Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πίνετε ζεστό νερό; Γνωρίστε τα οφέλη του για την υγεία-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το νερό είναι συνώνυμο της ζωής και της υγείας.

Αν και οι περισσότεροι προτιμούν το νερό παγωμένο ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, η κατανάλωση ζεστού νερού έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι το ζεστό νερό ωφελεί την πέψη και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Γι’ αυτό και πίνουν ζεστό νερό μόλις ξυπνήσουν και μετά τα γεύματα.

Το ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και εξισορροπεί τη θερμοκρασία του σώματος, η οποία την ώρα που ξυπνάμε είναι συνήθως χαμηλότερη από το φυσιολογικό.

Δείτε στο παρακάτω video τα οφέλη από την κατανάλωση ζεστού νερού:

Οι γιατροί συχνά συνιστούν να πίνουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό το πρωί, συνήθως ανακατεμένο με πλούσιο σε πολυφαινόλες λεμόνι ή με τσάι που μειώνει τη δραστηριότητα των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό.

Η κατανάλωση ζεστού νερού αυξάνει τη σύσφιξη των εντέρων, γεγονός που βελτιστοποιεί τις κενώσεις. Σε αντίθεση με το ζεστό νερό, το επεξεργασμένο κρύο νερό στερείται πολλών βασικών ορυκτών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα για τον πεπτικό σωλήνα κατά την κατανάλωση ενός γεύματος. Ενώ το πόσιμο ζεστό νερό μπορεί να μην έχει και την τέλεια γεύση, παρουσιάζει σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, τα παρακάτω οφέλη για τον οργανισμό

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Η μέθοδος που ανακουφίζει 7 στους 10 με φυσικό τρόπο

Efi Nika

6 διατροφικές συνήθειες που βοηθούν στη μείωση της κυτταρίτιδας

Efi Nika

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika