Newsitamea.gr
NEWS FEED ΥΓΕΙΑ

Η πνευματική σημασία των πόνων και των ασθενειών!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η πνευματική σημασία των πόνων και των ασθενειών.

Ακούμε ξανά και ξανά ότι όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο. Αυτό που δεν γνωρίζατε όμως είναι ότι αυτό ισχύει και για τον σωματικό πόνο.

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί εμφανίστηκε ένας ξαφνικός πόνος, υπάρχει ένα μήνυμα πίσω του.
Ορίστε λοιπόν το μυστήριο που κρύβεται σύμφωνα με το dailypositiveinfo:

Κεφάλι (Μαλλιά)
Κοινωνική δήλωση- Ο τρόπος με τον οποίο είναι φτιαγμένα τα μαλλιά σας λέει πολλά για εσάς. Είναι η δήλωση ενός ατόμου στην κοινωνία. Ελκύει επίσης σεξουαλικά. Η τάση διάφορων κουρεμάτων ή της φαλάκρας στους άνδρες τους αποδίδει μια εικόνα ως γαλήνια και ευγενικά άτομα. Η απώλεια μαλλιών μπορεί να συμβεί όταν αντιμετωπίζετε ξαφνικές αλλαγές στο πως βλέπετε τον εαυτό σας λόγω τραυματικών εμπειριών που είναι αντίθετες με την προηγούμενη κοινωνική σας δήλωση. Επίσης οι γενετικοί παράγοντες παίζουν ζωτικό ρόλο.

Δέρμα της κεφαλής
Πνευματική ευαισθησία- Ο ζωντανός ιστός του σώματος συνδέεται με τις ανώτερες αλήθειες. Τα ισχυρά ψυχικά φαινόμενα που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, προκαλούν μια ανάπτυξη του δέρματος η οποία προξενεί δυσφορία στο δέρμα του κεφαλιού.

Δέρμα
Κοινωνική ευαισθησία- Είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή και όταν αναστατώνεται δημιουργεί έκζεμα, εξανθήματα ή πιο σοβαρές δερματικές παθήσεις. Μπορεί να συμβεί σε άτομα που δεν αντέχουν τα μεγάλα πλήθη και πάρα πολλές αλληλεπιδράσεις.

Εγκέφαλος και νευρικό σύστημα
Επεξεργασία πληροφοριών- Ο εγκέφαλος είναι πραγματικά το κέντρο κάθε δραστηριότητας καθώς λαμβάνει διαφορετικά ερεθίσματα και αποφασίζει πως θα αντιδράσουμε. Από την ημικρανία έως την μηνιγγίτιδα η υπερφόρτωση πληροφοριών μπορεί να προκαλέσει διάφορες δυσλειτουργίες στον εγκέφαλο και στον νωτιαίο μυελό.

Κρανίο
Ψυχική αυτοσυγκράτηση- Το ποιοι είμαστε αντικατοπτρίζεται στα οστά του κρανίου. Οποιοδήποτε τραύμα ή ασθένεια που επηρεάζει αυτή την περιοχή περιορίζει όλα τα μέσα με τα οποία κάποιος παραμένει αληθινός στην μοναδική του ύπαρξη και προκαλεί κρίση ταυτότητας.

Πρόσωπο
Εκδήλωση συναισθημάτων- Η καταπίεση των συναισθημάτων μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ανεπιθύμητες διαταραχές στο πρόσωπο που κυμαίνονται από μερική παράλυση έως φλεγμονές, εξανθήματα, νευρολογικά τικ ή άλλες ανωμαλίες. Η εκδήλωση των συναισθημάτων σε δύσκολες καταστάσεις είναι η μόνη θεραπεία.

Αυτιά
Λήψη μηνυμάτων- Θα νιώθατε αποσυνδεδεμένοι από τον κόσμο αν δεν μπορούσατε να ακούσετε. Οι πόνοι στα αυτιά, οι εμβοές, οι μολύνσεις στο εσωτερικό του αυτού ή η απώλεια της ακοής υποδηλώνουν ένα «φράγμα στην λήψη μηνυμάτων» το οποίο δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Τα παιδιά βιώνουν πόνο στα αυτιά λόγω της υπερφόρτωσης ερεθισμάτων καθώς πρέπει να απαντήσουν και να αντιμετωπίσουν τόσα πολλά ερεθίσματα ταυτόχρονα. Οι ακουστικές ανωμαλίες δείχνουν επίσης ασυνήθιστες ψυχικές καταστάσεις όπου μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει με πνεύματα.

Μάτια
Αναγνώριση αντικειμενικών γεγονότων- Μερικές φορές δεν πιστεύουμε κάτι εκτός αν το δούμε με τα μάτια μας. Η σύγκρουση μεταξύ της εσωτερικής μας όρασης και των αντικειμενικών γεγονότων συχνά καταπονούν τα οπτικά νεύρα προκαλώντας πόνο, μειωμένη όραση ή άλλες ανωμαλίες. Οι παραισθήσεις, οι μαντικές ικανότητες ή τα «θεϊκά οράματα» σχετίζονται πολύ με την διόραση και αμφισβητούν τις έννοιες της πραγματικότητας.

Ιγμόρεια
Ψυχικά ηχοσυστήματα- Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ αυτών που λέμε και αυτών που θέλουμε να πούμε.

Τα ιγμόρεια στο πρόσωπο και στο κρανίο μπορούν να αντιδράσουν με την μορφή πίεσης και μόλυνσης υποδεικνύοντας τα κρυμμένα συναισθηματικά μηνύματα μεταξύ των λέξεων. Η μόνη θεραπεία είναι η ανοιχτή επικοινωνία σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μύτη
«Δοκιμάζοντας» τον αέρα που γύρω μας- Η μύτη είναι ο πιο άμεσος αισθητήριος δρόμος προς τον εγκέφαλο και μας ενημερώνει σε ενστικτώδες ή «ζωώδες» επίπεδο για την ασφάλεια μας, για την κοινωνική μας κατάσταση και για την φυσική σύνδεση μας με τους άλλους. Όταν παραμελείται αυτή η αίσθηση υπάρχει μια αντίδραση με την μορφή ρινορραγίας, πίεσης ή άλλων μολύνσεων στην ρινική κοιλότητα. Η θεραπεία είναι να περιβάλλετε τον εαυτό σας με μυρωδιές που σας κάνουν να αισθάνεστε σαν το σπίτι σας.

Χείλη
Κοινωνική πρόσκληση- Τα χείλη δηλώνουν μια πληθώρα συναισθημάτων από το χαρά, παρακίνηση και προσμονή μέχρι τρόμο και γκρίνια. Όταν τα συναισθήματα μας προς τους άλλους πληγώνονται σοβαρά μπορεί να βιώσουμε μια αντίδραση με τη μορφή πληγών, φουσκαλών ή ξεφλουδισμάτων. Έτσι, πρέπει να δουλέψετε για την κοινωνική σας επιθυμία και να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα μέσω της επικοινωνίας.

Στόμα, δόντια, ούλα
Εισερχόμενος πλούτος- Το εισερχόμενος αναφέρεται σε μια βασική μας ανάγκη η οποία είναι η κατανάλωση τροφής. Όταν αγχωνόμαστε π.χ. για τα οικονομικά μας, μπορεί να βιώσουμε μια αντίδραση με την μορφή πόνου, μολύνσεων ή άλλων πληγών στα δόντια, στα ούλα ή σε εσωτερικές περιοχές του στόματος. Η μείωση του άγχους μέσω του επαρκούς προγραμματισμού είναι χρήσιμη σε τέτοιες περιπτώσεις.

Λαιμός
«Κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά»- Τα οστά που δεν είναι ευθυγραμμισμένα, ο πόνος των νεύρων ή η δυσκολία κατά την κίνηση του κεφαλιού μπορεί να προκύψουν από την κλασική ανομοιότητα μεταξύ μιας ιδέας και της πραγματικότητας. Η μόνη θεραπεία είναι να περιορίσετε την ένταση.

Λαιμός και λάρυγγας
Η βασική λειτουργία τους είναι να σας βοηθούν να καταπίνετε αλλά επίσης και να εκφράζεστε. Μερικές φορές καταπίνουμε τα λόγια μας ή ακόμα και τα λόγια κάποιου άλλου έχοντας ως συνέπεια τον πονόλαιμο, την λαρυγγίτιδα ή ακόμα και δυσκολία στο να καταπιούμε. Το να βγάλετε τα συναισθήματα που έχετε κλείσει μέσα σας μπορεί να βοηθήσει.

Ώμοι
Κουβαλώντας το φορτίο- Ο πόνος, η απώλεια δύναμης, οι νευρικές διαταραχές στην περιοχή των ώμων είναι μια σαφής ένδειξη υπερβολικού «φορτίου» ή ευθυνών. Συχνά, δεν δίνουμε προτεραιότητα στις πραγματικές μας ευθύνες και έτσι αυτές πέφτουν πάνω μας βαραίνοντας μας. Συλλογιστείτε και κάντε ό, τι πρέπει να κάνετε.

Χέρια
Το πόσο κοινωνικοποιούμαστε ή αφήνουμε τους άλλους να μπουν στην ζωή μας εξαρτάται από εμάς και από αυτούς. Ο πόνος, η αδυναμία, το μούδιασμα ή άλλη δυσφορία στα χέρια είναι αποτέλεσμα της τοξικότητας στις σχέσεις. Είναι απαραίτητο να λάβουμε μέτρα και να εντοπίσουμε την πηγή του προβλήματος ενώ δουλεύουμε για την επίλυση του.

Καρποί
Έχετε παρατηρήσει ποτέ πως κάποιοι σπάνε πιο εύκολα τους καρπούς ενώ άλλοι είναι πιο άκαμπτοι; Αυτό δείχνει την ποικίλη κοινωνική μας στάση και ο «τραυματισμός» της μπορεί να προκαλέσει πόνο, φλεγμονές στις αρθρώσεις, αδυναμία ή άλλες διαταραχές στους καρπούς. Το να ξαναχτίσετε την αυτοπεποίθηση και την κοινωνική σας σταθερότητα μπορεί να σας βοηθήσει.

Δάχτυλα και παλάμες
Αυτά τα μέρη συμβολίζουν την εργασία και το επάγγελμα σας. Οποιαδήποτε δυσφορία σε αυτή την περιοχή δείχνει μια αντίδραση με την μορφή πόνου, αδυναμίας ή άλλων διαταραχών που υποδεικνύει τις μετρημένες επιλογές στην καριέρα σας ή τις αλλαγές.

Πλευρά και κορμός
Όταν ο προσωπικός μας χώρος δέχεται εισβολή βιώνουμε μια αντίδραση με την μορφή τραυματισμών, πόνου ή άλλων διαταραχών στα πλευρά και στους γύρω μυς. Μερικές φορές πρέπει να προσαρμοστούμε στις αλλαγές και να λάβουμε μέτρα για να είμαστε λιγότερο άκαμπτοι, θέτοντας πρακτικά όρια.

Πνεύμονες
Όταν ο προσωπικός σας χώρος ασφυκτιεί ή όταν δεν μπορείτε να απομακρυνθείτε από τοξικούς ανθρώπους προκαλείται μια αντίδραση από τους πνεύμονες που οδηγεί σε άσθμα, βήχα, αναπνευστικές λοιμώξεις ή άλλες παθήσεις. Ανακατασκευάστε τον προσωπικό σας χώρο και να είστε ο εαυτός σας.

Καρδιά
Όλοι έχουμε τις δεσμεύσεις μας και ζούμε για τα πράγματα που αγαπάμε. Όταν αυτή η φυσιολογική ροή της ζωής διακόπτεται αντιμετωπίζουμε διάφορες αντιδράσεις όπως ακανόνιστο καρδιακό παλμό, ανωμαλίες στην ροή του αίματος ή ακόμα και καρδιακή προσβολή. Υποδεικνύουν την ανάγκη να επαναξιολογήσετε την ζωή σας.

Διάφραγμα
Όταν δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε αισθανόμαστε απογοητευμένοι, θυμωμένοι, καταθλιπτικοί ή ληθαργικοί με αποτέλεσμα να προκαλούνται ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό, στην αρτηριακή πίεση, στον έλεγχο της αναπνοής ή στην κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Προσπαθήστε να βρείτε πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους.

Ενδοκρινικό σύστημα
Κυβερνούμαστε από αρκετές δυνάμεις όπως από τον νόμο, τον/την σύζυγο, την οικογένεια, τις παραδόσεις, το πεπρωμένο κλπ. Όταν δεν μπορούμε να οδηγηθούμε προς την ίδια κατεύθυνση με τα παραπάνω, αντιμετωπίζουμε ανωμαλίες στο βάρος, ενεργειακές κρίσεις όπως εξάντληση ή αϋπνία, διακυμάνσεις στην θερμοκρασία του σώματος και άλλες μεταβολικές αλλαγές. Μην δίνετε σε κανέναν το κλειδί της ευτυχίας σας.

Συκώτι
Συχνά αποθαρρυνόμαστε και κρίνουμε αυστηρά τον εαυτό μας ή νιώθουμε απελπισία και βιώνουμε μια αντίδραση από αυτό το εσωτερικό όργανο του οποίου η δουλειά για το σώμα είναι ίδια με την λειτουργία της ψυχής για ολόκληρο τον εαυτό μας. Η ανισορροπία του πνεύματος προκαλεί ακαθαρσίες στο αίμα, σκλήρυνση ή φλεγμονές του ήπατος και άλλες πιθανώς θανατηφόρες διαταραχές. Διώξτε τα άχρηστα πράγματα από την ψυχή σας.

Χοληδόχος κύστη
Η χολή είναι ένα ισχυρό αναλυτικό οξύ που εκκρίνεται από το συκώτι και αποθηκεύεται στην χοληδόχο κύστη για μεταγενέστερη έκκριση στα πεπτικά όργανα. Το άγχος για την ανάλυση της ζωής μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό οξύ στο στομάχι, δυσπεψία, πόνο ή φλεγμονή της χοληδόχου κύστης. Είναι καλό να εκφράσετε ειλικρινά τις κριτικές απόψεις σας και να απελευθερώσετε τα συναισθήματα σας.

Στομάχι
Η ναυτία, η έλλειψη όρεξης, η νεύρωση στομάχου, η ανάπτυξη έλκους και άλλες τέτοιες ανισορροπίες υποδηλώνουν την «πείνα» για φιλοδοξία. Δουλέψτε για τα όνειρα σας και ακολουθήστε τα.

Λεπτό έντερο
Όταν η ικανότητα μας να προσχωρήσουμε για την επίτευξη των στόχων μας είναι μειωμένη, μπορεί να βιώσουμε δυσφορία στο λεπτό έντερο, κράμπες, καψίματα, πόνο ή συσσώρευση αερίων του εντέρου και άλλα πεπτικά προβλήματα. Τα λογικά σχέδια θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε μια τέτοια κρίση.

Σπλήνα
Το φούσκωμα, τα αέρια, η διάρροια, η εξάντληση ή ο πόνος στην περιοχή της μέσης και της κοιλιάς δείχνουν μια προβληματική οικιακή ατμόσφαιρα. Λίγη φροντίδα από την οικογένεια μπορεί να βοηθήσει.

Πάγκρεας και επίπεδα σακχάρου στο αίμα
Οι ανισορροπίες του σακχάρου στο αίμα συμπεριλαμβανομένης της υπογλυκαιμίας και του διαβήτη δείχνουν ότι είστε τόσο «γλυκοί» που παραμελείτε τις ανάγκες σας για τις ανάγκες των άλλων. Ήρθε η ώρα να εστιάσετε στον εαυτό σας.

Παχύ έντερο
Ο πόνος, η φλεγμονή, η αιμορραγία ή ακόμα και ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του προστάτη μπορούν να συμβούν εξαιτίας ενός τραύματος του παρελθόντος. Η επίλυση είναι πολύ σημαντική.

Νεφρά
Το βάρος της οικογενειακής κληρονομιάς ή της παράδοσης μπορεί να μην είναι πάντα ευπρόσδεκτο και αν δεν έχει επιλυθεί μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις, πέτρες στα νεφρά ή ακόμα και νεφρική ανεπάρκεια. Η αυτό- απελευθέρωση είναι η μόνη διαφυγή.

Κύστη
Όταν δεν μπορείτε να μοιραστείτε το βάρος των συναισθημάτων σας η προκαλούμενη αντίδραση είναι η δυσκολία στην απελευθέρωση ούρων από την ουροδόχο κύστη. Οι πιέσεις της κοινωνικής κατάστασης μπορεί να μολύνουν την ουροδόχο κύστη και την ουροποιητική οδό οδηγώντας σε ακράτεια ή λοιμώξεις στο ουροποιητικό σύστημα. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι ακόμα μια ένδειξη υπερβολικής βαρύτητας στην σχέση σας με την κοινωνία. Το να χαλαρώσετε το σώμα σας έχει ζωτική σημασία.

Αναπαραγωγικά όργανα
Η δυσφορία ή η δυσλειτουργία στα γεννητικά όργανα είναι ένα σημάδι για να εξετάσετε τις σεξουαλικές σας επιθυμίες, να προσπαθήσετε να καταλάβετε την έμφυτη επιθυμία να αναδημιουργήσετε καθώς και τους ανθρώπους και τις σ3ξουαλικές συμπεριφορές που σας ελκύουν. Το πάζλ της δημιουργικής κρίσης μπορεί να λυθεί από εσάς.

Σπονδυλική στήλη
Πόνοι, σπασμοί, ανωμαλίες στις νευρικές ροές και άλλα προβλήματα προέρχονται από το ότι είστε εξαιρετικά άκαμπτοι ως προς τις απόψεις σας για την ζωή. Η γιόγκα και το μασάζ μπορούν να σας βοηθήσουν αλλά πρέπει επίσης να εστιάσετε στην διόρθωση της στάσης σας στην ζωή.

Ιερό Οστό
Κάθε φορά που κάποιος βιώνει οτιδήποτε προκαλεί την σχέση του με το θεϊκό, μπορεί να υπάρξει μια αντίδραση με την μορφή πόνου στο ιερό οστό, κακής ευθυγράμμισης των οστών ή άλλων τραυματισμών. Η επανευθυγράμμιση με το θεϊκό μέσω του διαλογισμού μπορεί να βοηθήσει.

Γοφοί
Η γήρανση ή οι ξαφνικές απαιτήσεις για γρηγορότερη πρόοδο μπορούν να προκαλέσουν τραύματα στους γοφούς καθώς διαταράσσουν τον ρυθμό της ζωής. Εξαρτάται από εσάς το να αποφασίσετε αν θέλετε να κινείστε πολύ γρήγορα ή πολύ αργά.

Πόδια
Οτιδήποτε αναστατώνει ή αλλάζει την ικανότητα σας να υποστηρίζετε τον εαυτό σας μπορεί να προκαλέσει μια αντίδραση με την μορφή πόνου, τραυματισμού, καταπόνησης ή άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με τα πόδια. Κάντε βήματα προς την ολική αυτό-ανάπτυξη.

Γόνατα
Το να νιώθετε πως μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε εμπόδια για το μεγαλύτερο καλό της οικογένειας, της δουλειάς ή της κοινωνίας, σας λυγίζει για χάρη του καθήκοντος. Μπορεί να εκδηλωθεί με την μορφή πόνου, ανωμαλιών στα νεύρα ή άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με τα γόνατα. Μάθετε να δίνετε προτεραιότητα και να λέτε τις ανάγκες σας.

Αστράγαλοι
Το να αγχώνεστε για το ποια πορεία πρέπει να ακολουθήσετε ή το να έρχεστε σε συγκρούσεις με τους άλλους για το που πρέπει να κατευθυνθείτε μαζί μπορούν να προκαλέσουν πόνο, καταπόνηση ή τραυματισμό στους αστραγάλους. Λύστε αυτή την διαμάχη με τους γύρω σας.

Δάχτυλα των ποδιών
Πόνος, τραυματισμοί και άλλα προβλήματα στα δάχτυλα και στο πάνω μέρος του ποδιού ή στα νύχια μπορούν να προκύψουν λόγω του ότι δεν υπερασπίζεστε την ζωή σας. Δεν μπορείτε πάντα να παραδίνεστε στις καταστάσεις και πρέπει να σκέφτεστε και τον εαυτό σας και τους άλλους όταν αποφασίζετε.

Πέλμα
Το δέρμα των ποδιών μας είναι σε συνεχή επαφή με την Μητέρα Γη και φέρνει το άγχος που μπορεί να έχουμε για την Φύση. Τραυματισμοί ή άλλα προβλήματα στα πέλματα δείχνουν μεγαλύτερη ανάγκη για νατουραλισμό στον τρόπο ζωής σας. Η κηπουρική, η πεζοπορία, η κολύμβηση, ακόμα και το περπάτημα χωρίς παπούτσια μπορεί να ανακουφίσει τα πέλματα.

Μάγεια Τ.

ΠΗΓΗ: www.awakengr.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…

Efi Nika

Θρήvoς στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε παιδί 3,5 ετών από παρβοϊό – Συναγερμός σε παιδικό σταθμό με 11 κρούσματα

Efi Nika

Αρθρίτιδα στα γόνατα: Πώς επηρεάζει τον κίνδυνο το ποδήλατο

Efi Nika