Newsitamea.gr
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Πληρωμές και για τις ενστάσεις στην κάρτα σίτισης και το επίδομα ενοικίου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

67269d44554beecb86726460e2e21eeb_L-1

Πληρωμές και για τις ενστάσεις στην κάρτα σίτισης και το επίδομα ενοικίου

Ξεχωριστές αποφάσεις με τις οποίες εντάσσονται περιπτώσεις πολιτών που είχαν υποβάλλει ενστάσεις, που εγκρίθηκαν, στην καταβολή της επόμενης δόσης, για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης, που είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 25 Ιανουαρίου, υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου.

Όπως προκύπτει από τις αποφάσεις οι δικαιούχοι, αναμένεται να λάβουν μαζεμένες τρεις δόσεις, την ερχόμενη Δευτέρα. Πιο συγκεκριμένα, προστέθηκαν 2.247 δικαιούχοι της δωρεάν επανασύνδεσης και παροχής ρεύματος,

706 δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου και 2.403 δικαιούχοι της επιδότησης σίτισης. Ειδικά για τους επιπλέον ωφελούμενους του επιδόματος ενοικίου, η πρόσθετη δαπάνη που εγκρίθηκε φτάνει στο ποσό των 852.840 ευρώ, ενώ για την επιδότηση σίτισης, ανέρχεται σε 2.871.720 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η εντολή που έχει δοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, είναι να καταβάλλουν μαζικά τα ποσά που οφείλονται σε αυτή την ειδική κατηγορία δικαιούχων, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η πληρωμή τους, μαζί με όλων των υπολοίπων. Έτσι, εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει πιο εύκολα, η μετάβαση από την σημερινή κατάσταση, στο μοντέλο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που βάσει μνημονικής δέσμευσης πρέπει να ξεκινήσει σταδιακά από τον Απρίλιο και μετά, για να επεκταθεί σε όλη τη χώρα έως το τέλος του έτους.

Φυσικά το πρόβλημα (παρα την απόφαση του Υπουργείου) παραμένει για όσους δικαιώθηκαν απο τις ενστάσεις για το πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς ακόμα και σήμερα 19/1 δεν έχουν λάβει τις κάρτες σίτισης αλλά και τα Pin απο την Εθνική Τράπεζα με αποτέλεσμα ακόμα και να γίνει η πίστωση στις κάρτες να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ποσα. Ελπίζουμε άμεσα να λυθεί αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα……

Απο τον Βασιλη Αγγελόπουλο ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτακτο επίδομα 350 ευρώ στις 30 Μαΐου: Αν έχεις παιδί που πάει Λύκειο είναι κρίμα να το χάσεις – Ποιοι το παίρνουν

Efi Nika

Έχει μόνο 1 όρο και το πήρες: Ξεκινά το επίδομα των 1.320 ευρώ για τρόφιμα, είδη βασικής ανάγκης και σχολικά

Efi Nika

Παίρνεις 2.400€ στο χέρι με 1 απλή αίτηση: Το άγνωστο επίδομα που δικαιούνται πολλοί αλλά το ξέρουν ελάχιστοι

Efi Nika