Newsitamea.gr
CELEBRITY

Ποιοι star πάσχουν από άσθμα και δεν το κρύβουν;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ποιοι star πάσχουν από άσθμα και δεν το κρύβουν;

Το άσθμα δεν κάνει διακρίσεις. ΄΄Χτυπά”  επώνυμους και μη μικρούς και μεγάλους. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από αυτό παγκοσμίως, με τα παιδιά να υποφέρουν σε διπλάσιο ποσοστό απ ότι οι ενήλικες.
Ο θάνατος της Αλεξίας Αλεξιάδου, κόρη της Βέφας Αλεξιάδου, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο κατέδειξε ότι η νόσος θέλει προσοχή ενώ μπορεί να γίνει επικίνδυνο αν δεν ληφθούν μέτρα. Να υπενθυμιστεί εδώ πως από την ίδια αιτία έχασε την ζωή της  στα 33 της χρόνια και η ηθοποιός Σάρλοτ Κόλμαν που είχε συμμετάσχει στην ταινία τέσσερις γάμοι και μια κηδεία.

Τι πρέπει να ξέρουμε για το άσθμα!!!

Το άσθμα είναι από τις πιο κοινές αναπνευστικές ασθένειες και το συχνότερο χρόνιο νόσημα στα παιδιά. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από αυτό.

Ο συχνότερος τύπος άσθματος είναι το αλλεργικό άσθμα αφού περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με άσθμα έχουν αλλεργία.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας, η αλλεργία αποτελεί ένα από τα αδιαμφισβήτητα σύμβολα της σύγχρονης εποχής.

Ο όρος ‘αλλεργία’ πρωτοχρησιμοποιήθηκε στις αρχές του 20ό αιώνα, αφού πρωτύτερα ήταν μια άγνωστη οντότητα. Παρ’ όλα αυτά, όντας μια πολύ ‘πρόσφατη’ νόσος, έφτασε μέσα σε λίγες δεκαετίες να είναι η συχνότερη μη-λοιμώδης πάθηση στον ανθρώπινο πληθυσμό και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το αλλεργικό άσθμα επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής, ενώ μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να θέσει και σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των ασθενών.

Παρόλα αυτά, πολλοί ασθενείς με άσθμα, παραμένουν χωρίς διάγνωση αλλά και χωρίς τη σωστή αντιμετώπιση, που είναι πλέον εφικτή χάρις τα πολλαπλά εργαλεία που έχουν γιατροί και ασθενείς στη διάθεσή τους. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.. Τι πρέπει να ξέρουμε για το άσθμα 

Σάρα Στόουν

 

Η σέξι και γοητευτική ηθοποιός, ιδιαίτερα γνωστή για τη συμμετοχή της στην ταινία “Βασικό ένστικτο”  ταλαιπωρείται από άσθμα.

Λίντσει Λόχαν

Η Λίντσει Λόχαν πάσχει από άσθμα και συχνά πυκνά αντιμετωπίζει δυσφορία και προβλήματα με την αναπνοή της.

Μπόνο

Ο Μπόνο των U2 υποφέρει από την νόσο άσθμα ήδη από μικρό παιδί.

 Ντέιβιντ Μπέκαμ

Τελικά το άσθμα δεν κάνει διακρίσεις αφού ακόμη και αθλητές μπορούν να ζουν με αυτό.

Έλλη Κοκκίνου

 

Το ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν κόντεψε να χάσει τη ζωή της, αποκάλυψε  πρόσφατα η Έλλη Κοκκίνου: Όπως δήλωσε « η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου, ήταν έντεκα χρόνια πριν, όταν πήγα να χάσω τη ζωή μου από το άσθμα!» δήλωσε η τραγουδίστρια!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

«Έσκασαν» τα ευχάριστα νέα για την Κέιτ Μίντλετον: Μεγάλες χαρές 2 μήνες μετά την διάγνωση με καρκίνο – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika