Newsitamea.gr
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο σκοτώνει ιούς και σούπερ-μικρόβια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένα πειραματικό αντικαρκινικό φάρμακο μπορεί να σκοτώνει τα μικρόβια που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, καθώς και πολλούς επικίνδυνους ιούς, από τον HIV έως τον Έμπολα, σύμφωνα με νέα ευρήματα.

Οι επιστήμονες λένε ότι το φάρμακο μπορεί επίσης να αποδειχθεί αποτελεσματική θεραπεία για όλους τους τύπους της γρίπης, καθώς και να εξαλείψει βακτήρια τα οποία έχουν γίνει απόρθητα στα συμβατικά φάρμακα.

Όλ’ αυτά οφείλονται στο ότι διασπά τους παθογόνους μικροοργανισμούς και τους καρκίνους σε φθαρμένα κύτταρα, αφήνοντας ταυτοχρόνως ανέπαφο το υπόλοιπο σώμα.

Τα πρώτα αποτελέσματα από έρευνες στο εργαστήριο ήταν τόσο εντυπωσιακά, ώστε ήδη η φαρμακευτική εταιρεία που το αναπτύσσει προγραμματίζει να αρχίσει στη Βρετανία κλινική μελέτη σε φορείς ανθεκτικών μορφών του ιού HIV/AIDS.

Στις ΗΠΑ, οι ένοπλες δυνάμεις το εξετάζουν ως πρώτη γραμμή άμυνας εναντίον επιδημιών που οφείλονται σε ιούς όπως ο Έμπολα, καθώς και ως όπλο εναντίον των υπερανθεκτικών βακτηρίων MRSAκαι E.coli.

Όπως αναφέρουν οι «Times» του Λονδίνου, το φάρμακο είναι γνωστό με την κωδική ονομασία AR-12 και ανακαλύφθηκε πριν από μία δεκαετία από επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, οι οποίοι πραγματοποιούσαν πειράματα με το παυσίπονο σελεκοξίμπη.

Σύντομα αντιλήφθηκαν ότι το AR-12, το οποίο είναι παράγωγο της σελεκοξίμπης, είχε ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες και μία κλινική μελέτη έδειξε ότι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε μορφή δισκίου για τη θεραπεία συμπαγών όγκων.

Τώρα, όμως, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Commonwealth της Βιρτζίνια (VCU) ανακοίνωσαν ότι μπορεί να δράσει και εναντίον βακτηριακών και ιογενών λοιμώξεων.

Τα νέα ευρήματα δημοσιεύονται στην «Επιθεώρηση Κυτταρικής Φυσιολογίας» (JCP).

Πηγή :tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι μπορεί να πάθετε από το μπουκάλι νερού όταν το χρησιμοποιείτε πολλές φορές

Efi Nika

Πόνος σε αυχένα και μέση: Ποια είναι η πιο σύγχρονη θεραπεία αντιμετώπισης;

Efi Nika

Γιατί ξυπνάμε λίγο πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι;

newsitamea