Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πήγε εκδρομή και κατέληξε σε επείγον χειρουργείο: Πώς χάρη σε μια σέλφι 33χρονη διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μία σέλφι άλλαξε τη ζωή μιας 33χρονης, καθώς διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και κατέληξε σε επείγον χειρουργείο.

Ειδικότερα, πριν από οκτώ χρόνια, η Megan Troutwine ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να δει τον ξάδερφό της, Tony Martinez, ο οποίος ζούσε στο Χάρλεμ.

Όπως υπογράμμισε στην «The Post» η 33χρονη από το Χάντσον της Φλόριντα, «διασκεδάσαμε τόσο πολύ! Απλά τραβούσαμε φωτογραφίες και βλέπαμε τις τοποθεσίες» και πρόσθεσε «όταν έχεις οικογένεια, που μένει εκεί, η καρδιά σου χτυπάει διαφορετικά σε αυτούς τους δρόμους».

Την ώρα που βρισκόταν στο Midtown, επισκέφθηκαν το Rockefeller Center και η Troutwine σταμάτησε, για να βγάλει μια σέλφι δίπλα στην κοντινή πισίνα και τα σιντριβάνια της Έκτης Λεωφόρου.

Η σέλφι έσωσε τη ζωή της

«Κοίταξα την εικόνα και το βλέφαρό μου είχε πέσει. Μου φάνηκε ότι ήταν περίεργο, οπότε όταν επέστρεψα σπίτι, το ανέφερα στον νευρολόγο μου», επεσήμανε.

Ο γιατρός τής έκανε μαγνητική τομογραφία και καθώς επέστρεφε στο σπίτι, μετά την εξέταση, την ενημέρωσε μέσω τηλεφώνου ότι είχαν βρει μια καλοήθη μάζα μέσα στον εγκέφαλό της, που μεγάλωνε με επιθετικό ρυθμό.

«Έμαθα ότι είχα μηνιγγίωμα, που είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου του εγκεφάλου. Αυτή η διάγνωση είναι δύσκολη», σημείωσε η Troutwine για τον όγκο στον εγκέφαλο και ξεκίνησε αμέσως τη θεραπεία στο Tampa’s Moffitt Cancer Center.

Αρχικά, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου, ενώ ακολούθησε μια διαδικασία παρακολούθησης, που αποκάλυψε την παρουσία ενός άλλου πρωτοπαθούς όγκου στον εγκέφαλο, ενός γλοιώματος.

Οι γιατροί ενημέρωσαν την Troutwine, που τώρα εργάζεται ως συντονιστής μονάδας υγείας στο Moffitt, ότι ο όγκος θα συνέχιζε να αναπτύσσεται αργά και ότι πιθανότατα θα χρειαζόταν διά βίου παρακολούθηση για την κατάστασή της.

Επιπλέον, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι φέρει τη μετάλλαξη του γονιδίου PTEN, η οποία τη θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξει και άλλους καρκίνους.

Από το 2017, όταν υποβλήθηκε σε κρανιοτομή, η Troutwine διαγνώστηκε και υποβλήθηκε σε θεραπεία, τόσο για καρκίνο του μαστού, όσο και για τον καρκίνο της μήτρας, όπως ανέφερε στη «New York Post».

Κατά τη διάρκεια των θεραπειών της, η Troutwine γνώρισε μερικούς από τους πιο γνήσιους και εμπνευσμένους ανθρώπους που γνώρισε ποτέ.

«Ο καρκίνος δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή, αλλά δεν θα άλλαζα το πού βρίσκομαι ή όσα πέρασα με τίποτα», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «τόσοι πολλοί άνθρωποι, που περνούν αυτή τη δοκιμασία, δεν έχουν αυτό το σύστημα υποστήριξης, οπότε το να είσαι μια σανίδα σωτηρίας είναι ευλογία».

Η εθελόντρια-μαθήτρια του Church Ministry σχεδιάζει να πάρει ένα δεύτερο πτυχίο, στη δημόσια υγεία και κατέληξε ότι «έχω καρδιά για τους ανθρώπους και προσπαθώ να τους βοηθώ με όποιον τρόπο μπορώ».

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι μετά την επίσκεψή της στη Νέα Υόρκη, η Troutwine έχασε τον ξάδερφό της από καρκίνο στο πάγκρεας καιεπέστρεψε στην πόλη μόνο μία φορά, για να αποτίσει φόρο τιμής στις αναμνήσεις που μοιράστηκε μαζί του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχε μέσα ολόκληρο σκουλήκι, το κόλλησε από ζώο: Της είπαν ότι πεθαίνει, μόλις είδαν αυτό στο συκώτι της έπαθαν σοκ

Efi Nika

Όταν περνά από μπροστά σου ασθενοφόρο, πες από μέσα σου αυτή την προσευχή να γίνει καλά ο άνθρωπος που είναι μέσα

Efi Nika

Αλλάζουν τα πάντα στα κυλικεία των σχολείων: Έρχεται το νέο υγιεινό «μενού», ποιες τροφές θα περιέχει

Efi Nika