν σωρό κόσμο. Υπάρχει κάτι χειρότερο που κάνετε στο παιδί σας, το οποίο τώρα ούτε καν το έχετε διανοηθεί: Το εκπαιδεύετε στην απάτη.

Όταν το παιδί σας ξέρει ότι πρέπει να κάνει τεστ και σας βλέπει να εκτυπώνετε ένα χαρτί που γράφει “ΑΡΝΗΤΙΚΟ” χωρίς να το έχει κάνει, καταλαβαίνει ΠΑΡΑ πολύ καλά τι πραγματικά του δείχνετε.

Γιατί τα παιδιά μαθαίνουν από τα παραδείγματα, όχι από τα λόγια μας.

Του δείχνετε με αριστοτεχνικό τρόπο πώς να εξαπατά το σύστημα. Του δείχνετε πώς να αμφισβητεί το κράτος. Το όποιο κράτος. Αυτό που οι Έλληνες πολίτες δημοκρατικά επιλέξαμε και εξίσου δημοκρατικά έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε. (Και που χρειάζεται να αλλάξουμε, προς το καλύτερο -αν μας ρωτάτε).

Μαθαίνετε, έτσι, στο παιδί σας, να μην νιώθει εμπιστοσύνη, ασφάλεια, σεβασμό στην κοινωνία στην οποία αύριο θα αποτελεί ενεργό πολίτη.

Και στην οποία ελπίζουμε, ότι δεν θα χρειάζεται πια να κάνουμε self test.

Αν και με τέτοιες νοοτροπίες, δεν μπορούμε να είμαστε και σίγουροι…

infokids.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1ος χωρισμός του έφηβου παιδιού σας: μια δύσκολη πίστα για… δυνατούς λύτες!

Efi Nika

Αν το φαγητό δεν αρέσει στο παιδί σας, του φτιάχνετε «το αγαπημένο του»;

Efi Nika

Οφείλουμε να μεγαλώσουμε αγόρια που θα σέβονται και θα εκτιμούν τις γυναίκες

Efi Nika