Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πείτε όχι στο ρατσισμό και ναι στην ανθρωπιά, ακόμα και μέσα στο ασανσέρ-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

maxresdefault

Πείτε όχι στο ρατσισμό και ναι στην ανθρωπιά, ακόμα και μέσα στο ασανσέρ-ΒΙΝΤΕΟ

Έχετε ¨πιάσει¨ τον εαυτό σας να βρίσκετε μέσα στο ασανσέρ και να φοβάται; Όχι από κλειστοφοβία, αλλά επειδή ο/οι συνεπιβάτης/ες είναι διαφορετικού χρώματος από εσάς; Γιατί νομίζετε πως ένα μαύρος μπορεί σε ένα κλειστό χώρο να σας επιτεθεί ή να σας κλέψει;   Εάν ναι, το βίντεο σας αφορά άμεσα! Εάν όχι και πάλι αξίζει να το δείτε.

Ο ρατσισμός έχει πολλά επίπεδα και πολλούς φόβους. Ίσως περισσότερα από όσοι οι όροφοι που ανεβαίνει ένα ασανσέρ. Μπαίνει μέσα ένας μαύρος, ένας άραβας, ένας άλλος άνθρωπος που διαφέρει από εσάς και νιώθετε αμέσως τον εαυτό σας να μπαίνει σε άμυνα. Μα δεν υπάρχει λόγος, να είστε ρατσιστές! Αν είναι να σας επιτεθεί κάποιος, δε θα το κάνει επειδή έχει άλλη εθνικότητα, αλλά έχει αυτό το σκοπό εξ’ αρχής.

Άρα θα μπορούσε να είναι Έλληνας, μετανάστης, αλλοδαπός, άλλης εθνικότητας ή φυλής. Θα μου πείτε: τόσα και τόσα έχουμε δει να γίνονται! Εν μέρει λοιπόν θα σας δικαιολογήσω, εν μέρει όμως θέλω να σας θυμίσω ότι εγκλήματα διαπράττουν όλοι. Ανεξάρτητου χρώματος όλοι είναι ικανοί για ένα έγκλημα, δυστυχώς!

Προτείνω να είστε επιφυλακτικοί όπως με τον κάθε άγνωστο/η, όχι όμως σε σημείο που να γίνεστε προσβλητικοί στον καθένα που έχει αλλάξει χώρα και προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Οι περισσότεροι έχουμε συγγενείς και φίλους που ζουν στο εξωτερικό …δε νομίζω ότι κανείς μας θα ήθελε να ξέρει, ότι αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο! Πείτε όχι στο ρατσισμό και ναι στην ανθρωπιά!

[youtube id=”SbQczqWxF7I” width=”620″ height=”360″]

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: youtube

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίση πανικού ή κρίση άγχους; Μάθε πως να τα ξεχωρίζεις και τις θεραπείες τους

Βογιατζής Ηλίας

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου διεγνώστη με καρκίνο του μαστού – Η ανάρτησή της – Οι 5 πιο συχνές παρανοήσεις

Efi Nika

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika