Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πλούσιοι γονείς κράτησαν το σπέρμα του νεκρού γιου τους που σκοτώθηκε σε τροχαίο για να δημιουργήσουν το εγγόνι τους!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πλούσιοι γονείς κράτησαν το σπέρμα του νεκρού γιου τους που σκοτώθηκε σε τροχαίο για να δημιουργήσουν το εγγόνι τους.

Ένα πλούσιο ζευγάρι από τη Βρετανία έχει αποκτήσει «εγγονό» χρησιμοποιώντας σπέρμα από τον νεκρό γιο τους.

Το ζευγάρι πήρε την απόφαση να συλλέξει το σπέρμα μετά το θάνατο του μοχαχογιού τους, ο οποίος πέθανε σε δυστύχημα με μοτοσικλέτα.

Παραβλέποντας αυστηρούς νόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, το σπέρμα καταψύχθηκε και μετέβη στις ΗΠΑ, όπου το ζευγάρι, ηλικίας 50 ετών, επέλεξε να χρησιμοποιήσει τεχνικές επιλογής φύλου για να δημιουργήσει έναν νέο αρσενικό κληρονόμο, ο οποίος γεννήθηκε χρησιμοποιώντας ωάρια δωρητή και παρένθετη μητέρα.

Even the doctor who helped a British couple create a 'designer grandson' from the sperm of their dead sperm, Dr David Smotrich (pictured) has admitted their case is unusual

Το αγόρι είναι τώρα τριών ετών και ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο με τους παππούδες του.

Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη περίπτωση του είδους της στο Ηνωμένο Βασίλειο – και είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει τεράστιες ηθικές ανησυχίες.

Ακόμη και ο εμπλεκόμενος γιατρός – ο κορυφαίος ειδικός στον τομέα της εξωσωματικής, Δρ. David Smotrich – έχει παραδεχθεί ότι η υπόθεση ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστη.

Dr Smotrich says he helped the couple at his pioneering La Jolla IVF clinic in California (pictured)

Ο Δρ. Smotrich λέει ότι υποδέχθηκε το ζευγάρι στην πρωτοποριακή κλινική του La Jolla IVF, στην Καλιφόρνια.

Ο γιατρός είπε ότι κατάλαβε πως ο γιος του ζευγαριού – ο οποίος ήταν άγαμος – δεν είχε δώσει την επίσημη συναίνεση για τη χρήση του σπέρματός του σε περίπτωση θανάτου του.

Νομικοί επιβεβαίωσαν ότι αυτό σημαίνει πως όσοι ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να έχουν διαπράξει εγκληματική πράξη και πως θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν δίωξη.

Ο Δρ. Smotrich είπε: “Το ζευγάρι έχασε το γιο του κάτω από τις πιο τραγικές συνθήκες. Απλώς ήθελαν έναν κληρονόμο και ένα εγγόνι. Ήταν χρέος μας να τους βοηθήσουμε.”

Η αξιοσημείωτη υπόθεση ξεκίνησε όταν το ζευγάρι, που περιγράφεται από τον Δρ. Smotrich ως εξαιρετικά πλούσιο και από μια αξιοθαύμαστη οικογένεια, έχασε το γιο του σε ηλικία 26 ετών πριν από τέσσερα χρόνια.

Ένας ουρολόγος πήρε το σπέρμα του νεκρού – το οποίο μπορεί να επιβιώσει μέχρι και 72 ώρες μετά το θάνατο – και αμέσως το κατέψυξε.

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο, το σπέρμα μεταφέρθηκε στην κλινική του Δρ. Smotrich, χρησιμοποιώντας έναν ειδικευμένο ιατρικό κλιματισμό.

Ο Δρ. Smotrich, πρωτοπόρος στην εξωσωματική ο οποίος δημιούργησε το πρώτο μωρό του σωλήνα για ζευγάρι ομοφυλοφίλων το 1997, ήταν υπεύθυνος για μία άλλη πρωτιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 2001, όταν βοήθησε τον επιχειρηματία με έδρα το Berkshire κο Ian Mucklejohn να γίνει ο πρώτος μπαμπάς που απέκτησε τρίδυμα με εξωσωματική.

IVF treatment. The child, believed to be three-years-old now, was born via eggs and surrogate

Ο γιατρός είπε: “Η δημιουργία ενός παιδιού χρησιμοποιώντας μεταθανάτιο σπέρμα είναι εξαιρετικά σπάνια. Το έκανα μόνο πέντε φορές.”

“Αυτό το ζευγάρι ήταν απελπισμένο να δημιουργήσει έναν κληρονόμο. Ήθελαν ένα αγόρι.”

“Αυτό που κάναμε δεν είναι διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η επιλογή φύλου δεν είναι νόμιμη.”

Περίπου πέντε μωρά το χρόνο γεννιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το θάνατο του πατέρα τους. Συνήθως το σπέρμα εξάγεται ενώ οι άντρες είναι ακόμα ζωντανοί, ή τα παιδιά γεννιούνται από κατεψυγμένα έμβρυα που δημιουργήθηκαν από ένα ζευγάρι πριν από τον θάνατο του πατέρα.

Αλλά αυτή μπορεί να είναι η πρώτη περίπτωση στο Ηνωμένο Βασίλειο στην οποία ένα μωρό γεννιέται από σπερματοζωάρια που συλλέχθηκαν μετά θάνατον. Άλλες περιπτώσεις υπήρξαν στην Ινδία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Ο καθηγητής Allan Pacey, πρώην πρόεδρος της Βρετανικής Εταιρείας Γονιμότητας, δήλωσε: “Εάν ο γιος στην περίπτωση αυτή δεν είχε απευθυνθεί σε κλινική και δεν είχε υπογράψει τα απαραίτητα έντυπα συγκατάθεσης για μεταθανάτια συλλογή, αποθήκευση και χρήση του σπέρματός του, τότε έχουμε να κάνουμε με μια εγκληματική πράξη.”

Η διευθύντρια του γραφείου του Δρ. Smotrich, Diane Batzofin, δήλωσε: “Έλαβα μια κλήση από τη μητέρα του νεκρού. Αυτό ήταν ένα πάντρεμα της επιστήμης και της ψυχής. Η μητέρα του μου είπε ότι αυτό θα ήθελε ο γιος της.”

Ο Δρ. Smotrich είπε ότι το ζευγάρι ήταν «πολύ συγκεκριμένο» για τον «τύπο» της δότριας των ωαρίων και της παρένθετης μητέρας, επιμένοντας σε άτομα που ταιριάζουν με το είδος της γυναίκας που πίστευαν ότι ο γιος τους θα είχε παντρευτεί όσον αφορά τη φυσική εμφάνιση, τη διάνοια και την εκπαίδευση.

Diane Blood with sons Liam, four, and Joel, 16-months, shows birth certificates bearing the name of their father, outside Sheffield District Register Office in 2003

Η διαδικασία -συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών της δότριας ωαρίων και της παρένθετης μητέρας, καθώς και τα έξοδα νοσοκομείων- εκτιμάται ότι κοστίζει 60.000 με 100.000€.

Το ζευγάρι επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την ολοκλήρωση των επίσημων εγγράφων που αποδεικνύουν ότι είναι οι νόμιμοι γονείς του παιδιού.

Ο Δρ. Smotrich είπε ότι λαμβάνει κάθε χρόνο κάρτες Χριστουγέννων από την οικογένεια. Ισχυρίστηκε ότι βοήθησε πολλά άλλα άτομα υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών καθώς και μέλη βασιλικών οικογενειών που επιδιώκουν να παρακάμψουν τους νόμους της Βρετανίας.

Ο γιατρός είπε ότι δεν είχε καμία ηθική αντίρρηση να βοηθήσει το ζευγάρι και επιβεβαίωσε ότι το υπόλοιπο σπέρμα καθώς και τρία έμβρυα έχουν μείνει αποθηκευμένα.

“Δεν είμαι εδώ για να κρίνω ποιος πρέπει να γίνει γονέας,” είπε.

“Σε αυτή την περίπτωση, από ό, τι μου είπαν οι γονείς, ο γιος τους ήθελε πολύ να αποκτήσει παιδιά. Είμαι χαρούμενος που βοήθησα ένα τραγικό συμβάν να έχει ένα ευτυχές αποτέλεσμα.”

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ρόλος του νονού και της νονάς δεν είναι μόνο για τη λαμπάδα και τα δώρα…

Efi Nika

Το «8ο Θαύμα του κόσμου»: Ο μυστηριώδης ναός του Αγίου Γεωργίου που κανείς δεν ξέρει πως χτίστηκε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Παντρέψου αυτόν που θα σε επιλέγει κάθε μέρα και θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια

Efi Nika